Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Geohot julkaisi jailbreakin iOS 4.1 -laitteille

14
Kaarlo Räihä

Geohot julkaisi jailbreakin iOS 4.1 -laitteille
Erinäisille laitteille epävirallisia firmware-päivityksiä ja muita muokkauksia julkaissut Geohot-nimimerkin taakse kätkeytyvä George Hotz on jälleen noussut otsikoihin julkaisemalla limera1n-ohjelman, jonka avulla voi jailbreikata iOS 4.1 -versiolla varustetut iPhone 3GS -, iPod Touch 3G -, iPad-, iPhone 4 - ja iPod Touch 4G -laitteet.

Geohotin mukaan Apple hävisi samalla kissa ja hiiri -leikin, sillä löydetty tietoturva-aukko on kuulemma mahdoton korjata ohjelmallisesti, joten tulevat iOS-päivitykset eivät auta Applea, vaan aukko voidaan korjata vain rautatason muokkauksilla.
Toistaiseksi limera1n-ohjelmasta on julkaistu vasta Windows-versio, mutta ohjelmasta on luvassa myöhemmin ainakin Mac OS X -versio. Jailbreak-operaatio vaatii limera1n-ohjelman lisäksi USB-kaapelin ja iLaitteen palautustilan käyttämistä, joten se ei ole aivan yhtä yksinkertainen kuin iOS 4:n kanssa toiminut jailbreakme.com-temppu, mutta operaation pitäisi onnistua tavallisenkin kuluttajan toimesta.

Onnistuneesti suoritetun limera1n-ohjelman ajon jälkeen omaan iLaitteeseen voi asentaa Cydia-sovelluksen, jonka myötä epävirallisten ohjelmien asentaminen laitteisiin onnistuu vaivattomasti. Lisäksi jailbreak mahdollistaa puhelimissa olevien operaattorilukitusten kiertämisen, jolloin puhelinta voi käyttää haluamansa SIM-kortin kanssa. Jailbreakin käyttäminen saattaa kuitenkin vahingoittaa laitetta, joten asentaminen tapahtuu aina omalla vastuulla.

Geohot sanoo hyökkäyksen toimivan lisäksi uusilla Apple TV -laitteilla. Kyseisille laitteille ei ole kuitenkaan juuri julkaistu sovelluksia, joten tällä hetkellä yhteensopivuus on lähinnä pieni kirsikka kakussa. Laitetuki kasvaa jatkossa iPod Touch 2G -yhteensopivuudella, mutta iPhone 3G -puhelinten osalta Geohot suosittelee redsn0w-sovelluksen käyttämistä.

Nyt julkaistun limera1n-ohjelman lisäksi lähiaikoina julkaistaan myös vastaava GreenPois0n-sovellus Chronic Dev Team -ryhmän toimesta. GreenPois0n piti alun perin julkaista jo tänään, mutta Geohotin julkaiseman koodin myötä GreenPois0nia aiotaan muokata paremmin toimivaksi.

Kommentit (14)

niles1
niles1

5

@Villee__ se on ollut olemassa tietääkseni jo jonkin aikaa? jos sul on 4.0 eka versio nii sehän onnistui ainakin vielä vähän aikaa sitte suoraa erään nettisivun kautta, ei tarvinnu tietokonetta ollenkaan.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Minusta näiden "jailbreakkien" kohdlla pitäs puhua asiasta oikeilla nimillä. Siis kysehän nyt on siitä, että Geohot KRÄKKERII (Englanniksi CRACKER) mursi iPhonen ohjelmiston, eli kräkkeröi sen ja loi työkalun, jolla muutkin voi murtaa ohjelmiston eli kräkkeröidä sen.

Siis eihän "jailbreakkaaminen" ole mitenkään eri asia kuin esim jonkin pelin kräkkeröiminen siten, että siitä poistetaan suojaukset piraattilevitystä varten. Vaikkei nyt olekaan tarkotuksena piraattilevitys, niin pohjimmiltraan asia on ihan smma, ohjelmiston murtaminen. Eli minusta on jossainmäärin ärsyttävää se, että asiaa kaunistellaan puhumalla jailbreakista ja jailbreakkaamisesta, vaikka kyse on kräkistä ja kräkkäämisestä.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

7

Hyvin onnistui uudella bootromilla varustetun iPhone 3gs jailbreakaus. Aika tempun tuo teki ja sai siitä vihat päälleen mutta probsit hänelle kuitenkin :P

Vastaa
Jsusi
Jsusi

8

@6 Meikäläistä puolestaan syövät ihmiset jotka jaksavat edelleen nillittää hakkerin ja krakkerin eroista, vaikka on täysin ilmiselvää ettei tälle intternetin vuotavalle limanuljaskalle, eli yhden kirjaimen tuomalle hillittömällä erolle tule ikinä tapahtumaan mitään.

Mitä taas nimitykseen jailbreak tulee, mietipä hetki millaisia mielleyhtymiä tulisi ilmaisuista "to crack (or break) ones iPhone" tulisi? Tämäkö ei olisi lainkaan harhauttavaa verrattuna siihen mitä oikeasti tapahtuu?

// onnellinen jailbreakatun 3GS:n omistaja

Vastaa
gnu10
gnu10

9

Toimiiko tämä siis nyt varmasti kunnolla uudella bootrommilla varustetulla iphone 3gs laitteella? ja miten tuon bootrom:in oikeastaan saa selville windowsilla (puhelin on hankittu maaliskuussa ja käyttö järjästelmänä 3.1.2 (nyk 4.1) kun tuo uus bootromhan tais olla kaikissa uusissa laitteissa tietyn ajankohdan jälkeen.)

Vastaa
Deadagent
Deadagent

10

@8
Eikös ero ole siinä että hakkerit haluavat palvemimia alas, tehdä murtautumisia tietokoneisiin ja päästä käsiksi arkoihin salasanoihin. Ja cräkkerit murtavat ohjelmistoja isompaa levitystä varten

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

10@
>Eikös ero ole siinä että hakkerit haluavat palvemimia alas, tehdä
>murtautumisia tietokoneisiin ja päästä käsiksi arkoihin
>salasanoihin.
>Ja cräkkerit murtavat ohjelmistoja isompaa levitystä
>varten


Niin no, laittomia tietokone rikollisia on kutsuttu kräkkereiksi. ja hyviksiä hakkereiksi.


Mutta nykyään riippuu ihan siitä kuka puhuu/kirjoittaa, eli kuulijan/lukijan pitää ohittaa ko sanat ja muusta tekstistä päätellä kuka on tehnyt ja mitä. Eikä luottaa siihen että hakkeri on nokkela lukkoseppä ja kräkkeri nokkela murtoveikko.

Ennen toimittajien hakerisanan mustamaalaamista ei olisi hakkerisanaa käytetty luvattomasta palvelinmurron tekijästä, sen alasajasta ja tieto varkaasta.

Hakkerit ratkoo kiperiä ongelmia jne.

Vaikka sanat ovat muuttaneet merkitystään, ei haittaisi että alan väki edes yrittäisi pitää yllä perinteitä.

Vastaa
limera1n (vahvistamaton)

12

Miksuh, vittu olet idiootti mene pois. Se on jailbreak eikä siitä mihinkään muutu vaikka kuinka runkkaisit.

Vastaa
rikse94
rikse94

14

Onhan se niin että piraattilevytys on laitonta, mitä jailbreak ei ole. Ja millä perusteella tuon Apple-lukituksen poistaminen olisi ylipäätään "väärä" teko? Eikös Applen periaate ole estää vapaa ohjelmistokehitys laitteilleen. Eikös Adobe olisi kernaasti tehnyt myös iOS-järjestelmille Flash Playerin niin vanha yhteistyökumppani Apple kielsi sen. Kummassakaan tapauksessa ei löydy pätevää selitystä kysymykselle: "Miksi iLaitteessa on esto, joka kieltää allekirjoittamattomien ohjelmien käytön?" Tietoturvasta tuskin on kyse, sillä mahdolliset aukot laitteissa on jo ennen jailbreakia ja mikäli sen myötä uusia tulee, ne havaitaan ja korjataan tai ilmoitetaan miten ne voidaan kiertää. Ja loppukädessä on käyttäjän oma ratkaisu mikäli jailbreakin laitteeseensa tekee. Kannatan itse suuresti jailbreakia ja toivon sen mahdollistavien työkalujen kehittyvän edelleen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja