Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iPhone 4 sai HDMI-adapterin

10
Kaarlo Räihä

iPhone 4 sai HDMI-adapterin
Vaikka monet kulutuselektroniikkaa myyvät firmat ovat lisänneet laitteisiinsa HDMI-liitäntöjä, on Apple suhtautunut nihkeästi HDMI-liitäntöihin. Tänä vuonna Apple lopulta taipui, kun yritys lisäsi uusiin Mac Mini - ja Apple TV -tuotteisiin HDMI-liitännät, mutta valitettavasti HDMI-tukea ei ole saatu esim. iPhone-puhelimiin tai iPadeihin. Tämä epäkohta on kuitenkin nyt korjattu epävirallisesti, sillä Kiinassa toimiva Shenzhen North technoloy Co., LTD -yritys julkaisi sopivan adapterin iLaitteille.

Adapteri on yhteensopiva iPhone 4:n, iPadin ja tuoreimpien iPod touchien kanssa. Adapteri liitetään iLaitteen telakkaliittimeen yhdessä HDMI-kaapelin kanssa, jonka jälkeen laitteessa toistuvan videon saa näkyviin esim. taulutelevisioon 720p-resoluutiolla.
Kokoa adapterilla on 53x13x43mm ja painoa 18 grammaa, joten se kulkee kätevästi laitteen mukana.

Laitteen toimintaperiaatteesta ei ole valitettavasti tarkempia tietoja, mutta arvailujen mukaan kyseessä olisi joko VGA -> HDMI -adapteri tai Displayport -> HDMI -adapteri.

Kiinalaisyritys ei ole kertonut tuotteen virallista suositushintaa, mutta esim. Italiassa tuotetta aiotaan myydä 49 euron hintaan.

Uusista älypuhelimista erityisesti Nokian N8 on kerännyt kiitosta HDMI-tuestaan, jonka myötä esim. puhelimella otettuja valokuvia voi katsella kätevästi olohuoneen televisiossa.

Kommentit (10)

miksuh2
miksuh2

1

Niin eli adapteri vain muuttaa iPhonen videosignaalin HDMI-yhteensopivaan muotoon, mutta ei se kyllä tarkota sitä että tuollasen adapterin avulla ulos tulisi HD-tasoista kuvaa. Kuvan laatu ei siis kyllä ole lähelläkään sitä mitä N8:sta saadaan ulos.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

2

"Adapteri liitetään iLaitteen telakkaliittimeen yhdessä HDMI-kaapelin kanssa, jonka jälkeen laitteessa toistuvan videon saa näkyviin esim. taulutelevisioon 720p-resoluutiolla."

"Niin eli adapteri vain muuttaa iPhonen videosignaalin HDMI-yhteensopivaan muotoon, mutta ei se kyllä tarkota sitä että tuollasen adapterin avulla ulos tulisi HD-tasoista kuvaa. Kuvan laatu ei siis kyllä ole lähelläkään sitä mitä N8:sta saadaan ulos."

Eli iLaitteilla ei saa oikeaa 720p videota toistettua ja tuo vaan skaalaa lähetetyn kuvan 720p muotoon vai mitenkäs? Displayportistahan voi saada irti isoakin resoluutiota, mutta onnistuukos se näissä sitten? Uskoisin ainakin että saisi ihan "aitoa" 720p kuvaa, esim kuvia kattellessa. En sitten varmaksi tiedä.

Jännä odotella nyt kommentteja tästä, kun kovasti kritisoitiin adapterin mukana kantamista erään toisen laitteen kanssa.

Vastaa
sirkuttaja
sirkuttaja

3

Miksuhan se heti siellä, niin mut mun nokiassa ja nii edespäin:))) 720P HD TASOISTA kuvaa ulos ja sillä siisti. Näillä mennään Jäitä hattuun miksuh!!!!! ;)

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

4

@3

Itse olen myös hieman skeptinen näiden kiinalaisten adapterien suhteen.

Heidän omat speksit sanovat: (For Apple:1024 x 768/720p)

Apple itse myy vain vga- ja komponenttikaapeleita. Saako iP* laitteista edes digitaalista matskua ulos? Jos ei niin tämä adapteri on kyllä parempi kiertää kaukaa.

Vastaa
Sokar80
Sokar80

5

Kamalaa kohta Applen saa normaali TV:hen kiinni

Mitä Jops on ajatellut nyt joku voi osaa muun kuin Applen valmistaman TV:een

Punainen syys omena ?

Vastaa
Sokar80
Sokar80

10

Apple on kuin SEGA

90-luvulla Sega teki pelit ja konsolit myi tosi paljon

Sitten rupesivat tekemään kaikenlaisia lisä vimpuloita ym

Nyt tekevät vain pelejä eli ohjelmia jossa olivat \ on hyviä

En pidä Applesta mut niiden käyttis on tosi hyvä mut rauta puoli ontuu tai on yli kallista vaikka samat osat kuin monissa muissakin

Tekis Apple vain käyttistä ja esim HTC tai Samsung raudan

No ei liian hyvää laitetta saa tehdä muuten kukaan ei osta uutta mallia

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja