Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Acer Liquid Metal julkaistu

12
Kaarlo Räihä

Acer Liquid Metal julkaistu
Acerin seuraavasta Android-puhelimesta on liikkunut huhuja jo muutaman kuukauden ajan, ja tänään yritys julkaisi lopulta virallisesti Liquid Metal -puhelimen.

Liquid Metalin runko on alumiinia (akun suojakotelo ruostumatonta terästä) ja kyseessä on Android 2.2:lla varustettu älypuhelin. Metallisten kuorien sisältä löytyy mm. monikosketusta tukeva 3,6 tuuman kosketusnäyttö (resoluutio 800x480), Qualcommin MSM7230-suoritin (800 MHz), 512 megatavua RAM-muistia, viiden megapikselin kamera LED-salamalla (tukee 720p-videokuvausta) ja 1500 mAh:n akku.

Tiedonsiirron osalta tuettuina ovat HSDPA (14,4 Mbps), WLAN (802.11n) ja Bluetooth (3.0). Saapuneista tekstiviesteistä, puheluista ja akun loppumisesta saa tietoa puhelimen yläosassa olevien ledien avustuksella.

Ohjelmistopuolella Acer lupaa Liquid Metalin olevan DLNA-yhteensopiva, jonka lisäksi tarjolla on Xvid-tuki. Androidin käyttöliittymää on muokattu yrityksen omalla Breeze-sovelluksella, jonka lisäksi puhelimen mukana on SocialJogger-sovellus Facebook- ja Twitter-kommunikoinnin helpottamista varten.


Kokoa puhelimella on 115x63x13,5 mm ja painoa 135 grammaa. Myyntiin puhelin tulee ruskealla ja hopeisella värityksellä. Laitteen suositushinta on 299 puntaa eli noin 350 euroa ja ensimmäiset puhelimet päätyvät kauppoihin marraskuussa.Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Jarissimo
Jarissimo

5

Juu, tuli puun takaa.. Vaikuttaa hyvältä keskiluokan Android puhelimelta. Todella tyylikäs ja toi työpöydät hiirenkorva kruunaa komeuden:)

Tuota on päästävä testaamaan. Kuinkahan Acer tekee päivitysten kanssa, ei meinaan ole kyseisetä valmistajasta mitään kokemuksia puhelinrintamalla.

Yksi juttu mikä on ehdoton plussa, on noi ledivalot puheluille ja viesteille, pitäisi olla laki, joka pakottaa laittamaan ne kaikkiin puhelimiin. Tuossa kun olisi vielä samalla tyylillä tehty pieni kello, jossa näkyisi kellonaika kokoajan. Ei varmaan kuluttaisi akkua loppuun ja lisäisi käytännöllisyyttä päissään laskiessa n. 993%.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

6

Puhuinpa kakkaa, eihän tuo ole mikään keskiluokan luuri, vaan ihan highend laite.. Ajattelin että 800mhz CPU on jotain kuraa, mutta näinhän se ei ollutkaan, soiva mottihan toi on ja pesee joissakin asioissa testien mukaan snapdragoninkin (tosin testit olivat tehty verrattaen android 2.2 ja 2.1 käyttiksillä olevia puhelimia (G2 ja Galaxy S).

Löytyi myös ohjeet miten kellottaa kyseinen (myös G2 mallissa käytetty) prossu 1460mhz kelloille, tosin ei taida moisesta takuu tykätä ja voi olla että akkukin huutaa hoosiannaa.

Erittäin houkutteleva vehje tulee kuitenkin olemaan. Tykkään.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

7

Hinta varmaa enne veroi?

Vaikuttaa kieltämättä kiinnostavalta luurilta, mutta merkistä ei kauheen hyviä kokemuksia.. Tosin puhutaan ihan eri osa-alueesta eli tietokoneista.

Vastaa
cens
cens

9

Itselläni on alkuperäinen Acer Liquid ja jo se on erittäin hyvä android-puhelin.

Acer on ollut vähän hidas julkaisemaan/tiedottamaan päivityksistä, mutta onneksi ROM-tehtailijat julkaisevat epävirallisia ja modattuja versioita.

t. Tyytyväinen Liquid omistaja android 2.2:lla

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

10

6@
>Yksi juttu mikä on ehdoton plussa, on noi ledivalot puheluille ja
>viesteille, pitäisi olla laki, joka pakottaa laittamaan ne kaikkiin
>puhelimiin.

Laitteessa taitaa olla LCDnäyttö muuten tuollaisille ei kai tarvetta, tai no onhan noista iloa jos taskusta luurin päätyä vilkuilee, monessa koneessa perinteinen vilkkuvamerkkivalo ajaa samaa asiaa.

Vastaa
Jarissimo
Jarissimo

11

10@

No näyttöhän puhelimesta kyllä löytyy:).. toi on todella kätevä ominaisuus, että ne löytyvät esim tuosta päädystä. Ajatellaan vaikka tilannetta että puhelin on äänettömällä (kokoukset, yöllä..) ei tarvitse räplätä nappeja, jotta näkee onko mitään tapahtunut, vaan nuo pienet kuvakkeet ilmoittaa onko tapahtumia.

Lisäksi se kello olisi kätevä, ei myöskään tarvitsisi räplätä luuria nähdäkseen kelloa.

Myöskin tuossa acerissa on tuo sijoittelu aika onnistunut, omaa käyttöäni ajatellen, pidän puhelinta usein rintataskussa ja nuohan saattaisivat näkyä suoraan ilman että puhelinta pitäisi kaivaa pois taskusta..

Tulisipa vielä tieto suomeen tulosta ja meidän hinnoittelusta. Lähtisi Wave vaihtoon heti.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

12

@11

>No näyttöhän puhelimesta kyllä löytyy:)..

LCD ? se selittää tarvetta.

>Ajatellaan vaikka tilannetta että puhelin on äänettömällä
>(kokoukset, yöllä..) ei tarvitse räplätä nappeja, jotta näkee
>onko mitään tapahtunut, vaan nuo pienet kuvakkeet ilmoittaa onko
>tapahtumia.

Näytössä homma on pelkkää softaa ja voidaan toteuttaa niin että näkyy se mitä halutaan, myös se kello. kuten monissa OLED näyttöisissä on tehty jos alusta muuten suo. (ja tietenkin ilman tökkimisiä)

LCD näytössä pitää tökkästä jotain nappia. silloin usein toteutettu niin että LED vinkkaa asiasta, ja tökkimällä lisäainfoa. Ja sillä LEDilla voi erotella myös tapahtumia.

Jos laitteessa on musta LCD näyttö, niin noilla intigaattoreilla / ledeillä sitä hyvä korvata.


>omaa käyttöäni ajatellen, pidän puhelinta usein rintataskussa ja
>nuohan saattaisivat näkyä suoraan ilman että puhelinta pitäisi
>kaivaa pois taskusta..

Tuossa käytössä jollaon OLED näytöstä ei apua, ja jokin led valo, iconi intigaattori iso juttu, joku voi pitää luettavampana perinteistä LED toteutusta, joku toinen noita kuvakkeita, jos nuo kuvakkeet ovat hyvin ohjelmoitavan LEDin takana, niin voi syntyä hyviä toteutuksia.

Valoilla suurimerkitys käyttökohteissa joissa kovameteli/tärinä, eikä HF käyttö mahdollisuutta.

En tuomitse kuvassa näkyviä merkkivaloja, vähän innostuinkin, mutta miettimisen jälkeen innostus vähnä hiipu.

Ja totuuden nimissä, monessa laitteessa merkkivalo toteutus on epäselvä, varsinkin aloittelevalle käyttäjälle, ja joissain OLED malelissa, varsinkin Android koneissa OLED näyttöä ei käytetä hyväksi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja