Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android 4.0 tunnetaan nimellä "Ice Cream"

12
Manu Pitkänen

Android 4.0 tunnetaan nimellä Ice Cream
Talouslehti Forbesin toimittajan blogikirjoituksen mukaan Googlen kehittämän Android-käyttöjärjestelmän tuleva nelosversio tunnetaan nimellä "Ice Cream". Nimeämiskäytäntö noudattaa yhtiön perinteistä linjaa.

Google on Android 1.5 -versiosta (Cupcake) lähtien nimennyt käyttöjärjestelmän kehitysversiot jälkiruokien nimien mukaisesti (aakkosjärjestyksessä). Toistaiseksi tuorein 2.2 versio tunnetaan nimellä Froyo (jäädytetty jogurtti, lyhenne) ja tulossa on vielä Gigerbread (3.0) sekä Honeycomb (3.5). Jäätelöä tarkoittava Ice Cream on siten varsin luonteva jatko nimeämiskäytännölle.
Android 4.0 -käyttöjärjestelmän nimen vuosi älypuhelimissa käytettyjen ARM-prosessoreiden suunnittelusta vastaavan ARM Holdingsin puheenjohtaja Tudor Brown. Ice Creamin teknisistä ominaisuuksista ei vielä tiedetä mitään, mutta käyttöjärjestelmän on tarkoitus ilmestyä vuoden 2011 aikana.

Kommentit (12)

user_org (vahvistamaton)

3

@1
>Kova on tahti Androidilla, vähän turhankin...

Mitä tahtia mietiskelit ? :-)

Jos ajattelit versionumerointia, niin kai on pidettävä kiirettä että saa iOS:n numeroinnin kiinni ... siihen riitäisi tahti kaksi numeroa vuodessa. eli vuoden päästä vitonen. jolloin 2012 keväällä sitten kutonen ...

HTC kiittää, jos saa pykälää isompaa versiota muiten ennen markkinoille.

Vastaa
omppupomppu
omppupomppu

4

Jos ei Android oo vielä pirstaloitunu nii tulevaisuudessa ainki on. Ei taia paukut HTCllä, Sampalla ja Sonierkillä jokaisen mallin käyttiksen päivittämiseen ihan viimismpään. Lopputuloksena aikamoinen sekametelisoppa ohjelmien suhteen, mikä toimii ja missä ja missä ei.

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

5

3.0-versiosta alkaen käyttöjärjestelmä pitäisi puhelimessa päivittyä laitevalmistajan toimista riippumatta, koska Google yhtenäistää käyttöliittymää ilmeisesti estämällä valmistajakohtaiset viritykset.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

6

5@
>3.0-versiosta alkaen käyttöjärjestelmä pitäisi puhelimessa
>päivittyä laitevalmistajan toimista riippumatta, koska Google
>yhtenäistää käyttöliittymää ilmeisesti estämällä
>valmistajakohtaiset viritykset.

Käyttöliittymä ja käyttöjärjestelmä on vähän eriasia. jos asiaa ei tehdä WP7 tyyliin, niin niin vaikea tuota on tehdä ilman valmistaja kimpaa.

4@
>Jos ei Android oo vielä pirstaloitunu nii tulevaisuudessa
>ainki on.

Kerro nyt vähän enemmän, mistä moinen juuri nyt tuli mieleen.
Mikä tulevaisuudessa sen pirastoloin noin tunteikkaasti ?

> Ei taia paukut HTCllä,...

HTC tuntuu olevan vahvimmassa asemsssa ja sillä on tuntunut olevan jonkinmoista kilpailuetua touhussa.

Vastaa
fanipojjjaaat (vahvistamaton)

7

@6
Kylläpäs fanipoikamaisuus nostaa taas päätään.
@4 varmasti tarkoittaa kommentissaan, että yhtiöillä ei voi mitenkään riittää paukut eri puhelinmallien päivittämiseen. HTC'kin tuppaa uutta android puhelinta kuukauden välein ja on todella pieni yhtiö verrattuna Nokiaan. Tuskin kannattaa odottaa, että tuki puhelimissa riittää vuotta pidempään.

Vastaa
Jepulisjoo (vahvistamaton)

8

http://www.tietokone.fi/uutiset/htc_lle_paha_takaisku_tabletit_myohastymassa_joulumyynnista

Mielenkiintoinen tukijärjestelmä. Rautavalmistajat ovat kyllä todella tiukassa hihnassa. Ei kannata ruveta sooloilemaan tai tukivuoro saattaa siirtyä tuntemattomaan ajankohtaan.

Jos ja kun 3.0:sta lähtien valmistajien omat UI layerit kielletään niin tämähän on suorastaan lottovoitto Kiinalaisille yms. kloonivalmistajille. Rauta kasaan ilman mitään turhia lisenssejä ja Andoid sisään. Hinta vähintään 60% "oikeita" valmistajia alemmas. Kumman kansa ostaa? Voittajana käsiään hieroo Google, jolle on ihan sama kuka puhelimet tekee, kunhan mainostulot tippuvat heidän kassaansa.

Mielenkiintoista seurata kuka ostaa SE:n vai meenekö joko LG:n tai Motorolan puhelinliiketoiminnat ensin.

Vastaa
Henry1979
Henry1979

9

Mistähän jengi repiny ton läpän et valmistajien UI:t kiellettäs androidin 3.0 versiosta eteenpäin??? Mitä nyt ite lueskellu juttuja tosta, niin 3.0 android ainoastaan poistaa tarpeen valmistajien omiin käyttöliittymiin, koska siihen google väsää oman UI:n herkuilla ja silmä karkeilla.

Jos spekuloidaan sitten sitä tulevatko valmistajat enää jatkossa tekemään omia käyttöliittymiään, niin oma veikkaukseni on, että valmistajat panostavat entistä enemmän omiin käyttöliittymin, koska tälläkin hetkellä eri valmistajien puhelimet näyttävät samoilta ja sisältävät lähes identtisen raudan, niin ainoaksi keinoksihan erottuakseen muista on väkrätä kunnollinen käyttöliittymä.

Vastaa
tmthippie
tmthippie

10

Olisihan se hyvä, että Androidin luurien käyttöjärjestelmä päivitys olisi kokonaan laitevalmistajasta riippumaton. Mutta taitaa jäädä toiveeksi. Mukavahan se olisi saada tuohon Spicaankin 2.1 uudempaa virallista päivitystä.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

10@
>Olisihan se hyvä, että Androidin luurien käyttöjärjestelmä päivitys
>olisi kokonaan laitevalmistajasta riippumaton. Mutta taitaa jäädä
>toiveeksi.

WP7

Pari konstia, joko joku suunnittelee puhelimen ja valmistaja tekee juurkin selalisen ja testauttaa tuotteen että se todella on sellainen, jonka jälkeen laite hyväksytää ja joku tahoaa sitten ottaa sen tuki listalle.

Toinen vapaampi on että valmistaja tekee tuotteen vähän vapaammin, mutta tiukoissa rajoissa, testauttaa sen ja jos hyväksytään ottaa joku taho sen tuettujen listalle.


Mutta mikä on tämä joku tahoa, mikä sen rahoittaa, siitä huolimatta tai sentakia se ei kuitenkaan tarkoita että päivitykset tulisivat yhtäaikaisesti, vaan voisivat tulla hyvinkin eriaikoina, varsinkin silloin jos rautaeroja salittaan.
Päivityksien toimivuuskin voi vaihdella.

HTC tuskin on halukas luopumaan asemastaan.

7@
>HTC'kin tuppaa uutta android puhelinta kuukauden välein ja on
>todella pieni yhtiö verrattuna Nokiaan.

Nokia ei valmista Android puhelimia ja Nokia muutenkin eri tontilla.
HTCllä on nykyisellään näkyvä etu Android kilpailijoihin verrattuna ja se pantaa etumatkaansa. Kilpaileville Android toimijoille se on haasteellinen tilanne.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

12

7@
> @4 varmasti tarkoittaa kommentissaan, että yhtiöillä ei voi
> mitenkään riittää paukut eri puhelinmallien päivittämiseen.
> HTC'kin tuppaa uutta android puhelinta kuukauden välein ja on
> todella pieni yhtiö verrattuna Nokiaan. Tuskin kannattaa odottaa,
> että tuki puhelimissa riittää vuotta pidempään.

Siis HTC se jolla paras tuki Android laitteille. nykytahdilla vuoden päivitys tuki on vastannut muiden koko elinkaaren tukea. Pitää kuitenkin muistaa että Android laitteita on myyty vakavasti vasta hyvin vähänaikaa, mutta SE HTC ero katsoessa tulee väkisin ihmetelleeksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja