Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MeeGo 1.1 ladattavissa

16
Teemu Laitila

MeeGo 1.1 ladattavissa
Nokian ja Intelin tulevasta MeeGo-käyttöjärjestelmästä on tänään julkaistu puhelinkäyttöön suunnattu 1.1-versio. Uusi versio on nyt ladattavissa ja asennuspaketit on tarjolla myös N900-mallille. Aiemmin julkaistu PR 1.3 -numeroitu firmwarepäivitys toi mukanaan U-Boot-tuen, mikä helpottaa Maemon ja MeeGon asentamista samaan puhelimeen.

Kyseessä on MeeGon toinen isompi päivitys viime maaliskuussa tapahtuneen julkaisun jälkeen. N900:lle tarkoitettu asennuspaketti on ladattavissa täältä. Ennen asennusta on syytä muistaa, että Nokia ei vielä tarjoa minkäänlaista tukea käyttöjärjestelmälle ja MeeGo:n asennus tapahtuu omalla vastuulla. Kuten aina keskeneräisiä ohjelmistoja testaillessa, varmuuskopointi kannattaa.
Julkaisun tuoreudesta johtuen käyttökokemuksia on vielä kohtalaisen vähän, mutta Youtube-palvelusta löytyy jo video MeeGosta käynnistymässä N900-puhelimessa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (16)

niple
niple

1

Hidashan tuo on näköjään käynnistymään. 30 sekuntia pin-koodin kyselyyn ja 1min 10 sek kokonaan käynnistymiseen.

Vastaa
rujo_1 (vahvistamaton)

2

@1
Ota huomioon että käynnistäminen tapahtuu suoraan muistikortilta. Jos tuossa on esim. class 4:n kortti niin ei ihmekään että käynnistäminen kestää. Itsellä on dualboot Androidiin (Froyo) class 6-kortilla ja se käynnistyy aikalailla samaan tahtiin kuin mitä suoraan flashmuistilta maemo. Mutta sää taidatkin olla rölölölö

Vastaa
OILgame
OILgame

5

Tulipahan sitten asennettua tämä. Tuntuu monta kertaa raskaammalta kuin maemo muutaman minuutin kokeilun jälkeen.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

8

@1
Enpä ole omastani kellottanut, mutta jos minuuttia ei ehdi odottaan puhelimen buuttausta niin jo on kiire taas jonnekin. Ei häiritse ainakaan mua. Puhelin on päällä kuitenkin koko ajan ja aina. :)

@7
N900:lle ei tule MeeGo tukea virallisesti.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

9

@1 ja @3

Niin siis ajasta 2:30 kun katsoo eteenpäin niin käynnistyy Maemo, ei MeeGo. Jos tarkoitit juuri Maemoa, niin eipä sitten mitään.

Vastaa
Stonik
Stonik

10

1.1-versiota ei ole optimoitu vielä koodin osalta mitenkään, edes PowerVR SGX:n ajureita ei ole mukana. Kuukauden päästä ollaan taas jo huomattavasti pidemmällä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

11

Eikös tämän ollut tarkoitus juurikin olla "massiivinen nörttilelu", eikä lelu teille kädettömille simpansseille, aka. iUusereille.

Vastaa
tiedän! (vahvistamaton)

13

Tuo ei ole oikea MeeGo. Kyseessä on Maemon päällä ajettava MeeGo UI. Tästä syystä esim boottiaika on sama tai pidempi kuin maemolla normaalistikin.

Tämä video ei siis ole oikea MeeGo sellaisenaan kuin se tulee olemaan.

Vastaa
jake se minäkin (vahvistamaton)

14

Kyllä toi on se ihan oikea Meego. N900:lle ei tehdä mitään erillistä Meegoa Nokian tai Intelin toimesta. Tosin ei varsinaista valmistakaan versiota, niin kuin ovat kertoneet.
Tämä, siis oikea Meego, kyllä jotenkin yskien toimii jatkossakin N900:ssa ja nyt se on annettu testailtavaksi isommalle joukolle, kuin Nokia-Intelin omilee kehittäjille koekäyttöön.

Vastaa
ron500
ron500

15

Minulla sattui olemaan tuo alinnamainittu Acer Aspire One, jossa oli Linpus Linux. Asensin siihen Meegon pendrivellä. Ohjeet Meego.com sivuilla. Täytyy sanoa, että en olisi uskonut, että MeeGon (Linuxin) asennus on näin helppoa, olenhan asennellut ja taistellut RedHat, Fedora yms. Linuxien kanssa. Käyttökokemukset ovat myönteisiä. Tosi mielenkiintoinen käyttis. Nyt vain odottelen MeeGo puhelinta myös. Tässä on järkeä. MeeGo vaan joka paikkaan. Bootti noin 10 sekunnissa Acerissa!Meego.com sivuilta:

In general, MeeGo v1.1 for Netbook will run on Intel Atom* based netbooks, and has been tested on the following platforms:

* Pinetrail Netbook: HP mini, Asus Eee PC* 1005PE
* Nettop: MSI AE1900-B
* Notebook: Acer Aspire* One 5740-6025

Vastaa
epii
epii

16

Itselläni on Meego Asus eee 1000:lla ja se on parantunut kuukausien aikana paljon. Erityisen hienoa on kalenterin yms synkronointi automaattisesti useiden palveluiden kanssa, jos tehdään vaikka funamboliin kanssa.
BT synkkaus taasen hieman vielä kusee, kun usein puhelimelle tulee samoja nimiä useasti tai kalenteri merkinnnät muuttuu.

Ohjelmien asennus on kanssa mukavan helppoa garagen kautta, joskin tarjonta on ainakin vielä hyvin pieni.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja