Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Applen kaupassa jo yli 300 000 sovellusta

23
Teemu Laitila

Applen kaupassa jo yli 300 000 sovellusta
Applen sovelluskauppa AppStore on ylittänyt 300 000 ohjelman rajapyykin. Asiasta uutisoi mm. Electronista, joka perustaa tietonsa mobclix-palvelun lukuihin. AppStore kasvaa edelleen kovaa vauhtia, sillä 250 000 ohjelman raja rikkontui vasta pari kuukautta sitten. Kaikista ohjelmista vajaa kolmannes on ilmaisia.

Sovellusten kokonaismääärä pitää kuitenkin sisällään myös 50 000 e-kirjaa, eli varsinaisia sovelluksia on kokonaismäärää vähemmän. Vain hieman kirjojen jälkeen jää pelit, jotka ovat kaupan toiseksi suosituin kategoria.
Googlen Android Marketin sisällön määrä tilastoivan AndroLibin mukaan Android Market sisältää tällä hetkellä hieman vajaa 150 000 eri ohjelmaa ja peliä. Nokian Ovi -kaupan sisällön määrästä ei ole tarjolla tilastoja.

Kommentit (23)

mikkokk
mikkokk

1

50 000 kirjaa, 35 000 ifarttia, yli 20 000 raamatun tutkimusohjelmaa, lähes 20 000 sekalaisten webbisivujen app-versioita, 18 000 eri kaupunkien yms sivujen turisti-info sivuista tehtyjä appseja. hiano saavutus.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

3

Huoh. mitä kommentteja:) P¤#%A páikka kuka tuolla edes käy, niinkö? :) Onko netistä helppo löytää jotain jos ei tiedä mitä hakee??

Vastaa
readyEddy
readyEddy

5

Aina kun Apple mainitaan, kerrotaan vaikka tilastotietoja ilman mitään kannanottoa, joku hermostuu.

Apple aiheuttaa selvästi joillekin ihmisille stressiä, vaikka oikein käytettynä se lievittää stressiä merkittävästi.

Vastaa
Abexi
Abexi

6

Yhdyn kyllä tuohon @1 kommenttiin osittain, itse oma soitin on ipod touch ja todellakin sitä turhaa on varsin paljon, ja sellaisia mitään sanomattomia "pelejä" on paljon. Joku peli on "moneen kertaan", koska kaupasta löytyy samala idealla toimivia ohjelmia, osa hyviä toiset huonoja. Ja todellakin vaikea löyttää jotain mielenkiintoista, kun ohjelmia tulee uusia yhtenään, ja sitten löytyy monta samantyylistä ohjelmaa jne... Osittain tuo appstore on huono, mutta kyllähän se on iso valttikortti applelle. Sovellukset tekevät tuosta omasta touchista paljon hauskemman, eihän se olisi mitään ilman niitä sovelluksia.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

7

iPhone fanina voin kyllä myöntää tuon että iTunesista on pirun vaikea tiettyjä pelejä ym. löytää. Nuo Top listat pitäisi olla Top-500 tms. eikä Top-100. Ja noista todella monista peleistä on myös ilmaisversio eli demo jaossa eli 1 peli on tuossa taulukossa 2 peliä ;)

Vastaa
_mikkiss__ (vahvistamaton)

8

@7 "todella monista peleistä on myös ilmaisversio eli demo jaossa eli 1 peli on tuossa taulukossa 2 peliä ;)"

Ainoa mitä storessa kaipaa on lite versioille omaa osiota. Jenkkilän appstoressahan sellanen vissiin on, jostai syystä ei oo vielä tullu Suomen.

Noi lite versiot on muutenkin tosi jees homma!

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

9

Aiheen vierestä: tuleepa app storen logosta auttamatta mieleen Pink Floydin The Wall-elokuvan diktatuuria edustavat vasarat http://folk.uio.no/ericsp/pictures/hammers.gif

Tai sitten väsymyksen aiheuttamaa harhaa..

Sanokaa mitä sanotte, kyllä minulle kelpaisi 100 000 maksutonta sovellusta. Siihen joukkoon mahtuu väkisinkin jotain käyttökelpoista. N900:ssani eniten harmittaa softan puute, vaikka testing ja dev-repot ovatkin käytössä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

11

Kuten RIM'in pomokin totesi, niin ei se määrä vaan laatu. Minulle riitti viime juhannuksena saamani tieto, että iLuurille sai silloin jotain vajaa kymmenkunte ERI Vuvuzela ohjelmaa...Joista osa vielä MAKSULLISIA. Että just...

Varmasti kaikilla on turhia ohjelmia, mutta kyllä nämä jatkuvat numerojen ilmottelut kuullostaa heti siltä, että sinne halutaan vaan pirusti nimikkeitä. Vaikka sitten samanlaisia.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

12

@11 niin ja miten se eroaa esim ovistoresta? http://store.ovi.com/search?q=vuvuzela

Suurinpiirtein puolet vuvuzela ohjelmista on MAKSULLISIA ovi:ssa

Vaikka appstoressa olisi 30 eri vuvuzelaa (onkin varmaan) niin ei ne huononna yhtään niiden laadukkaiden ohjelmien laatua mitä appstoresta löytyy. Ihan sama jos katsottaisiin ovi storea tai android markettia niin sieltä löytyy paljon roskaa ja päivä päivältä enemmän, sehän on selvä. Ihan kuten appstorestakin, mutta kuka niitä käskee ladata? jotkut niistä tykkää ei niitä turhaan tehdä, pieruakin on ovistoressa nykyään ihan mukavasti :)

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

> kyllä nämä jatkuvat numerojen ilmottelut kuullostaa heti siltä, että sinne halutaan vaan pirusti nimikkeitä.

Tärkeintä lienee muistaa, että Apple ei ilmoittanut mitään numeroita, joten syyttävä sormi osoittanee jonnekin muualle.

Jos Apple todellakin haluaa Storeen vain mahdollisimman paljon nimikkeitä, tekee se todellakin asiat ihan väärin. App Storen maksullisuus, ehdot ja hyväksymisprosessi evät todellakaan maksimoi nimikkeiden määrää. Kyseistä prosessia on vielä viime aikoina osin kiristetty ja Storessa jo olleita nimikkeitä on poistettu aika kovalla kädellä.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

15

@14 Apple ei ole ilmoittanut mitään numeroita? Jobs pudottelee noita lukuja vain jotakuinkin joka kerta kun suunsa julkisuudessa avaa...

Apple tosiaan itsekin ilmoitti että ifartteja on jo liiankin kanssa, mutta ilmeisesti rajoitusten saama negatiivinen julkisuus on johtanut siihen että sinne kerätään edelleen kaikennäköistä roskaa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

16

@12
Hetkinen hei, enkös juuri sanonut (#11) näin "Varmasti kaikilla on turhia ohjelmia"?? ;) Lisäsin sen viestiin juuri siksi, että näin varmaan on. Pointti vaan oli, että jos toisesta paikasta löytyy 300 000 nimikettä ja toisesta vaikka 150 000 ja jos ensin mainitussa kuraa on vaikka tuplasti niin kumpi on parempi sitten?

@14
Eipä Apple varmaan oo koittanu numeroita pimittääkään. ;) Ja kuten #15 kertoi niin..... :p

Vastaa
Jonahan
Jonahan

18

@15

Onko sinulla jotain muutakin todistetta kuin oma mielipiteesi sille, että käytäntö on jotain muuta kuin mitä Apple lupaa ja se on nimenomaan sallivampi?

@16

Tottakai Apple ilmoittaa lukuja silloin tällöin, kuten kaikki muutkin, ovathan ne julkisia pörssiyhtiöitä. Tämä uutinen ei ole kirjoitettu Applen antaman tiedon perusteella, joten on aika turhaa valittaa siitä tässä yhteydessä.

Toistan nyt itseäni, koska ei ensimmäisellä kerralla ei ilmeisesti mennyt jakeluun. Jos Apple haluaisi "vaan pirusti nimikkeitä" ei hyväksymisprosessia olisi lainkaan, eikä kaupasta olisi poistettu pariin otteeseen suuria määriä softia, joilla ei ole sen mielestä riittävää arvoa. Apple selkeästi haluaa jotain muuta.

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

19

"Pointti vaan oli, että jos toisesta paikasta löytyy 300 000 nimikettä ja toisesta vaikka 150 000 ja jos ensin mainitussa kuraa on vaikka tuplasti niin kumpi on parempi sitten?"

Enemmän ohjelmia=enemmän kilpailua=halvemmat hinnat

ja jos nyt otetaan sitten vaikka android market, mitäs siellä nyt on? 100000 sovellusta vai? Miksei sama valitus käänny sinne miksi ainoastaan appstoresta valitetaan? Kuitenkin tämä sama valitus oli appstoren kohdalla jo 100 000 sovelluksen kohdallakin.

Olis kyllä hauska lukea kommentteja jos ovistoressa olisi vaikka 200 000 ohjelmaa :) Yllättäen ne kommentit olisi ihan erillaisia ja se olisikin hieno juttu, että on paljon kaikkea saatavilla ja jokaiselle jotakin.

juuri äsken tuli tämmöinen kommentti vastaan android kaupasta " I searched the market for "live wallpaper" and there was an app for every country in the world, showing it's flag moving as a background. Why not just make one app and choose the flag within the app? It sucks having to scroll through a bunch of crap to get something good,"

Vastaa
Jonahan
Jonahan

21

@19

Nimenomaan näin. On hieman älyllisesti epärehellistä väittää ainoan kaupan, joka rajoittaa softia hakevan vain suurta määrää eri nimikkeitä. Tottakai Apple haluaa riittävän suurta määrääkin, mutta ei se missään tapauksessa voi olla ainoa pyrkimys, jos on se toimii aivan järjettömästi.


@20

Logiikkasi vaatii vähän työtä."Peruslogiikassa" A & B -> C pätee vain kun sekä A että B (ja C) ovat totta.

Ensimmäinen premissisi "määrä lisääntynyt" pitää paikkansa, joskin "määrä lisääntynyt" <=> "tullut uusia" näyttäisi hieman ristiriitaiselta johtopäätöksesi, "samaa vanhaa" kanssa.

Toiseen premissiisi on vaikeata löytää hyvää metriikkaa, mutta jos sinulla on sellainen tarjota ole hyvä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

22

@ Otsikko

> Applen kaupassa jo yli 300 000 sovellusta

@ Uutinen

>Sovellusten kokonaismääärä pitää kuitenkin sisällään myös 50 000
>e-kirjaa, eli varsinaisia sovelluksia on kokonaismäärää vähemmän.

Vaikuttaa siltä että otsikko on tehty ennen uutisen tekemistä, eikö toimittaja pysty otsikkoa korjaamaan? jos huomaa sen jo itse juttua tehdessä olevan ihan puutaheinää ?

Vastaa
akse
akse

23

Jep jep, miks helvetissä jotain kirjoja lasketaan sovelluksiin? Luultavasti myös taustakuvat ja sun muu sälä luetaan noihin. Joka webbisivulle oma rss lukija tms. Todellisia softia tuolla on varmaan 50k-100k.. Niissäkin kopioita sitten kuin monta?

Pari vuotta sitte vaikutti hyvältä kun sanottiin että "tuolla on 50k softaa" nykyään "300k" ei paljon nappaa varsinkin kun tietää että suurin osa noista ei ole mitään oikeita sovelluksia.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja