Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta internet-radio S40-puhelimille

4
Teemu Laitila

Nokialta internet-radio S40-puhelimille
Nokia on julkaissut Beta Labs -palvelussaan S40-alustan puhelimilleen tarkoitetun ohjelman, jonka avulla pääsee käsiksi Nokian internet-radio palveluun. Radiokanavia on tarjolla kymmeniä tuhansia ja ne on lajiteltu eri kategorioihin esimerkiksi kielen, genren tai alueen mukaan.

Asiakasohjelma mahdollistaa haun kanavien nimellä sekä kanavien lisäämisen omiin suosikkeihin. Mielenkiintoinen mahdollisuus on ostaa radiossa kuultuja kappaleita suoraan Ovi-musiikkikaupasta.
Ohjelma toimii tällä hetkellä vain Nokia X2 - ja Nokia X3 (-00, -01 ja -02) -mallien kanssa. Tuettujen laitteiden listan luvataan kasvavan tulevaisuudessa.

Kommentit (4)

omppupomppu
omppupomppu

2

Jotenki kaipaisin Nokialta ohjelmistokehitykseen semmosta lähestymistapaa, jossa ohjelmistot tehään järkevässä ajassa nk valmiiks, eikä jätetä pyörimään pariks vuodeks beeta asteelle.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

@2

Nokian betalabs tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden kokeilla ja käyttää mielenkiintoisia uusia sovelluksia, joita ei ole vielä muuten julkaistu. Betalabs päästää käyttäjät käsiksi myös sellaisiin sovelluksiin, jotka on kehitetty tutkimusprojekteina. Minusta tälläinen avoimuus ohjelmistokehityksessä on vain hyvä asia, Käytäjille se antaa mahdollisuuden käyttää mielenkiintoisia uusia sovelluksia ja toisaalta Nokia saa arvokasta käyttäjäpalautetta sovelluksista.

Sitäpaitsi mikäänhän ei pakota käyttämään betalabsin julkaisemia sovelluksia, joten betavaiheesta valittaminen on täysin älytöntä. Voit ihan vapaasti olla käyttämättä niitä sovelluksia. Betalabsin julkaisemien sovellusten käyttäminen on täysin vapaaehtoista.

Vastaa
omppupomppu
omppupomppu

4

@3

Eihän niitä tosiaan ole pakko käyttää, olet oikeassa. Harrastat ilmeisen paljon rivien välistä lukemista, enhän missään välissä valittanut betalabsin olemassaolosta. Lähinnä siitä, ettei niitä riittävän tehokkaasti tuoteta siihen kuntoon, että niitä voidaan myydä ja markkinoida muuten kuin beeta versiona.

Toki Nokia saa paljon arvioita ja tietoa beetalabsin käyttäjiltä ja sitä kautta pystyvät kehittämään ohjelmistojaan. Beetana on myös helpompi julkaista sovelluksia, kun voi sanoa niiden vielä olevan kehitysasteella. Viestilläni tarkoitin enemmänkin sitä, että esimerkiksi Firefox selamien kehitysversioiden julkaisua seuraa n parin kuukauden viiveellä valmiin version julkaisu. Monet beetalabsin sovelluksista on jäänyt pitkäksi aikaa vaan olemaan - niitä ei ole tuotteistettu eivätkä ne Nokialle ole tuottaneet muuta kuin kokemusta. Tietysti kerättyä kokemusta voidaan käyttää myöhemmissäkin projekteissa hyväksi.

Esimerkkinä Nokia Sports Tracker, joka pyöri pari vuotta beeta versiona ja lopulta erotettiin yhtiöstä. Liian pitkä mietintätauko antoi kilpaileville palveluille aikaa kehittyä ja haalia käyttäjiä omille palveluilleen.

Toivottavasti selvensi ajatuksiani.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja