Firefox 4 Beta nyt Androidille ja Maemolle

5
Matti Robinson

Firefox 4 Beta nyt Androidille ja Maemolle
Mozilla on julkaissut Firefox mobiiliselaimestaan betaversion 4. Mobiiliselain on ladattavissa Android- ja Maemo-laitteille ja tuo mukanaan muutamia tärkeitä uudistuksia. Android-puhelimista tuettuina ovat kaikki 2.0 tai uudemman version laitteet ja Maemo-puhelimet rajoittuvat luonnolisesti Nokia N900 -luuriin.

Tärkeimmät uudistukset koskevat zoomausta, paikannusta, kontekstimenua, sivustomenua, käytettävyyttä ja salasanojen muistamista. Zoomaus toimii nyt kaksoiskosketuksella, nipistämällä (Android) ja volyyminapeilla (Maemo). Sivustomenuun on lisätty toiminnallisuudet hakukoneen vaihtamiselle, sivulta hakemiselle ja sisällön jakamiselle Facebookin, Twitterin, sähköpostin tai Google Readerin avulla. Firefox 4 Beta muistaa nyt myös salasanat ja tukee linkkien klikkauksessa tarkempaa Smart Tapping -ominaisuutta.

Selaimen voi ladata Android- ja Maemo-laitteelle osoitteesta firefox.com/mobile/beta.



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (5)

Pume
Pume

1

Hyvä, että vielä kehitetään jotain "virallisesti" myös N900:lle. Itse möin jo luurin kertaalleen, mutta piti ostaa uusi samanlainen, kun tuli ikävä sen loistokkuutta ja avoimuutta. Androidit ja iOS:t on ihan kivoja, muttei niin kivoja, kuin Maemo :) Ja saahan tuolle N900:lle myös Froyon, jos niin haluaa. Ei tosin ole vielä ihan täysin vakaa ja kaikilla toiminnoilla varustettu, mutta menossa siihen suuntaan kovasti :)

Vastaa
Bluejack
Bluejack

2

Lainaus:

Ja saahan tuolle N900:lle myös Froyon, jos niin haluaa. Ei tosin ole vielä ihan täysin vakaa ja kaikilla toiminnoilla varustettu,

Älä nyt ainakaan tätä mainosta ehdotuksena asennettavaksi n900:seen menee se viimeinenkin *jyyser eksperiese* On tuosta romista tullut nähtyä ehkä vahän liikaakin ongelma raporttia jota ei vaan taideta pystyä tukeemaan koodila jo raudan puolesta.

Vastaa
djabu
djabu

3

..toivottavasti tämä on päivittynyt versio.. Oli jo kuukausi sitten joku beta, ja oli kyllä kaatuileva. Noh, annetaan mahdollisuus ja koitetaan :)

Vastaa
Pume
Pume

4

@2 No enpähän tiedä. Juuri tänään kokeilin tuota Froyoa N900:sella, ja hyvin toimi kaikki muu, paitsi puhelin, kamera ja GPS. Yllättävän sulava ja toimiva. Softanäppiksen numerot ei rekisteröityny, mutta muuten toimi tuollaiseksi kehitysversioksi oikein hyvin. Minä en mitään mainosta. Ja tuo N900 yleensäkään ole tarkoitettu ihan Pentti Perusjätkälle puhelimeksi. Enemmän tämmöisten nörttien lelu tuo on.

Vastaa
perhana
perhana

5

tässä on nyt pieni ristiriita.. taannoin kun uutisoitiin että iphonelle ei julkaista firefoxia, oli palsta täynnä ilkkuvia kommentteja joista päätellen iphonen käyttäjät jäivät paitsi jostakin puhelinmaailmaa mullistavasta kokemuksesta..
nyt kun julkaistaan uuden beta-version julkaisusta androidille ja maemolle, ei sitten kommentteja tule juuri ollenkaan, eikä varsinkaan mitään ylistäviä kommentteja...?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.