Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ortustechin Full HD -näytöllä kokoa vain 4,8 tuumaa

8
Kaarlo Räihä

Ortustechin Full HD -näytöllä kokoa vain 4,8 tuumaa
Omaan älypuhelimeensa Full HD -resoluutiolla varustettua näyttöä kaipaavat henkilöt saivat kuulla tänään mukavia uutisia, kun Orustech-yritys kertoi tehneensä maailman pienimmän Full HD -paneelin.

Orustech teki näytön kehityksen ja valmistuksen osalta yhteistyötä Casion ja Toppan Printingin kanssa. Lopputuloksena on 4,8 tuuman kokoinen näyttö, joka perustuu uuteen HAST-tekniikkaan (Hyper Amorphous Silicon TFT). Pienen koon ja suuren resoluution (1920x1080) myötä näytöllä on pikseleitä tuumaa kohden 458, kun Applen iPhone 4:n Retina-näytössä vastaava luku on 326.
HAST-tekniikan luvataan tarjoavan 160 asteen katselukulmia ja 16 miljoonan värin toistokykyä, joten suuren pikselimäärän tunkeminen pieneen tilaan ei ole vaatinut ainakaan näiltä osin kompromisseja.

Orustech etsii kuulemma parhaillaan yhteistyökumppaneita, joiden kanssa näyttöjen sarjatuotanto voitaisiin aloittaa. Suurempien älypuhelimien lisäksi näytöt kelpaisivat erinomaisesti esim. seuraavan sukupolven käsikonsoleihin ja erilaisiin teräväpiirtolaitteisiin.

Valitettavasti näytön mahdollisesta hinnasta tai virrankulutuksesta ei ole kerrottu tarkempia tietoja.


Kommentit (8)

Matsomppi
Matsomppi

1

Luulis ainakin virrankulutuksen olevan aika huipussaan. Sitten herää myös se kysymys, että mihinkäs noinkin pienessä näytössä tarvii noin suurta resoluutiota. Saahan siitä pikseleitä toki etsiä suurennuslasilla, ennen kuin ne erottaa, mutta onnistuishan tuo jo vähemmälläkin.

Tokihan siinä varmasti näyttää kivalta kuvat ja HD-leffat, jos niitä pyörittää.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

3

1@
>Saahan siitä pikseleitä toki etsiä suurennuslasilla, ennen kuin ne
>erottaa, mutta onnistuishan tuo jo vähemmälläkin.

Markkinointia, HDredy näyttö tuolla tuumakoolla, varmaan seuraava käypä koko. Mutta saattaa tuokin laiteensa alleen löytää.

Alle kymmenensentin katseluetäisyys tuo mileen sovelluksia, mutta onko kahdella silmällä näkevälle vähän liianlähellä

Vastaa
JPQ
JPQ

5

Minusta alkaa kyllä kanssa tuntua että liian iso kännyyn eli tuo 3 tein arvioita päässä kuulostaa hyvältä ja ainakin liian tarkka mihinkään sovellukseen tuossa koossa.

Vastaa
sandandan (vahvistamaton)

7

Tuossahan on tuplasti enemmän pikseleitä tuumalle ku mitä ihmissilmä pystyy erottamaan normaalilta handheld laitteen katseluetäisyydeltä. Joku 200-250 ppi riittää. Sanovat mitä tahansa. Tietty virtuaalilaseissa tälläinen voisi olla toimiva, koska ne saa optiikalla sopivalle etäisyydelle.

Vastaa
Curvy2
Curvy2

8

Tuota, tuo espanja on vähän outoa...
Asiasta, eli näytöistä..lievänä vitsinä kaverilta, että "hanki uudet silmälasit".
Näillä uusilla jutuilla tahtoo ola se ominaisuus, että niihin turtuu..
No mulla on nyt teräväpiirtovehje ja uudet silmälasit..
Oikeasti suosittelen tervettä järjenkäyttöä, joku taisi sitä sanoa maalaisjärjeksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja