Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Suojakotelon käyttö saattaa halkaista iPhone 4:n takapinnan

52
Teemu Laitila

Suojakotelon käyttö saattaa halkaista iPhone 4:n takapinnan
Applen iPhone 4 -puhelimen lasinen takapinta saattaa olla erittäin altis naarmuille ja jopa halkeamiselle käytettäessä tietynlaista koteloa. Asiasta ensimmäisenä raportoineen gdgt-blogin mukaan ongelma on Applen tiedossa ja yhtiö onkin vetänyt pois myynnistä osan kolmansien osapuolten myymistä koteloista, joihin puhelin liu'utetaan sisään.

Ongelmia aiheuttaa liu'utettavien koteloiden tapauksessa puhelimen lasisen takapinnan ja kotelon väliin joutuvat pienet partikkelit, jotka saattavat hyvinkin nopeasti naarmuttaa pinnan ja aiheuttaa jopa koko lasipinnan halkeamisen.
Gdgt-blogi kuvailee tunnelmia Applen sisällä hiljaiseksi paniikiksi, kun yhtiössä yritettään estää jo aiemmin Antennagate-tapauksen yhteydessä kolhiintuneen imagon kärsiminen lisää. Gdgt ehtikin nimetä uusimman ongelman Glassgateksi. Apple ei ole kommentoinut tilannetta eikä ongelman laajuudesta ole varmaa tietoa.

Raportin mukaan kolmannen osapuolen kotelovalmistajat eivät ole hyvillään koteloiden markkinoiltavetämisestä, siilä ongelma koskee myös koteloita, jotka ovat Applen hyväksymiä ja joista valmistajat ovat maksaneet lisensointimaksun.

Kommentit (52)

Anestic
Anestic

2

Eikö olisi jo aika kohta vetää iPhone 4 markkinoilta, korjata/myöntää virheet ja palata kunnon tuotteen kanssa. Menee maine koko yhtiöltä näissä sekoiluissa...

Vaikka eihän tämä nimenomainen asia ole Applen vika muuten kuin että kuka on oikeasti niin torpeedo että vääntää takakannen lasista kun maailma on täynnä iskunkestäviä/naarmuuntumattomia materiaaleja???

Vastaa
hhjhgj (vahvistamaton)

3

Olisko gorilla glass applelle mitään?

Minun fysiikan tuntemukseni ei kyllä ymmärrä miten pienet partikkelit (pois lukien kovemmat alu-oxy, kvartsi, karbidit?) pystyvät naarmuttamaan tai jopa halkaisemaan lasia?? woot

Vastaa
MRMRMR
MRMRMR

5

No joo... Koko "antennigate" on aika tavalla huuhaata. Mulla ei ole kertaakaan ollut mitään kuuluvuusongelmia iPhone 4:n kanssa, vaikka olen pidellyt luuria miten tahansa. Tuo kotelojuttu ei kai ole Applen vika, jos koskee kolmansien osapuolien tuotteita...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

Ei mee nyt ihan Applella putkeem toi homma :D Ensin suunnitellaan antenni päin honkia, sitä ongelmaa korjataan suojakotelolla ja sitten jos suojakoteloa koteloa käyttää ni takakansi hjalkeaa.. Ylipääränsä mitä ihmeen järkeä on tehdä takakantta lasista? Kosketusnäytön ymmärrän viel, mut miksi se takakansi pitää olla lasia?

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

9

Jeesus sentään. Tuohan on täysi susi. Ei siinä mikään toimi. Ja joo, tehdään puhelimen kannet lasista, juupa juu. Näyttää hienolta.

Vastaa
pekka2010
pekka2010

10

@5. Mihin perustat sen että antenni homma on huuhaata?
ja eikö tekstissä myös sanota että sama ongelma on applen lisensoimissa tuotteissa? Että kyllä hieman näkisin tuon Applenkin ongelma olevan.

Vastaa
dirtidog
dirtidog

14

Jännä juttu tuo halkeaminen, ei ole mistään päin maailmaa tullut tietoa että olisi yleinen ongelma, eli tod näk ongelmaa esiintyy ns. ääriolosuhteissa, eli esim. kun paskaa kertyy kunnolla puhelimen ja kovan kotelon väliin... Tosin maanantaikappaleitahan sattuu jokaisen puhelinmallien valmistuseriin. Ja voihan toi tosiaan olla valmistusvirhe, mutta siinä vaiheessa apple joutuu virhevastuuseen.

Mutta aina kannattaa muistaa se että kun jokin tuoten on ns. hittituote ja ns. statussymboli niin aina löytyy medioita, ihmisiä ja ryhmiä jotka nostavat yksittäisen tapauksen esille niin että koko laite on täysi susi, muutamia vuosia sitten ennen kuin iPhonea oli edes olemassa oli nokia kalliimman luokan puhelimet yhtälailla kritiikin ja lokaamisen kohteena, hyvänä esimerkkinä N70... Aina on olemassa kuppikuntia, esim. Xbox vs. PS3.

Ja tuohon antenniongelmaan vielä, että onko ihmiset tosiaan niin ettei käyttäjät ole koskaan testannut missään muussa puhelimessa signaalin heikentymistä peittämällä antennia... Itse testannut lähes jokaisessa puhelimessa antennin peittämistä siitä lähtien kun luureja on ollut, ja täytyy sanoa että nokialaisissa varsinkin signaali heikkenee. Mutta en puolustele sitä etteikö apple ois voinut hieman enemmän ajatella että mihin ja miten sen antennin sijoittaa. Itsellä ollut lukematon määrä puhelimia ja käytössä eniten nokialaisia mihin oon pettynyt jokaiseen viimeisen 5 vuoden aikana (n. 15 kpl viimeisen 3 vuoden aikana). Tällä hetkellä iPhone 4 taskussa ja edellinen luuri oli iPhone 3g.

Oma epäilys on että applelle käy niin kuin nokialle että ahneus, sisäinen kilpailu ja laadun laskeminen on edessä.

Itse valitsin iPhonen koska se on yksikertaisesti tällä hetkellä sellainen puhelin mikä ei o tuottanut pettymystä niin kuin nokia, mutta pitkään mietin kyllä että ostaakko Samsung Galaxy S, antaakko Nokia N8:lle mahdollisuus vai iPhone 4. Tällä kertaa iPhone veti voiton, koska luotettavasta lähteestä suositeltiin odottamaan ensimmäistä Maemo laitetta, galaxy S ei oikein vakuuttanut vielä. Mutta veikkaan että tulevaisuudessa jotain androidia tulen käyttämään.

Haluan painottaa etten puolustele applea mitenkään ja odotan oikeastaan innolla sitä päivää kun joku muu puhelinvalmistaja tulee syrjäyttämään iPhonen ja apple alkaa räpiköimään.

(Tällä hetkellä myös käytössä HTC Touch Pro 2)

Vastaa
Michelola
Michelola

16

Lainaus:

Ja tuohon antenniongelmaan vielä, että onko ihmiset tosiaan niin ettei käyttäjät ole koskaan testannut missään muussa puhelimessa signaalin heikentymistä peittämällä antennia.

eihän siinä antennin peittämisestä ole kyse, vaan siitä että koska iphonen kuori on metallia, ja antenni suunniteltu huonosti, niin pitämällä kättä puhelimen sivussa se antenni yhdistyy sähkösesti käden kautta toiseen antenniin, ja näin ollen molempien antennien suuntakuvio luonnollisesti menee vituiks ja kenttä tippuu

Vastaa
aj84
aj84

17

Ei mikään ihime että voi hajota ! Itse ostin "3GS" malliin sellaisen ihime "tatuointi" kotelon, ja noin kahden viikon jälkeen se --> (RÄJÄHTI) <-- kappaleiksi !? Siis muka ihan laatu kotelo ja silleen ? Oli ilmeisesti jäänyt juuri kotelon ja puhelimen väliin jotain skeidaa ja se vaan posahti. Liian pintakova muoviseos luultavasti tai jotain. Onneksi 3GS on sitä verta ikuinen luuri kestonsa puolesta, ettei siihen juuri mitään tullut "pari naarmua" joten so not.

Ihan tietoisesti kyllä jättäny tän 4 version kauppaan, koska jotenki vaan heti arvelin että tämä on se "applen" ensimmäinen ns.floppi, mikä kaikille valmistajille jossain välissä sattuu. Odotellaan innolla mitä 5 versio toisi, jos vaikka itunes saisi myös uudet vaatteet ja Jobs ottaisi pään pois perseestä ja uskaltaisi hieman "vapaamman" laitteen markkinoille pukata. Tuskin, mutta saahan sitä toivoa ;D

Toki ei nykyinen itunes räpeltäminen minulle mikään ongelma ole, mut näinhän se menee että jos jonkin asian voi tehdä ilman käsiä sormi perseessä niin eihän sitä nyt enään käsillä voi samaa asiaa tehdä kun on ylitsepääsemättömän vaikeaa ja hankalaa "vanhanaikaista" XD LOL

Vastaa
MRMRMR
MRMRMR

19

Suomesta löytyy kyllä käsittämätön määrä näitä Applen mollaajia. Ja moni mollaajista varmaan ei ole ikinä edes käyttänyt iPhonea tai Applen tietokoneita. Onkohan taustalla jonkin asteista kateutta? Vaikka tässä aiemmin puolustinkin iPhonea, niin suhtaudun näihin tuotteisiin neutraalisti. Pelkkä merkki ei ratkaise. Apple vain tällä hetkellä tekee käytettävimmät ja designiltaan miellyttävimmät tuotteet, minun mielestäni. Makuasioitahan suurin osa on, ja mille ominaisuudelle kukin antaa painoarvoa. Mikään ei estä minuakaan vaihtamasta joskus takaisin Nokiaan, jos ja kun vain saisivat aikaiseksi sellaisen tuotteen..

Vastaa
aj84
aj84

21

Tuo "fanboy" homma se jaksaa ihimetyttää XD ? Onko nää oikeasti niin urpoja ettei tajua sitä, että kun "apple fanboyksi" leimaavat niin selvästi ovat itse jonkin "merkin/asian" fanboyta tarkoittamallaan tavalla !? Enimmäkseen näkyy olevan "nokia/android fanboy" kategorian edustajia.

Mutta onhan se tietty niinkin että vielä kun "nokia" nyt vähänkään on kotimainen enään, niin kyllähän siitä kannattaa pitää kiinni. Tiedä jos vielä jokin päivä keksivät "jotain omaa" uutta ja hienoa, ja tekevät vielä puhelimen joka oikeasti on hyvä.

Se on vaan jännä homma kun ei tajuta muutamaa todella simppeliä juttua apleen liittyen, esimerkiksi se että apple myy kuluttajalle vaikka macin --> Apple ei sano että se on PC, vaan se on MAC --> kuluttaja tietää mikä on MAC --> kuluttaja saa juuri sitä mitä on ostamassa.

Tähän sitten sanotaan tietysti että "vittu mikä urpo, eihän tolla voi edes warettaa tai pistää pillun kuvia kansio kuvakkeiksi", noh tähän siis pätee sama vastaus, kuluttaja tietää myös mikä on PC, joten on tehnyt tietoisen päätöksen ettei PC:tä halua (toki voi omistaa molemmat)

Nää "nokia,samsung,suzuki,htc,OC" fanboyt eivät vain näin simppeliä asiaa ilmeisesti sisäistä, mikä on aika "noloa" omasta mielestäni. Nykyään nää juniorit eivät vain omista selkärankaa sitä vertaa että omaisivat "omia mielipiteitä" asioista, vaan aina mennään sen mukaan mitä mieltä "muut" ovat. Formaatti kakaroita, niinkuin eräs viisas mies biisissään heitti XD

Vastaa
Jepajuu (vahvistamaton)

22

@21

Aika villiä juttua.

Miksi olisivat? Sanoisin, että moni on Applea vastaan aivan ja pelkästään näiden fanaattisten kannattajien takia, ei itse tuotteiden. Moni ei halua ostaa Applen sinänsä toimivia tuotteita ihan sen takia, että eivät halua leimautua "Apple fanboy":ksi.

Asiavirhekorjaukset:
-Moni kuluttaja ei tiedä eroa Macin ja PC:n välillä. Asiaa ei helpota se, että Mac on 100% PC raudaltaan(Ei tiedä tätäkään) ja myös PC:lle saa eri käyttiksiä. Mac on PC, mutta sitä vain markkinoidaan Mac:na.

-Macilla voi warettaa.

Vastaa
aj84
aj84

23

Kerro ihmeessä millainen on "fanaattinen kannattaja" ? Onko se henkilö jolla oikeasti on käytössään applen valmistamia tuotteita ja on ne hyväksi havainnut. Sitten kerran jossain asiayhteydessä vahingossa sattuu kehaisemaan ja samaten leimataan "fanaattiseksi kannattajaksi" ? On toki näitäkin tapauksia joille applen tuotteet ovat tosiaan raamatun tekstiin verrattavissa oleva asia, mutta harvemmin.

Mitä harmia "apple fanboy" leimasta loppukädessä edes on ? Yleensä merkin ostajat ovat muutenkin hieman iäkkäämpää sakkia, joten tuskin ketään heistä jaksaa kiinnostaa mitä mieltä "anti apple fanaatikot" heistä ovat. Leimaajien tietämättömyys on ainoa asia joka minua itseäni häiritsee.

Sen verran täytyy kyllä kyseenalaistaa tuota sinun "korjausta", että kyllähän esim. macin ostajista suurin osa tietää mihin rahansa laittaa !? Ensinnäkin tässä täytyy ottaa huomioon saatavuus, missään teknisillä tai gigantissa harvemmin edes aletaan asiakkaalle myymään mac konetta ellei asiakas itse siitä ole kiinnostunut. Harva paikka niitä edes myy. Tästä voimme päätellä, että kyseinen kuluttaja näkee vaivaa tuotteen saamisen eteen, eli siis mitä todennäköisemmin on myös perehtynyt siihen muutenkin.

Toiseksi, mac on mac, ei pc ! Esim. jos asennat mac:iin windows 7 käyttöjärjestelmän, ei se käy tuosta vain. Rauta tarvitsee sitä varten optimoidut ajurit toimiakseen windowsin kanssa. Eli macia ei pidä sekoittaa pc:n kanssa, koska ne eivät ole 100% samankaltaiset. Vaikka macit käyttävät nykyään X86 arkkitehtuuria PPC:n sijaan, ei se sitä muuta. Ainakaan vielä.

Tarkoitin lähinnä, että tuskin juuri kukaan ostaa macia sitä varten että sillä aikoo warettaa.. Tarjonta sille on muutenkin rajatumpi, eikä waretus käy ihan tuosta vaan muutenkaan.

Applen käyttämä strategia vain on aivan loistava kaikessa yksinkertaisuudessaan. Tehdään laite ja lyödään sille selvät rajat mitä sillä voi tehdä, eli tehdään käytöstä mahdollisimman helppoa ja selkeää. Sitten valmistetaan se laadukkaista komponenteista, ja lyödään sille kova hinta. Tehdään lisäohjelmien saannista mahdollisimman yksinkertaista esim.(appstore). Kuluttaja saa mitä haluaa, apple saa mitä haluaa ja ohjelmisto/peli kehittäjät saavat mitä haluavat = kaikki ovat tyytyväisiä.

Paitsi "anti apple fanaatikot", koska he eivät vain ymmärrä elelleenkään sitä simppeliä asiaa että macit ja iphonet ostetaan siihen käyttöön mihin ne on tarkoitettu. Jos halutaan warettaa ja räplätä muuta tyhyjänpäivästä, ostetaan PC tai android/windows/meego alustainen puhelin. Haloo ?

Vastaa
Tietsa (vahvistamaton)

24

@23

"Toiseksi, mac on mac, ei pc ! Esim. jos asennat mac:iin windows 7 käyttöjärjestelmän, ei se käy tuosta vain. Rauta tarvitsee sitä varten optimoidut ajurit toimiakseen windowsin kanssa. Eli macia ei pidä sekoittaa pc:n kanssa, koska ne eivät ole 100% samankaltaiset. Vaikka macit käyttävät nykyään X86 arkkitehtuuria PPC:n sijaan, ei se sitä muuta. Ainakaan vielä."

Ihan samaa rautaa siellä on sisässä kuin 500€ Acerissa. Se, että sitä on sen verran rikottu, että pitää käyttää Applen itse tarjoamaa boot campia ei poista sitä tosiasiaa. Boot campilla Windows asentuu tuosta vain. Jos kuvittelee jotain muuta niin uskoo markkinointimiesten illuusiota. Itse asiassa Mac OS X asentuu myös sille 500€ Acerille jos tekee samat temput mitä Apple. Tästä oli taannoin pari oikeusjuttua kun joku firma möi PC rautaa Mac OS X:llä.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

25

@aj84

Mac = tietokone
PC = tietokone

Kyllä niitä voi aika hyvin mun mielestä verrata. Mac on vanhoista komponenteista kasattu kallis pökäle, johon on lyöty omenan kuva kylkeen ja hinta pompsautettu pilviin. Tietty jos haluaa siitä omenan kuvasta tai "optimoidusta" kokoonpanosta maksaa niin ihan sama mulle."Paitsi "anti apple fanaatikot", koska he eivät vain ymmärrä elelleenkään sitä simppeliä asiaa että macit ja iphonet ostetaan siihen käyttöön mihin ne on tarkoitettu. Jos halutaan warettaa ja räplätä muuta tyhyjänpäivästä, ostetaan PC tai android/windows/meego alustainen puhelin. Haloo ?"

Kerro mihin käyttöön ne on tarkoitettu? iPhonekin on niin kympillä räpläilyyn ja kaikkeen tyhjäntoimitukseen tehty laite. Jos hankit puhelimen sitä varten mihin se on tehty niin ei siitä tarvitse 600e maksaa.

Vastaa
aj84
aj84

26

Kyse olikin väitteestä että se on --> 100% <-- HOX samaa kamaa. Jos ootte "oikeasti" vähänkään seuranneet mitä macit (varsinkin) power macit pitävät sisällään, ei "acerin" hintatasosta edes puhuta. Puhuin siis "oikeista" maceista, en mistään opiskelija leluista. Ei se rautapuoli ole kuitenkaan ihan sama, kun katselet esim muistin määrää mitä kokoonpanoihin saa on se ihan eri luokkaa kuin pentissäsi (omanlaisensa emolevy ratkaisut) Ei se bootcampilla asennu tuosta vaan !? Ensin tarvit ajurit macin osille ja sitten vielä erillset ajurit windowsille että ymmärtää macin ajurit (juttua löytyy kun haet) Toki penaankin saat vaikka snow leopardin, mutta sekin vaatii (YHTEENSOPIVUUS) ajurien kanssa kikkailua. Eli taas päästään tähän (EI 100% SAMA)

Ja kun puhutaan kuitenkin siitä, että rauta on alunperin kehitetty PowerPC pohjaisesta arkkitehtuurista on selvää että eroja vielä on vaikka X86 suuntaan mentykin.

Iphone on siis tarkoitettu sellaisille kuluttajille, jotka haluavat helppokäyttöisen (oma 5v tyttöni käyttää täyttä häkää) ja kestävän (kaivoksella 3v ollu käytössä ilman mitään koteloita ja ei kulumisen merkkejä) multimedia laitteen (puhelimella).

Sellaisille jotka haluavat "OSTAA" pelinsä ja ohjelmansa ja sitä varten se on tehty mahdollisimman helpoksi (appstore). Myös musiikin ostaminen on aivan yhtä helppoa (itunes). Ja musiikki on sinun kun sen ostat, eikä mitään spotify virityksiä.Eli siis yleensä ottaen juuri toisen ääripään ihmisille, mitä nykypäivän pentti PC:n warettajat jotka eivät ole halukkaita maksamaan mistään.

Jos ette tiedä mihin laite on tarkoitettu, katsokaa valmistajan sivuilta. Jos ette sittenkään, niin älkää ostako sitä ? Oman järjen käyttö on sallittu, ja mielellään jopa toivottu kun ostoksia tekee.

Toisen "kympillä räpläily" voi olla kato toisen "tarkoitus mihin ostettu"

Vastaa
aj84
aj84

29

Vähän siisti :D Tee sama nokialle yhdellä luodilla = explosion
Toi vain vahvisti käsitystäni siitä kuinka lujaa tekoa 3GS on. The point of this was ?

Vastaa
Tcav
Tcav

30

Mut hei, onhan näissä uuden iPhonen vioissa hyväkin puoli: On ainakin varmaa, että seuraavan sukupolven iFoonissa on erilainen design (elleivät nyt täysiä pässejä ole).

Vastaa
Tnoi
Tnoi

31

@29
Joo tosi lujaa tekoa nuo Iphonet, riittää kun tippuu kerran vähänkin huonossa kulmassa kerran lattialle niin näyttö halkeaa. Ja nelosesta vielä takalasikin.

@aj84

Mitä ovat "oikeat" macit? Eikö ne "opiskelijoiden lelut" sitten ole oikeita maceja? Niin no ei varmaan oo rautapuoli sama mutta miksi maksaisit paskemmasta raudasta enemmän? Eikä varmaan kovin moni pc käyttäjä mitään os x tai leopardia edes kaipaa. On windows ja jos jotain muuta kaipaa niin on täysin ilmainen linux johon saa softat ilmaiseksi. Joo ei ole mac ja pc täysin samoja laitteita, tiedän kyllä. Ei ole lada ja mersukaan samoja laitteita, mutta ei se estä niiden vertaamista keskenään.

Helppokäyttöisen? Joo iPhoneko on sitten ainut helppokäytteinen ja kestävä puhelin. 5 vuotias osaa kyllä käyttää mitä tahansa perus puhelinta kun sille vaan opettaa sen.

Just.. Eli sun mielestä kaikki PC käyttäjätkö on jotain armottomia warettajia? Voin kävellä kauppaan ja ostaa sieltä ohjelman jonka asennan koneelleni. Minusta homma on melko simppeli. Ja PC:llekin kyllä voi ostaa ohjelmia netistä.

Niin _voihan_ se olla, mutta eiköhän se iPhone suurimmalle osalle ole just semmonen räpläily lelu joka samalla toimii tietynlaisena falloksen jatkeena ja status symboolina vaikka sitä ei suoranaisesti kukaan uskalla myöntääkkään.

Vastaa
aj84
aj84

32

Jännä homma ku omaan 3GS ei ole tipahtaessa tullut edes näkyvää jälkeä ? Tuuri käynyt kai. Eikö nää lue vanhempia viestejä ollenkaan.. Noh, siis vielä kerran kyse oli raudasta ja siitä että ne eivät identtisiä ole keskenään (PC/MAC). Ei se sen paskempaa ole ku PC puolellakaan ?

Todennäköisesti macin kanssa tulevat toimeen ne jotka tulevat myös iphonen kanssa, koska niihin pätee tismalleen samat asiat. Toki linux on myös yksi vaihtoehto, mutta useammalla jää kokeilematta. Vielä useammalla jää yhteen kertaan. Itse taistelin kans aikani red hatin, yellow dogin ja ubuntun kanssa mutta lopputulos oli "EI SA***NA"

No ei niitä oikein voi verrata keskenään kun tarkemmin ajattelee !? Jos olisi enemmän samankaltaisuuksia niin ehkä sitten. Tai toki jos haluaa niin voi verrata mitä haluaa, mutta ei sitä tule mitenkään noteerata.

Ei ole siitä ollut puhe, etteikö muita kestäviä luureja olisi ? Opetahan toki 5 vuotias käyttään jotain nokiaa niin nostan hattua, iphonen käyttöä kun ei tarvinnut juuri edes opettaa vaan se meni tyyliin --> tossa on luuri, sillä soitetaan (yhteystiedoissa kaikissa kuvat helpottamassa), viestejä ei vielä tarvi edes osata kun ei lukea osaa. Tuossa on pelit. Tossa kamera. Tossa galleria. Tossa netti jne.. Muutaman kerran kysellyt jotain pientä, mutta nykyään jo lähinnä hermostuu jos menen säätämään. Eli aika helposta on kysymys !

Ei suinkaan kaikki wareta, sullisen moni silti tekee niin. PC:n avoin systeemi minusta oikein kannustaa nuoria siihen. Siinä menee sitte viimeisetkin arvojen ja ylpeyden rippeet, kun oppii että miksi maksaa kun ilimanki saa. Tai että no eihän se nyt missään näy ku mie tästä vaan vähän downloudaan pari peliä ja sata leffaa (sitte kaks milijoonaa nulikkaa ajattelee samoin)
Päinvastoin pitäisi oppia olemaan ylpeä siitä että maksaa siitä mitä haluaa, oli se elokuva tai musiikkia. Mitäs tässä töissäkään vaikuttaisi käydä kun kaiken voi varastaa !?

Ja sinustahan nimenomaan tässä ei ollu tietääkseni puhetta "31" ?
Moniko ohjelmansa ostaa ? Siis officet, windowsit, virustorjunnan, multimedia ohjelmat, pelit ?

Räpläilyyn sen itsekin ostin !? Mihin muuhun ? Jos "pelkän" luurin haluaisin niin kaivan vitriinistä pölyttymästä yhden lukuisista nokialaisista sitä varten, mutta kun en tarvi. Nimen omaan töitä ajatellen iphonen ostin ja siihen nopeimman netin mitä tänne jumalan selän taakse saa. Aika kuuluu joutusammin ku on musiikkia, laadukkaita pelejä ja nopea netti. Työpäivät siis 7 päivää töitä ja 12 tunnin päivät, toki joka toinen viikko vapaa.

Voihan sitä myös peeniksen jatkeeseen verratta, kun on tavallaan "koru" puhelin. Ainakin jotkut sitä sellaisena pitävät. Itse lähinnä puhe,peli,netti,sähköposti värkkinä. Kukin tavallaan ;D

Vastaa
Romisku
Romisku

33

Itseasiassa maccien rauta on täysin samanlaista mitä pc-puolellakin on, ainut ero mahdollisesti löytyy emolevystä ja ehkä siinäkin vain BIOSista. Applehan on oikeastaan ohjelmistofirma, joka toimittaa ohjelmiensa kanssa muilta rampautettua rautaa.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

34

@aj84

Ei periaatteessa paskempaa, mutta vanhaa. Maksat yli 1000e koneesta jossa on jotain neljän vuoden takaista rautaa. Maciin et saa esimerkiksi vieläkään blueray asemaa?

Kyllä PC ja MAC ovat hyvinkin verrattavissa keskenään halusitpa sinä sitä tai et. Miksi sitä ei siis tulisi noteerata? Mac pojille tulee paha mieli vai mikä on syy?

Siis miksi 5 vuotias ei voisi osata käyttää Nokiaa? Kyllä niistäkin se luuri nappi löytyy ihan samalla lailla. Yksi valikko nappi jonka kautta pääsee suoraan kameraan, galleriaan, peleihin ja nettiin.

Miten PC systeemi kannustaa warettamiseen? Joo se mahdollistaa sen mutta ei se kannusta siihen mitenkään. Yhteiskunnan yleiset moraalikäsitteet pitävät sitä yleisesti hyväksyttynä ja täten voivat kannustaa siihen. PC alustalla ei ole sen kanssa mitään tekemistä. PC on vain avoin alusta, jotta käyttäjä voi tehdä koneellaan asiat niin kuin hän itse haluaa eikä niin kuin esimerkiksi Applen Steve Jobbs haluaa sinun ne tekevän.

Ei varmaan ollut minusta kyse, mutta turhaa on silti yleistää että kaikki PC:n käyttäjät ovat jotain warettajia.

Vastaa
aj84
aj84

35

"33" Joo en päätäni pantiksi laita, koska ei aivan viimeisintä tietoa itselläkään asiasta ole. Macceja toki itselläkin useampia ollut, ja power mac on pc:n rinnalla.

"34" Siis kuten varmaan tarkoitat, että kun puhutaan halvemmista maceista niin silloin ei rauta parhautta tietty ole ? Mutta kuten itselläni oleva kokoonpano vastaa suoraan pc puolelta löytyvää (SR-2) kokoonpanoa (12core) tai siis HT:n ansiosta (24core). Joten en nyt puhuisi niin paskasta raudasta !? Toki jos on varaa ostaa vain paskaa niin sitten se on sitä ? Ylihintaisiahan macit ovat kaikki ominaisuuksiin nähden, siinä en vastaan väitäkään. Toki eihän se ole tyhymä joka pyytää, vaan se joka maksaa. Itse käytän pro macia kuvankäsittelyyn ja vaimoni pitää sitä varastona kaikelle muulle, joten se on haukkunut hintansa jo... PC:llä en pidä muuta kuin pelejä ja kellottelen kun on aikaa.

"34" Niinkuin jo sanoin, käyttäjänä olen perehtynyt siihen ja saanut kohtalaisen käsityksen siitä mitä macilla yleisesti ottaen tehdään, ja edelleenkin joihinkin asioihin käytän PC:tä.
Esim. vaikka pelejäkin pyörisi monta päällekkäin niin en silti pidä macia pelikoneena. PC on sitä.

Kyllä meillä on nokiaa kokeiltu tytöllekin opettaa, mutta kun hänen mielestään se vain on liian vaikea. Kosketusnäyttökin pelaa aivan hirveällä viiveellä ja painallukset ottaa miten haluaa. Samsungeilla sama homma, kokeiltu on. Yksinkertaisempi vain = parempi !

"34" Oletko edes kokeillut iphonen näyttöä käytännössä ? Epäilen

Miten Jobs liittyy siihen mitä itse koneeltani haluan ? Edelleenkin tiedän hyvin itse mitä varten maccini ostin ja käytän sitä siihen.

Mietippä miksi nää juniorit aina vain jaksaa valittaa että kun ei ole avoin systeemi oli laite sitten perseestä perämoottoriin mikä tahansa ? Waretus on nykyään niin pinnassa ja yleinen asia nuorison keskuudessa ettei mitään rajaa. En siis tarkoittanut että koko "avoimuuden" idea siihen pelkästään kannustaisi, yleistin vain sen mikä nykypäivänä on valitettavan totta.

Heitähän villi arvaus lonkalta mikä tosiaan on se prosentti osuus käyttäjistä jotka nykyään warettavat PC:llänsä ?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

37

@35

Niin no varmaanhan se puhelimen käyttö on "vaikeaa" jos vastineeksi siitä saa samantien iskältä iPhonen. ;D Ei ne lapsetkaan ihan tyhmiä ole. :P

En epäile hetkeäkään etteikö se iPhonen näyttö olisi parempi ja reagoivampi mutta ei ne muidenkaan valmistajien näytöt oikeasti niin huonoja ole. Ja breaking news! Kaupasta saa edelleen puhelimia joista löytyy ihan normaalit näppäimet kosketusnäytön sijaan. 40e nokia varmaa ois riittäis varmaan sille sun 5v tytöllesi ihan hyvin ensimmäiseksi puhelimeksi. Eikä varmasti olisi ongelmia käytön kanssa.

Se steve jobbs liittyy sinuun sillä tavalla että apple suunnitteli sulle koneen jota sun tulee käyttää niiden tavalla ja niiden ehdoilla. Tietty jos se vastaa sun käyttötarpeita ja haluja niin eihän siinä mitään, sitten olet löytänyt hyvän koneen itsellesi eikä siinä mitään.

Villi arvaukseni pc:llä warettajien määrästä vois olla about 70%. Mutta voisin tähän myös heittää kysymyksen että kuinkakohan moni iPhone on jailbreakattu? Voisinpa sanoa että melko suuri osa. Tai miksi ne opiskelijat jotka omistaa niitä lelu maceja niin ei warettaisi ihan samalla lailla? Ei se waretus ole macilla yhtään sen vaikeampaa kuin PC:llä.

Vastaa
aj84
aj84

38

"36" En nyt suoranaisesti snobeiksi väitä, mutta kun apple käyttäjät ovat esim. iphonen kanssa (jos omistavat) tottuneet jo siihen että kaikesta reilun pelin hengessä maksetaan, veikkaisin että valtaosalla se on jo päivän selvä asia.

"37" Ei tyvär kato ymmärrä eroja noissa merkeissä sun muissa, kiinnitin vain huomiota siihen että iphonen käyttö sujui paljon paremmin ikään kuin "luonnostaan" joten siitä vedin johtopäätökseni.

Ei ne muut nyt mitään "surkeita" ole, mutta tottakai kun hyvää ja reagoivaa näyttöä kerran olet räplännyt, ärsyttää se suunnattomasti jos toisella luurilla se ei tapahdukaan nyt eikä kohta kun näppäilet. Eli riippuu mitä on päässyt kokeilemaan.

No minun kohdallani se vastaa tarkoitusta, koska en uusi käyttäjä macille ole, joten siis tiesin mitä odottaa. Ja yleinen käsitys on muodostunu siitä kun apple kuitenkin sivuillaankin melko tarkasti jo ilmoittaa mitä koneilla voi tehdä.

70% varmaan on aika realistinen arvio, itse veikkaisin jotain 70-80% väliin, toki huomioon pitää ottaa ikäluokat.

Itse arvelisin että iphonen "jailbreakkaajia" ei silti hirveästi ole. Lähinnä niissä maissa jossa sitä ei muuten itselleen saa (kuin ulkomailta tilaamalla), mutta sekin asia jo varmaan muuttunut viime ajoista kun levikkiä selvästi parannettu.
Olen melko varma, että se on hyvin pienen harrastelija osan hommaa yleensäkin. Lähinnä henkilöiden jotka modailevat muutakin, esim. pc:n modailijat, konsolien modailijat jne. Toki vaikka itsekin 15v modannut kaiken mahollisen minkä käsiin saanut (penoista xboxeihin jne..), en näe iphonen jailbreakissa mitään hohtoa.

Vastaa
jartar
jartar

39

Lainaus:

Iphone on siis tarkoitettu sellaisille kuluttajille, jotka haluavat helppokäyttöisen (oma 5v tyttöni käyttää täyttä häkää) ja kestävän (kaivoksella 3v ollu käytössä ilman mitään koteloita ja ei kulumisen merkkejä) multimedia laitteen (puhelimella).


50€ peruskännykkä on helpompi käyttää ja paljon kestävämpi. Oma ajattelu yllätävän vaikeaa apple fanaatikolle.

Lainaus:

Ja kun puhutaan kuitenkin siitä, että rauta on alunperin kehitetty PowerPC pohjaisesta arkkitehtuurista on selvää että eroja vielä on vaikka X86 suuntaan mentykin.


Sulla ei näköjään ole mitään tietoa aiheesta. Jos ne raudat eroaisi niin Mac koneeseen olisi mahdottomuus asentaa windows ja toisin päin.

Lainaus:

Mutta kuten itselläni oleva kokoonpano vastaa suoraan pc puolelta löytyvää (SR-2) kokoonpanoa (12core) tai siis HT:n ansiosta (24core).


Päivän naurut sain tästä. Vai että HT tuplaisi ytimien määrän. Otappa asioista selvää ennenkuin kerrot "totuuksia".

Lainaus:

Suomesta löytyy kyllä käsittämätön määrä näitä Applen mollaajia.


Niin että kun apple mokaa niin pitäisi olla hiljaa ja teeskennellä että mitään ole tapahtunutkaan...

Vastaa
aj84
aj84

40

Siis mitä tää selevittää :D ? Voi se toki olla helpompi, mutta se ei aja sitä tarkoitusta mitä pitäisi (netti, kunnon pelit jne..) mitä töissä tarvin. HOX (lue vanhat viestit enne ku tulet selevittämään mitään)

Kyse ei siis ollutkaan "täysin erilaisesta raudasta" vaan siitä ettei ole täysin (100%) samanlaiset !? Toiki kyllä lukee jo aiemmin.. Raudasta on sen verran tietoa että 15 vuotta rakennellu eri hintaluokkien kokoonpanoja (toimivia sellaisia) ja overclockers yhteisössä niitä kelloteltu aikanaan..

En ole väittänytkään että se "tuplaa" fyysisten ytimien määrää !? Virtuaaliset ytimet ovat asia erikseen, mutta lopputulos käytännön "käytössä" suurinpiirtein sama. Oletko nyt itse ihan varmasti asioista yhtään perillä ? En noilla tiedoilla paljon tohtisi naureskella :/

Mokahan iphone 4 tavallaan oli (osalta ratkaisuistaan), eihän sitä kukaan ole suoranaisesti kieltänytkään ? (Olettaen että tästä oli kyse) Vai mitä tarkoitit ?

Vastaa
aj84
aj84

41

Tää on menny kyllä vähän (off topic), joten en tinkaa asiasta tämän enempää. Foorumit on sitä varten.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

42

@39

> 50€ peruskännykkä on helpompi käyttää ja paljon kestävämpi.

Peruskännykkä on varmasti kestävämpi kuin iPhone tai mikään muukaan samantyyppisellä konstruktiolla (lasinen kosketusnäyttö) varustettu kännykkä.

Että peruskännykkä olisi kategorisesti helpompi käyttää tarvitsee vähän kontekstia ja perusteluja. Mitä sillä on tarkoitus tehdä, minkälaisilla testihenkilöillä sitä testataan ja miten sitä helppokäyttöisyyttä mitataan? Onko sinulla mahdollisesti linkkiä joihinkin käytettävyystutkimuksiin asiasta?

Kosketusnäyttö ainakin mahdollistaa käyttöliittymän suoramanipuloinnin, joka ainakin minusta tuntuu intuitiivisemmalta ja helpommalta kuin sen käyttö jonkinlaisen joystickin, hiiren tai vastaavan välityksellä. Mutta voihan olla että oletukseni on väärä.


> Oma ajattelu yllätävän vaikeaa apple fanaatikolle.

Ihanan turha ja asiaton heitto, lisää tällaista!

Vastaa
jartar
jartar

43

Lainaus:

Kyse ei siis ollutkaan "täysin erilaisesta raudasta" vaan siitä ettei ole täysin (100%) samanlaiset !? Toiki kyllä lukee jo aiemmin.. Raudasta on sen verran tietoa että 15 vuotta rakennellu eri hintaluokkien kokoonpanoja (toimivia sellaisia) ja overclockers yhteisössä niitä kelloteltu aikanaan..


Sataprosenttisesti samaa. Jos se eroaisi niin noiden käyttisten vaihto päikseen olisi mahdottomuus. Perusjuttuja.

Lainaus:

En ole väittänytkään että se "tuplaa" fyysisten ytimien määrää !? Virtuaaliset ytimet ovat asia erikseen, mutta lopputulos käytännön "käytössä" suurinpiirtein sama. Oletko nyt itse ihan varmasti asioista yhtään perillä ? En noilla tiedoilla paljon tohtisi naureskella :/


Ei edes sinne päin. Jos verrataan tuplaydintä HT:lla oikeaan neliydin prossuun niin ero on valtava. HT jopa laskee joissakin tapauksissa suorituskykyä. Joissain harvoissa tapauksissa siitä voi saada nimellisen hyödyn. Vaikka virtuaali ytimiä olisi miljoona kappaletta niin ei se todellisuus muutu. Ei sinne tule ytimiä lisää eikä suorituskyky juurikaan kasva. Lukuisat netin testit todistavat tämän kiistattomasti.

Lainaus:

Että peruskännykkä olisi kategorisesti helpompi käyttää tarvitsee vähän kontekstia ja perusteluja. Mitä sillä on tarkoitus tehdä, minkälaisilla testihenkilöillä sitä testataan ja miten sitä helppokäyttöisyyttä mitataan? Onko sinulla mahdollisesti linkkiä joihinkin käytettävyystutkimuksiin asiasta?


Peruskänny tulee todennäköisesti vain puhumiseen ja tekstiviestin kirjoitteluun. Näiden käyttö ei voi olla mitenkään vaikeaa vähillä ominaisuuksilla varustetulla kännykällä.

Lainaus:

Ihanan turha ja asiaton heitto, lisää tällaista!


Enpä keksi muutakaan syytä kun henkilö väittää iPhonea kestävämmäksi kuin peruskänny.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

44

@43

Voin olla väärässä, mutta nähdäkseni aj84 sanoi iPhonen olevan kestävä ja helppokäyttöinen multimedialaite puhelimella, eikä hän suoranaisesti verrannut sitä peruskännykkään. Hän antoi anekdootin helppokäyttöisyydestä, tyttärensä osaa sitä käyttää, mutta tietenkään sitä ei voi yleistää koko totuudeksi.

Joka tapauksessa se oli hänen mielipiteensä, on aika naurettavaa väittää sen perusteella, että ajattelukykynsä olisi jotenkin heikko, että se johtuisi "fanituksesta" tai antaa ymmärtää, että tämä olisi yleisempikin ilmiö näiden "fanien" keskuudessa. Turha ja asiaton heitto siis.

Onko peruskänny (pieni näyttö, numeronäppäimistö) helpompi kuin kosketusnäytöllinen (muitakin on kuin iPhone) edes pelkkään puhumiseen ja tekstiviestin kirjoittamiseen on paljon vaikeampi kysymys kuin annat ymmärtää. Se riippuu ainakin vertailtavista kännyköistä, käyttäjien laadusta (ikä, oppimiskyky ja -motivaatio, teknologiaorientoituneisuus, jne.), käyttäjien preferensseistä ja siitä millaisiin käyttöliittymiin he ovat tottuneet. Väite, että peruskännykkä on automaattisesti helpompi on aika rohkea yleistys, se pitäisi oikeasti testata sopivalla joukolla käyttäjiä, erilaisia käyttötapauksia ja sopivalla määrällä erilaisia peruskännyköitä.

Huomaa, en väitä tietäväni oikeata vastausta kysymykseen helppokäyttöisyydestä, väitän vain että se on paljon monimutkaisempi kysymys, kuin monet, varsinkin meistä nörteistä, luulevat.

Vastaa
zordo
zordo

45

Tuolla pikkutyttökin osaa käyttää vertailulla ei pääse kovinkaan pitkälle helppokäyttöisyydessä. Oma pikkusiskoni osasi käynnistellä pelejä dossin komentoriviltä cd-ketjuja pitkin ennen kuin osasi lukea - kaikkea oppii käyttämään, mutta se, että haluaako tunnin opettelun välttämisestä maksaa 300 euroa, on aivan eri asia. Toki on typerää tehdä laitteesta vaikea käyttää, ja ilmeisesti on aivan typerää tehdä yhteisöpohjaisia ilmaisia ohjelmia, kun laadusta kertoo vain hinta.

Vastaa
aj84
aj84

46

"44" Ihan oikeassa olet. Tuli vain yksinkertainen asia muotoiltua aivan helekkarin vaikiasti :D

Toki pienokaisten osaamisen taso heittelee valtavasti, mutta lähinnä siis yritin sanoa että siinä (iphone) on tarvittavat toiminnot niin selkeästi yhden painalluksen takana (ja selkeän kuvakkeen), ja sitte yksi ainoa nappi vie takaisin valikkoon. Kun vierestä seurasin niin kiinnitin siis vain huomiota siihen että todella luontevasti (kokeilemalla) löytyi tarvittavat toiminnot.

En ala siis yleistämään, mutta toki sen vielä sanon, ettei tyttäreni toki ole ainoa pienokainen joka iphonen käytön on niin näppärästi sisäistänyt. Muutkin ovat asiaan kiinnittäneet huomiota. Sukulaisilta saanut samankaltaista palautetta (niiltä joilla iphone on), joten en ole toki ainoa joka tähän johtopäätökseen on päätynyt.

Toinen mihin en ole voinut olla kiinnittämättä huomiota on vanhemman sukupolven edustajat (aka. vanhukset). Esim omat vanhempani (60-70v) ovat kokeilun jälkeen ilmoittaneet että erittäin selkeä ja helppo käyttää vaikka suurin ennakkoluuloin laitetta alkoivat hypistelemään. Ainoa negatiivinen palaute mikä heiltä tuli, koski viestien kirjoittamista kosketusnäytöllä ja jota en yhtään ihmettele, koska itselläkin siihen tottuminen aikansa vei.

Näiden takia en voi muuta kuin vetää "oman" johtopäätökseni että perkule heleppo se on käyttää. Tästäkin tietty on vähintään se tuhat eri mielipidettä, mutta näin meillä.

Jos sitten välissä itse uutiseen palattaisiin, niin tosiaan neuvon varomaan "kovia muovisia" koteloita niinkuin tossa aikasemmin mainitsinkin. Ne siis saattavat tosiaan posahtaa hajalle, toki varmaan tarvii osua kohdalle maanantai kappale tai vastaava. Itse gigantista ostin juuri sellasen (tatuointi) kotelon, ja vaikka se tuntui niin laadukkaalta ja "hyvältä" hypistellessä (ja oli hintava) niin sepä vaan yks päivä otti ja posahti. Meni aivan sellaiseksi pieneksi muruksi hajotessaan !?

Oma johtopäätökseni tästä siis että jos kotelo on jäykän puoleinen ja puhelimen siihen joutuu "survomaan" paikoilleen, on se ihan käytetystä seoksesta (ja tuurista) kiinni mikä on lopputulos. Ja jos ei muuten hajoa, niin viimeistään ylemmät kulmat peittävät kuoren osat hajoavat muuten vain (heikoin kohta) Vaimokkeella ja tytöllä on sellaset pehmeät kumi kotelot, ja sellaisen itsellenikin aion hankkia.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

47

Ei jeesus mitä juttuja täällä taas :D
Omppu jakaa mielipiteet :D

..mutta sanonpa vaan, vaikka itellä Galaxy S onkin:
Mitä helv***n väliä, jos et voi pitää tietyllä tavalla tai jos takakannen lasi hajoaa?! Sillä ei oo mitään merkitystä!
Ottakaa hyvät ihmiset kotivakuutus. Ei puhelimet oo sitä varten että niitä pitää käyttää silkkihanskat käessä. Jos rikkoo ite ni oma moka, vakuutus tai maksa uus. Niin helppoa se on, trust me!

@miksuh2
Jänskättää nähdä, kun ompulla on ollut tämmösiä probleemia, miten käynee N8 kanssa, mitä arvelet?
Ettei kävis noksulle jollain muulla probleemalla sama ku ompulle antennin kanssa, toivoa sopii ettei mutta pienenpieni epäilys on..

Vastaa
häikkää? (vahvistamaton)

48

@47 Käynyt jo.

Aika näyttää kun luureja on enemmänkin liikenteessä, että onko pieni ongelma vai kenties isompi.

N8

"- pari kertaa puhelin katkennut n. 30 puhelusta syyksi jo aiemmin kirjoiteltu posken hierominen näyttöä vasten"

"Mulla katkesi tänään 4 kertaa puhelu, epäilisin samaa syytä."

"Toinen minua häiritsevä ongelma on liian epäherkkä proximity sensori. Vähän kun puhelin on vinossa tai jotain niin poski tökkää puhelun pitoon. Varmaan jo yli 10 kertaa käynyt viikon käytön aikana."

"Olen ihmetellyt pariin kertaan sitä kun puhelu on katkennut heti alkuun. Tulin samaan tulokseen että poskikosketus on katkaissut puhelun."

"Aha, tässä on siis sama sensorifail kuin uusissa iPhoneissa. Voi jumalaut."

Vastaa
wipe2000
wipe2000

49

Lainaus:

Heitähän villi arvaus lonkalta mikä tosiaan on se prosentti osuus käyttäjistä jotka nykyään warettavat PC:llänsä ?


Waretuksenkin voi määritellä eri tavoin, pelkkä latailu ei vielä monien mielestä ole waretusta, vaan pitää myös jakaa.

Jos ajattelee kaikkia maailman PC-tietokoneita, myös työkoneita, jakajien osuus on varmaan alle 10 %. Lataajia on varmaan reilusti enemmän, mutta tuskin puolellakaan koneista edes sitä tehdään. Jos taas ajattelee kaikkia PC:n käyttäjiä, vaikkeivat töissä lataisikaan laittomia ohjelmia, niin kotona varmaan yli puolet käyttäjistä jotain laitonta joskus lataa ja moni myös niitä jakaa. Tosin monessa perheessä luulen, että vaikka nuoriso täysillä warettaakin, aikuisista edelleen vain pienehkö osuus.

Apple vs. PC -rauta:

Lainaus:

Kyse ei siis ollutkaan "täysin erilaisesta raudasta" vaan siitä ettei ole täysin (100%) samanlaiset !?


Jos raudalla tarkoitetaan prossua, muisteja ja emon oheislaitteita, niin uskoisin oltavan hyvin lähellä sataa prosenttia. Jos taas ajatellaan laitteiden kaikkia komponentteja (esim. kondensaattoreita, äänipiirejä) ja niiden mitoitusta sekä laitteen mekaanisia osia (liittimiä, koteloita), niin isojakin eroja voi löytyä. Niin voi tosin löytyä kahden PC:nkin väliltä. Nämä erot vaikuttavat enemmänkin kestävyyteen tai joihinkin laatuseikkoihin, eivätkö ehkä näy käyttäjälle ainakaan ensimmäisten vuosien aikana.

Monet kiinalaiset tehtaat sanovat, että elleivät länsimaiden ostajat vaatisi tuotteita saatavan ihan niin halvalla, laatua voisi reilusti parantaa. 10 % lisää valmistushintaan ja tuotteen kestävyys voisi olla ihan eri luokkaa. Applen katteilla näin olisi mahdollista tehdä - sitä en tiedä, tehdäänkö ja missä laajuudessa.

Suuri etu Applella PC:hin verrattuna on tietysti se oma suljettu järjestelmä, rautaakaan (eikä varsinkaan softaa) ei tarvitse tehdä tukemaan kaikkea mahdollista komponenttia ja lisälaitetta, jota joku vain keksii tai on joskus keksinyt myyntiin tehdä.

Vastaa
onneksi olkoon! (vahvistamaton)

51

tuitui :D nostakaamme malja itsetunnonkohotukselle ja ihmetelkäämme applen "floppia."

Vastaa
Jonahan
Jonahan

52

Hassu "floppi", on tuote jota myydään ensimmäisen noin 4kk aikana kaikki mitä tehtaat ehtivät tehdä. Ja erinomaisella katteella. Kyllä siitä riittää rahaa muutaman viallisen korjaamiseen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja