Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple integroimassa SIM-kortin suoraan iPhoneen?

20
Kaarlo Räihä

Apple integroimassa SIM-kortin suoraan iPhoneen?
Applen tänä vuonna julkaisemat iPhone 4 -puhelimet ja iPad-tabletit syövät sisäänsä vain Micro-SIM-kortteja. Huhujen mukaan seuraavassa iPhonessa asiat olisivat kuitenkin toisin, sillä siinä SIM-kortti olisi integroitu suoraan puhelimeen.

Eurooppalaisilta matkapuhelinoperaattoreilta tulleiden tietojen mukaan iPhonen integroitu SIM-kortti olisi Gemalton valmistama, ja tarvittavat tiedot voitaisiin kirjoittaa siihen tietokoneen ja datakaapelin avulla. Täten iPhonen ostaja voisi aktivoida puhelimensa nykyiseen tapaan iTunesilla, ja samalla SIM-kortille kirjoitettaisiin tarvittavat operaattoritiedot.
Muutos helpottaisi operaattorin vaihtamista, sillä puhelimen saisi uuden operaattorin verkkoon nappia painamalla, eikä uutta SIM-korttia tarvitsisi tilata tai odottaa sen toimitusta. Haittapuolena markkinoilla SIM-kortit eivät sovi lainkaan uuteen malliin, jolloin esim. nykyisellä SIM-kortilla olevat puhelinnumerot ja muut tiedot pitää tuoda puhelimeen toisella keinolla.

Apple ja Gemalto eivät ole kommentoineet huhuja, mutta tiettävästi ainakin Ranskassa toimivien matkapuhelinoperaattoreiden edustajat ovat käyneet Applen kanssa neuvotteluita asiasta.

Kommentit (20)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

Mitenkähän tämä mahtaa toimia vanhojen liittymien kanssa? Saako siis nykyisen kortillisen liittymän vaihdettua kortittomaksi ja numeron säilymään samana?

Mikä lie sitten varsinainen pointti integroidun sim-kortin kanssa? Kovin pieniä ja kuorien/akun alle piilotettuja ovat olleet jo pitkään. :)

Vastaa
mikkolm
mikkolm

2

Eiköhän noi kontaktien tuonnin "ongelmat" ole pienimmät tässä yhteydessä. Miten esimerkiksi reisssatessa prepaid-kortin kanssa toimitaan? Mitkä operaattorit tukevat tätä? Taas yksi tapa sitoa ainakin hetkellisesti johonkin operaattoriin?

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

Aivan totaalisen naurettava idea.. No yksi syy lisää olla ostamatta omenoita. Täytyy vaan toivoa ettei muut valmistajat lähde tähän aivopieruun mukaan.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

4

Itseäni huolettaisi kyllä eniten liittymien varastaminen. Jos sim-korttiin on niin helppo kirjoittaa niin eikö pienen tiedostomurron jälkeen sen kopiointi olisi mahdollista?

Vastaa
mikkokk
mikkokk

5

> Muutos helpottaisi operaattorin vaihtamista

On toi Applen maailma loistavan upea, puhelimen saa sellaisen värisenä kuin haluaa, kunhan halulaa mustan ja operaattorin vaihtokin on helppoa kunhan valitsee sellaisen operaattorin jonka Apple on hyväksynyt.

Vastaa
muppis
muppis

6

Totta. Nykyisinhän operaattorilla on tieto siitä, että mi(t)kä SIM vastaa mitäkin liittymää ja tässä tieto on puhelimessa.. Ei hyvä. Alkaa SIM -kortti menettään merkityksensä. Mitä sitten, kun luuri hajoaa ja haluaisit korjauksen ajan käyttää liittymääsi toisessa luurissa?

Vastaa
Tuksu82
Tuksu82

7

Akun loppuessa haluaisit soittaa kaverin kännystä omalla kortilla olevaan yhteystietoon, ei muuta kun saha käteen...

Vastaa
Tcav
Tcav

8

Eli tällähän tavalla Apple pystyisi periaatteessa määräämään, minkä operaattorin liittymiä puhelimessa käytetään? Huoh...

Minä kun ajattelin, että Apple tekisi seuraavasta iPhonesta puhelimen, jota minäkin voisin käyttää. Toisinpa taitaa käydä. :S

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

9

Yksi syy lisää vastustaa Yhdysvaltalaisia toimijoita. Valtaa ei pidä antaa sinne koska rahastus jokavälissä ja jälkeen on seurauksena.

Vastaa
vaino666
vaino666

11

" Muutos helpottaisi operaattorin vaihtamista, sillä puhelimen saisi uuden operaattorin verkkoon nappia painamalla" Kuka sitä nappia painaa ? Applen huoltoliike omilla ehdoillaan ? Samalla varmaan tarkastetaan, ettei kaikkia omia virityksiä hyväksytä. Operaattoriksi ja/tai liittymäksi hyväksytään joku kytkykauppatyylinen 36 kuukautta.

90-luvun alussa Ruotsissa asuessani laitettin useampaan puhelimeen sama numero. Piti vain varoa soittamasta samaan aikaan. NMT-puhelimet olivat vielä kalliita ja niitä oli vähän. Lainattiin puhelinta ja vaihdettiin numero. Käytössämme oli tosin NMT-puhelinten korjaamo.

Vastaa
KOD0U
KOD0U

12

Eikös USAssa Verizonilla ole kanssa SIM -kortittomat puhelimet? Toimii CDMA -tekniikalla. Ai niin, myöskään Sprint ei muistaakseni käytä SIM -kortteja. Joten eipä tämä kovin uusi juttu ole..

Vastaa
Ergopad
Ergopad

14

Ei samperi, tämä alkaa jo naurattaa. No tämä kertoo vaan siitä kuinka Setä-Steve on kontrollifriikki ja haluaa ajatella kaiken valmiiksi. :D

Vastaa
vaino666
vaino666

15

Numeron vaihto yritetään tehdä mahdollisimman vaikeaksi murtaa. Jos siinä onnistutaan ja numeron voi vaihtaa kuka tahansa, niin minä ainakin laittaisin puhelimeen vittumaisen naapurin numeron ja soittaisin vimmatusti pornolinjoille. Sitten soittaisn naapurin vaimolle nimettömän puhelun, että vilkases ukkos puhuluerittelyä.

Vastaa
Superi79
Superi79

16

CDMA-puhelimet toimivat ilman SIM-korttia tai sellaista ei ole. Eiköhän tuo veto vaan pohjusta Verizon- ja ehkä jopa Sprint iPhonea. Liekö sopimus AT&T:n kanssa lopuillaan ja nyt vain maksimoimaan voittoa.

Vastaa
Jarska92
Jarska92

18

Mitä kummaa ne nyt taas suunnittelee... se on tätä omenamaailmaa sitte...

"Muutos helpottaisi operaattorin vaihtamista" <- joo-o...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

19

Kuolleena syntynyt ajatus. Siis edellä ketjusa jo mainittujen syiden lisäksi maailomassa on myös paljon ihmisiä, joilla on kaksi liittymää ja haluavat joko vaihtaa sim-korttia puhelimeen tarpeen mukaan tai haluavat kaksi sim-korttia puhelimeen yhtäaikaa esim sopivan adapterin avulla.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

@19
Mutta tämähän olisikin tooosi kätevää jatkossa, kun vois vaan flashätä aina SIMmin uudestaan tarpeen mukaan.... =)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja