Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Three lupaa Windows Phone 7 -puhelimiin 2 000 sovellusta

7
Kaarlo Räihä

Three lupaa Windows Phone 7 -puhelimiin 2 000 sovellusta
Ensimmäiset Windows Phone 7 -puhelimet esitellään virallisesti yleisölle huomenna, kun Microsoft järjestää lehdistötilaisuudet sekä Lontoossa että New Yorkissa. Ennakkotietojen perusteella Microsoft aikoo panostaa ohjelmistoalustaan tosissaan, sillä vuotaneiden tietojen perusteella tarjolla olisi heti yli 2 000 sovellusta.

Tiedot perustuvat Britanniassa toimivan Three-operaattorin dokumentteihin, joissa esitellään tiettävästi Samsungin tulevaa Windows Phone 7 -puhelinta. Sovellukset ilmaantuvat tietojen perusteella Windows Marketplace -kauppapaikalle, kunhan puhelimet pääsevät virallisesti myyntiin. Threen mukaan ensimmäiset puhelimet ehtivät kuluttajille jo tämän kuun 21. päivä.
2 000 sovelluksen toteuttaminen uudelle ohjelmistoalustalle ei ole aivan pieni asia, ja vertailun vuoksi esim. Samsungin Bada-alustalle on julkaistu tähän mennessä vain muutama sata sovellusta. Aivan kaikki ohjelmistotalot eivät kuitenkaan ole varmoja Windows Phone 7:n menestysmahdollisuuksista, jonka takia resursseja sysätään ainakin vielä enemmän Android- ja iOS-puolelle.

Microsoftin omien työntekijöiden lisäksi Windows Phone 7 -sovelluksia ovat kehittäneet Microsoftin yhteistyökumppanit. Sovelluksia ohjelmistoalustalle kehittävän Yahoon Michael Shim sanoo alustan suosion kuluttajien keskuudessa määräävän sen paikan markkinoilla, joten räjähtävästi käynnistyvä ohjelmistotarjonta voi pian hyytyä, jos Windows Phone 7 ei kelpaa asiakkaille.

Kommentit (7)

mikkokk
mikkokk

1

Reilu kuukausi sitten puhelinvertailu odotti vielä 150 000 ohjelman olevan tarjolla lanseerauksen aikoihin (http://www.puhelinvertailu.com/uutiset.cfm/2010/08/25/windows_phone_7_kehitystyokalua_ladattu_ahkerasti), nyt puhelinvertailu pitää jo 2000 sovelluksen tarjoamista hyvänä saavutuksena.

Vertailukohdat löytyy aina sopivasti sen mukaan halutaanko positiivista vai negatiivista uutista. WP7:n kohdalla näköjään halutaan pukata positiivista "uutista".

Vastaa
Jonahan
Jonahan

2

WP7 uutisointi on kieltämättä ollut aika positiivista. iPhone/Android-tyylisestä moniajosta tai Flashin ja copypasten puuttesta ei ole juurikaan valitettu. Voisi melkein sanoa että puhelinkeskustelu on tältä osin järkiperäistynyt.

Toisaalta ei ole ihmekään että uutisointi on aika positiivista ja odotukset kovia. Microsoft on ollut viime vuode pitkälti samassa tilanteessa kuin Nokia, iPhonen ja Androidin haasteeseen ei oltu varauduttu, palikat piti heittää lattialle ja järjestää uudestaan. WP7 on se mitä on odotettu jo pitkään ja se vähä mitä on näytetty on ollut lupaavaa. WP7 ei ole WP6.6 vaan monessa suhteessa aivan uutta.

Mitä ohjelmien määrään launchin hetkellä tulee, on se lähes irrelevanttia. Paljon tärkeämpää olisi se, että ne ovat hyviä ja tehty WP7-tyylisiksi, jo muutama todella hyvin alustan mukaisesti tehty hittisofta on tärkeämpää kuin pussillinen nopeita porttauksia. Tämä tietenkin sillä oletuksella että se WP7:n uusi pelkistetty, skrollaava UI-paradigma toimii. Videoilla se on vaikuttanut erittäin mielenkiintoiselta idealta, mutta vasta käytäntö kertoo totuuden.

Vastaa
auttakaa tietämätönt (vahvistamaton)

3

kannattaaks ostaa pösö 207 vai citroen c3, uus

Vastaa
squi
squi

5

@1, Mainitsemasi uutisen kirjoittajan haluaisin tarkentaa asiaa. Niinkuin jo otsikosta kävi ilmi, uutisen pääpointti on kehitystyökalun ahkera lataus (300 000 kertaa), mikä ainakin jollain tapaa kertoo kehittäjien kiinnostuksesta alusta kohtaan ja tuo 150 00 ohjelmaa on siis latausten lukumäärästä johdettu (50%) luku, jolla ei sen kummemin ole mitään muuta tarkoitusta, kuin antaa viitettä kokoluokasta.

Windows phone 7:sta ei yksinkertaisesti ole hirveästi ollut uutisoitavaa tähän mennessä eikä kaikissa asiaa käsittelevissä uutisissa mielestäni tarvi erikseen mainita heikkoa moniajoa ja copypasten puutetta.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

6

@5 ja jos katsot niitä kommentteja siellä jutun perässä niin arvioin jo tuolloin samoista lähtötiedoista sovelluksia olevan lanseeraushetkellä noin 1500 kappaletta. hiukan alakanttiin meni tuo arvio, mutta suuruusluokka oli sentään oikein.

eiköhän jokainen lukija ymmärrä luvun 300 000 kokoluokan ilman että se jaetaan kahdella. jos sen sijaan luvun merkityksestä haluaa vetää johtopäätöstä verrattuna muihin sovelluskauppoihin, ei ehkä kannata mennä tuolle jaetaan luku kahdella linjalle joka ei tuota mitään järkevää, vaan katsoa vastaavia lukuja muista sovelluskaupoista, kun niitä oli jopa tarjolla.

noin niinkuin lisäarvon tuottamista lukijoille edistäen. toki jos tarkoitus on tuottaa hypeä niin sitten tuo on huono lähtökohta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja