Nokia julkisti kosketusnäytöllisen C5:n

16
Matti Robinson

Nokia julkisti kosketusnäytöllisen C5:n
Nokia kertoi tänään Conversation-bloginsa välityksellä uudesta C5-tulokkaasta. Virallisella C5-03-mallinimellä kutsuttu laite on edullinen kosketusnäytöllinen Symbian^1-puhelin, joka julkaistaistaan tämän vuoden puolella.

Perinteisen C5-patukkapuhelimen sisarmalli, C5-03 sisältää muun muassa 3,2 tuuman resistiivisen kosketusnäytön, 5 megapikselin kameran ilman salamaa, WLANin, GPS:n ja microSD-muistikortin. Puhelin suoriutuu tutuista Ovi-palveluista, joten saatavilla on Ovi Kartat, Ovi Kauppa ja Ovi Musiikki. Mittaa laitteella on 105.8 mm x 51.0 mm x 13.8 mm ja puhelin painaa vain 93 grammaa. Akkua riittää puolestaan parhaimmillaan 11,5 tunnin puhumiseen ja 25 päivän valmiustilaan.

Laite muistuttaa ulkonäöllisesti aiemmin julkistetun C6-01:n ja C5:n välimuotoa. Säästetty ollaan muun muassa kamerassa, muistissa ja näytössä, joka on C6-01:n kapasitiivisesta AMOLED-näytöstä poiketen resistiivinen TFT-näyttö. Tämä näkyy hinnassa, C5-03 on 170 euron (verottomalla) hinnallaan noin sata euroa edullisempi kuin C6-01.



Nokia C5-03 tulee markkinoille useilla eri yksi- ja kaksivärisillä värivaihtoehdoilla.





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 94 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -45%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
116 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 124 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1149 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (16)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

2@
>Eiköhän näitä Symbian 1 puhelimia ole jo ihan tarpeeksi..

Osa on jo varsin iekkäitä ja talven aikana varmaan tippuu mallistosta pois jolloin toi päivittää varsin hyvin tuota kohtaa mallistossa.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

@3 Totta, mutta kun ovat nämä Symbian 3 kännykät myynnissä, niin ihme kun vielä Nokia viitsii käyttää rahaa kehittääkseen "vanhoja malleja". Ei tietysti mikää huono juttu ole, mutta ihmettelen vain.

Vastaa
Feynman7
Feynman7

5

Voisiko olla niin että näissä halvemmissa on sen verran heikompaa rautaa ettei S^3 pyöri? Ei niissä kai ole erillistä GPU:ta. Korjatkaa toki jos olen väärässä.

On muuten ihan hyvän näköisiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

6

4@
>niin ihme kun vielä Nokia viitsii käyttää rahaa kehittääkseen
>"vanhoja malleja".

Kaikilla ei ole varaa ostaa S^3 konetta, tuo hinnoiteltu selvästi alle C6 ^3 koneen.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

10

Mielestäni järkevän oloinen peruspuhelin esim. niille, jotka eivät kaipaa toista tietokonetta läppärin oheen matkakaveriksi tai muuten käyttävät laitetta lähinnä puhelimena ja enemmän satunnaisesti vähän muuhunkin. Nokialla on kyllä edelleen liikaa keskenään kilpailevia malleja, mutta eiköhän valikoima hiljalleen järkevöidy.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

13

Ihan ok S^1 normikäyttäjälle ja jos ei halua työntää kosketusnäytölliseen tonnia tai puolta. Ei tuohon hintaan paljon parempaa saa.

Vastaa
KOD0U
KOD0U

14

Puhelin itse näyttää hyvältä! Mutta en tuolle symbianille syty. Ja toinen juttu, miksi melkein aina resistiivinen näyttö näissä Nokian puhelimissa? Mielestäni kapasitiivinen on paljon miellyttävämpi käyttää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
-Wille- (vahvistamaton)

15

Varmasti hyvä paketti! C5-00 on jo ilahduttanut vakaudellaan, nopeudellaan ja hyvällä akunkestollaan. C5-00:sta puuttuu ainoastaan WLAN, joten kai tämä uusi versio, mistä sekin löytyy, on sitten hankittava jossain vaiheessa.

Muutenkin Nokian uusimmat mallit varsinkin C ja E sarjasta ovat kyllä vakuuttaneet - varmaan pitää tästä lähteä osake ostoksille :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dombba (vahvistamaton)

16

Millonkahan tämä luuri tulee oikein kauppoihin? Piti tulla viime vuoden puolella, vaan ei näkynyt. Uusi puhelin pitäis saada ja tämä oli tarkoitus hankkia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.