Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian-säätiön johtaja eroaa

1
Manu Pitkänen

Symbian-säätiön johtaja eroaa
Symbian-käyttöjärjestelmästä vastaavan Symbian Foundationin toiminnanjohtaja Lee Williams kertoi lehdistötiedotteessa eroavansa henkilökohtaisiin syihin vedoten. Hänen tilalleen nousee aiemmin säätiön taloushallintoa johtanut Tim Holbrow. Williams johti säätiötä sen perustamisesta saakka (kesästä 2008).

The Really Mobile Project sai jo päiviä sitten salaisesta lähteestä tietoja, että Symbian-säätiö tulee kokemaan kovia. Sen tarkemmin lähde ei asiaa eritellyt. Pahimmillaan Lee Williamsin ero voidaan tulkita kapteenin pakona uppoavasta laivasta, sillä suurista matkapuhelinvalmistajista Samsung ja Sony Ericsson ovat jo ilmoittaneet lopettavansa Symbianin tukemisen. Optimistisemman arvion mukaan toiminnanjohtajan muutos voisi aukaista Symbianille uusia mahdollisuuksia.
Käyttöjärjestelmän kehittyminen on kuitenkin mahdollista, vaikka säätiö sen taustalla kaatuisi. Symbian^3-käyttöjärjestelmää alettiin tänä vuonna nimittäin kehittää avoimen lähdekoodin projektina.

Kommentit (1)

miksuh2
miksuh2

1

Sen mitä itse olen kuullut, niin kyse oli tosiaan ilmeiasesti ihan henkilökohtasista syistä, eli asiaan ei liity mitään sen suuremopaa dramatiikkaa.

Lisäksi pitää nyt myuistaa, että Symbian Foundation ei itse tee varsinaista Symbianin kehitystä, vaan ainoastaan koordinoi sitä. Kehityksestä vastaa Symbian Foundationin yhteisön jäsenet kuten Nokia ja moni muu yritys. Symbian Foundationin jäsenenähän on pitkä lista yrityksiä siitä huolimatta, että Samsung ha Sony Ericsson ovatsiirtynmet sivuun.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja