Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HP esitteli webOS 2.0 -ohjelmistoalustan ja Pre 2 -puhelimen

5
Kaarlo Räihä

HP esitteli webOS 2.0 -ohjelmistoalustan ja Pre 2 -puhelimen
Suomessa vähälle huomiolle jäänyt webOS-ohjelmistoalusta koki tänään suuren harppauksen eteenpäin, kun HP esitteli webOS 2.0:n yhdessä Pre 2 -puhelimen kanssa.

Palmin ostamisen yhteydessä HP:n taskuihin päätynyt webOS saa uusimman version myötä mm. uudistetun moniajon (sovelluksien välillä vaihtaminen on helpompaa ja ajossa olevia sovelluksia kasataan helposti hallittaviin pinoihin), Just Type -toiminnon (käynnistää halutun sovelluksen tai haun käyttäjän syöttämän tekstin perusteella), sosiaaliset verkkosivustot ja sähköpostin samaan pakettiin yhdistävän HP Synergy -sovelluksen ja Flash Player 10.1 Betan.

Muina bonuksina voidaan mainita Skype Mobile, Quickoffice-paketti, parannettu selain, VPN-tuki sekä Bluetooth-näppäimistöjen tukeminen.


Uutta käyttöjärjestelmää pääsevät ensimmäisenä kokeilemaan Ranskassa asuvat kuluttajat, sillä Pre 2 tulee siellä myyntiin tämän viikon perjantaina. Tarjolla on 3,1 tuuman kosketusnäytöllä (resoluutio 320x480) ja gigahertsin suorittimella varustettu puhelin, jossa on esiin liukuva QWERTY-näppäimistö. Kamera on viiden megapikselin mallia ja salama on toteutettu LED:illä. Sisäänrakennettua flash-muistia on 16 gigatavun verran. Paikannusta varten löytyy GPS, kuulokkeita varten 3,5mm liitin ja lataaminen/tiedonsiirto tapahtuu microUSB:n kautta.

Puheaikaa Pre 2:lle luvataan päälle 5 tuntia ja valmiusaikaa 350 tuntia. Kokoa puhelimella on 59,6x100,7x16,9 mm ja painoa 145 grammaa.

Alla pari kuvaa Pre 2 -puhelimesta ja 10 minuutin esittelyvideo uudesta webOS 2:sta
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

DragoonJ
DragoonJ

2

Puhelimen muotoilu ei ole mielestäni mikään kovin innostava, mutta muuten oikein kiinnostava vehje. Mukavan erilainen muihin markkinoilla oleviin puhelinohjelmistoihin verrattuna. Tuleekohan tuo suomeen myyntiin? Vaikka ei tulisikaan, niin tuon hankkimista harkistsen vakavissani.

Vastaa
Raattis
Raattis

5

Laite ruma, mutta käyttis todellä nätti ja käytännöllisen oloinen. Paljon hyviä ideoita, jotka toivottavasti kopioidaan pian Androidiin, kun sitä saa rapakon tälläkin puolella... Tai sitten MeeGoon, mitä pidän epätodennäköisenä, koska sen kehitys tuntuu olevan hidasta ja kankeaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja