Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WP7-puhelinten tallennustilaa voi kasvattaa

12
Teemu Laitila

WP7-puhelinten tallennustilaa voi kasvattaa
Juuri julkaistun Windows Phone 7 -alustan yhtenä pahimmista puutteista on pidetty pientä tallennustilan määrää, jota aikaisempien tietojen mukaan ei ole voinut kasvattaa. Windows Phone Secrets -blogia kirjoittavan Paul Thurrottin mukaan joidenkin puhelinten muistia on mahdollista laajentaa micro-SD-kortilla.

Micro-SD-korttipaikan sisältävien laitteiden korttipaikka sijaitsee Microsoftin vaatimuksesta akun suojakannen takana eikä kortteja ole varsinaisesti tarkoitettu vaihdettavaksi. Korttipaikkaan voi kuitenkin asentaa enintään 32 gigatavun micro-SD-kortin, jolla puhelimen muistia siis voisi laajentaa esimerkiksi yhteensä 40 gigatavuun mukaanlukien sisäänrakennettu kahdeksan gigatavun muisti.
Käyttöjärjestelmä käsittelee sekä sisäistä tallennustilaa että muistikortin tallennustilaa yhtenä alueena ja tallentaa tietoja molempiin, mistä johtuen muistikortin vaihtaminen vaatii puhelimen peruasetusten palauttamisen.

Muistikorttien sisältöä ei myöskään voi lukea PC-koneen muistikortinlukijan kautta, joten tiedonsiirto muistikortin välityksellä ei onnistu. Thurrottin mukaan esimerkiksi Samsungin Focus-malli tukee tallennustilan kasvattamista.

Kommentit (12)

Ergopad
Ergopad

1

Vaatimaton esitys tuo WP7, kun puuttuu perusominaisuuksia kuten tiedonsiirto Bluetoothin yli, videopuhelut ja moniajo sekä melkein customointi täysin ja sovellukset.

Onkos tämä nyt Windows Phone 7 Starter vai mikä. :D

Vastaa
perhana
perhana

3

Arvelin jo joidenkin ennakkotietojen perusteella, että jos puhelimessa ilmoitetaan olevan "internal micro-SD card" niin eiköhän sen kuitenkin pysty vaihtamaan takakannen avaamalla, miksi muuten olisi nähty vaivaa käyttää micro-SD korttia kiinteän muistipiirin sijasta?
Mitä tulee tuohon muistikortin lukemiseen PC:llä, niin kuulostaa kyllä oudolta jos puhelimella olevia kuvia, videoita, musiikkia ja muita omia tiedostoja ei pystyisi synkronoimaan PC:lle usb-kaapelin kautta? vai tarkoitetaanko tällä sitä että jos muistikortin asettaa pc:n muistikortinlukijaan, ei sitä pysty lukemaan.

Vastaa
squi
squi

4

@3, nimenomaan tarkoitetaan tuota jälkimmäistä, eli tietokoneeseen asennettua tuota korttia ei pysty lukemaan. tekstiä voisi tarkentaa tosiaan sen osalta.

Vastaa
perhana
perhana

6

@4
Juu eli taas yritetään tehdä iso numero "puutteista" joilla ei lopulta ole käytännössä mitään merkitystä, kuinka moni oikeasti nykyään viitsii ottaa muistikortin puhelimesta ja tökätä sen muistikortinlukijaan, kun tiedostot puhelimelta on huomattavasti helpompi siirtää usb-piuhan ja synkronoinnin kautta?
Muistikortin koko ei myöskään ole mielestäni suuri ongelma, miksi muutenkaan pitäisi puhelimella talletella 8 gigaa enemmän tiedostoja kun ne on kohtalaisen helppo ladata talteen jonnekin muualle, esimerkiksi vaikkapa SkyDriveen jossa ne pysyvät tallessa myös puhelimen kadotessa.
Entä sitten tiedostojen jako bluetoothin kautta, eeh kuka sitä oikeasti juurikaan käyttää, ja miksi käyttäisikään hidasta bluetoothia kun tiedoston voi huomattavasti helpommin parilla klikkauksella lähettää esimerkiksi sähköpostilla. wifi ja 3g on olemassa tiedostojen siirtoa varten, bluetooth soveltuu lähinnä handsfreetä ja kuulokkeita varten.
Ja videopuhelut... nojoo, paljonko niitä on tullut käytettyä?

Vastaa
jannee_
jannee_

8

@6

Öö, no vaikka minä esim. otan muistikortin silloin tällöin pois, koska se ne nopeampaa siirtää kuvat ja videot pois kortilta muistikorttilukijan kautta kuin puhelimen kautta. Kokeile joskus, niin huomaat nopeuseron.

Vastaa
Tnoi
Tnoi

9

@6
Eli ihan sama mitä paskaa ne valmistaa kunhan ollaan vaan vähän "erilaisia"? Kyllä mulla se 8 gigaa ainakin täytyy hyvin helposti pelkällä musiikilla. Eikä ne kappaleet tai softat siellä skydrivellä paljoa lämmitä mieltä. Tietty ihmiset haluaa eri asioita puhelimeltaan, mutta en minä jaksaisi tuollaiseen puhelimeen vaihtaa jos siinä on vain "kätevämpi" valikko, mutta muuten kauttaaltaan ominaisuuksia vähemmän kuin nykyisessä luurissa joka on jo neljän vuotta vanha.

Mutta katotaan mitä Microsoft tuolle vielä saa tehtyä. Kunhan tämä alkuhype mene ohi niin jospa sitten saataisi jotain tietoa että minkälaisia nuo puhelimet ehkä oikeasti on.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

10

6@
>Juu eli taas yritetään tehdä iso numero "puutteista" joilla ei
>lopulta ole käytännössä mitään merkitystä,

En tiedä ruokinko trollia, mutta hyvää ruokahalua.

> kuinka moni oikeasti nykyään viitsii ottaa muistikortin
> puhelimesta ja tökätä sen muistikortinlukijaan, kun tiedostot
> puhelimelta on huomattavasti helpompi siirtää usb-piuhan ja
> synkronoinnin kautta?

Laite ei tue USB massamuistitilaa, joten muistikortin lukijalla olisi käyttöä, tosi jos se ei onnistu, niin eipä juuri väliä.

>Muistikortin koko ei myöskään ole mielestäni suuri ongelma, miksi
>muutenkaan pitäisi puhelimella talletella 8 gigaa enemmän
>tiedostoja kun ne on kohtalaisen helppo ladata talteen jonnekin
>muualle, esimerkiksi vaikkapa SkyDriveen jossa ne pysyvät
>tallessa myös puhelimen kadotessa.

Monella varmaan ajatus että sinne muistikortille tungetaan, musaa, videota jne. viihde koneesta nääs kyse. Ja tietenkin otetut kuvat, kyllä monilla kuvakansion koko on reilusti isompi.


>Entä sitten tiedostojen jako bluetoothin kautta, eeh kuka sitä
>oikeasti juurikaan käyttää, ja miksi käyttäisikään hidasta
>bluetoothia kun tiedoston voi huomattavasti helpommin parilla
>klikkauksella lähettää esimerkiksi sähköpostilla. wifi ja 3g on
>olemassa tiedostojen siirtoa varten, bluetooth soveltuu lähinnä
>handsfreetä ja kuulokkeita varten.

Bluetooth ei tarvitse nettiyhteyttä, on nykyään varsin nopea, ja ennekaikkea piuhaton. Sopii lähettämiseen ja tiedostojen selailuun, monen muun lisäksi. Bluetooth on lisäksi standarti.


> Ja videopuhelut... nojoo, paljonko niitä on tullut käytettyä?

Osa käyttää, joskus, osa käyttää jatkuvasti, moni ei juuri lainkaan.

> siirtää usb-piuhan ja synkronoinnin kautta?

Vattii yhteensopivan laitteen ja sen lisäksi yhteensopivan softan. kun asia voisi tehdä niin ettei mitaa valmistaja spesivistä tarvittaisi.

Vastaa
perhana
perhana

11

@10
Trolli yleensä kirjoittaa rekisteröimättömällä nimimerkillä.

>Laite ei tue USB-massamuistitilaa...

Riittää kun kuvat ja muun median saa siirrettyä tietokoneelle ja takaisin.

>Monella varmaan ajatus että sinne muistikortille tungetaan, musaa, videota jne. viihde koneesta nääs kyse. Ja tietenkin otetut kuvat, kyllä monilla kuvakansion koko on reilusti isompi.

Eiköhän nykyaikana suurin osa videoista katsota YouTubesta yms, ja musat Spotify, Shoutcast, tai jokin muu vastaava, ei niitä kaikkea viitsi puhelimelle tallettaa, ja jo 4 gigaan mahtuu melko paljon kuvia puhelimen mukana kadotettaviksi.

>Bluetooth ei tarvitse nettiyhteyttä, on nykyään varsin nopea, ja ennekaikkea piuhaton. Sopii lähettämiseen ja tiedostojen selailuun, monen muun lisäksi. Bluetooth on lisäksi standarti.

Kuinka moni ostaa "älypuhelimen" >viihde koneesta nääs kysymys< mutta ei hommaa siihen data-sopimusta vaan pelkän liittymän ilman nettiä? bluetooth - tiedoston siirtomahdollisuuden puute ei tarkoita sitä etteikö laite tukisi bluetooth standardeja langattomia lisälaitteita kuten kuulokkeita ja handsfree laitteita varten.

terveisin tyytymätön motorola milestone android-puhelimen käyttäjä

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

12

11@
>Riittää kun kuvat ja muun median saa siirrettyä tietokoneelle ja
>takaisin.

Miten ajattelit sen tehdä näppärästi, tai edes auttavasti, jos laite ei tue yleisesti tuettuja standarteja tapoja siirtää tietoa laitteden välillä.

>Eiköhän nykyaikana suurin osa videoista katsota YouTubesta yms,
>ja musat Spotify, Shoutcast, tai jokin muu vastaava, ei niitä
>kaikkea viitsi puhelimelle tallettaa,

Kaikkea sisältöä ei halua jakaa pilvipalvelun kautta. ja niiden käyttö edellyttää käytönaikana riittävänhyvin toimivaa nettiyhteyttä kohtuu hintaan. ja sähköä.


>ja jo 4 gigaan mahtuu melko
>paljon kuvia puhelimen mukana kadotettaviksi.


No puhelin kannattaa senverran hyvin suojata ettei satunnainen löytäjä pääse tietoihin käsiksi. jolloin riski on pienempi kuin pilvipalvelun kanssa mokaaminen.

>mutta ei hommaa siihen data-sopimusta vaan pelkän liittymän ilman
>nettiä?

Kyllä kai yleensä jonkinlainen datasopimus tehdään muissakin luureissa, ei se kuitenkaan laitteidenvälisiä yhteyksiä muodosta.


Noista huolimatta WP7 laitteille on paikkansa ja ostajansa ja he eälävät sen mukaan ja nauttivat WP7 muista puolista.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja