Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta odotettua parempi tulos

2
Matti Vähäkainu

Nokialta odotettua parempi tulos
Nokia ilmoitti vuoden kolmannen neljänneksen tuloksestaan tänään. Yhtiön osakekohtainen tulos (ei-IFRS) oli odotettua parempi, vaikkakin viimevuotista heikompi. Analyytikot odottivat osakekohtaisen tuloksen olevan 0,09 euroa, mutta Nokia ylsi tämän vuoden heinä-syyskuussa 0,14 euroon. Vuosi sitten osakekohtainen tulos oli 0,17 euroa.

Yhtiön liikevaihto kasvoi viimevuoteen nähden 5 prosentia 10,271 miljardiin euroon. Kokonaisuudessaan liikevoitto tippui 14 prosenttia 741 miljoonasta 634 miljoonaan. Liikevaihdon kasvu ja liikevoiton lasku yllättivät myös analyytikot.
Prosentuaalisesti eniten liikevaihtoa ja liikevoittoa nostatti Navteq, mutta se käsittää yhtiön liikevaihdosta vain pari prosenttia. Liikevaihto kasvoi yhtiön jokaisella yksiköllä. Suurimman yksikön, Devices & Services, liikevaihto tippui hieman Euroopassa ja Lähi-Idässä, muualla oltiin plussalla. Muun muassa Nokian paljon parjattu Yhdysvaltojen strategia näytti elpymisen merkkejä, sillä liikevaihto kasvoi siellä peräti 14 prosenttia.

Mikä laitteiden myynnissä on yllättävää, Nokian älypuhelimien kappalemääräinen myynti kasvoi yli 60 prosenttia, samalla kun S30- ja S40-laitteiden myynti tippui lähes kymmeneksen.

Kommentit (2)

iKnow_ (vahvistamaton)

1

Myös puhelinten keskihinta nousi hieman, mikä on mielestäni melko yllättävää. Näissä luvuissa kun ei ole vielä S^3 laitteita lainkaan, eikä myöskään uusi S40 touch and type puhelimia. Q4 tulos voi olla todella hyvä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja