Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mount Everest sai 3G-verkon

3
Kaarlo Räihä

Mount Everest sai 3G-verkon
Mount Everestille kiipeävät hurjapäät voivat jatkossa kertoa onnistumisestaan kotiin vaikka Skypen välityksellä, sillä TeliaSoneran tytäryhtiö Ncell avasi eilen vuoren lähialueet kattavan 3G-verkon.

Verkko koostuu kahdeksasta tukiasemasta, joista neljä toimii aurinkoenergialla. Korkeimmalla oleva tukiasema sijaitsee 5 200 metrissä ja lähinnä merenpintaa on 2 870 metrissä sijaitseva tukiasema.

3G-verkko on tarkoitettu alueilla vierailevien turistien ja patikoijien käyttöön, ja sen avulla onnistuvat mm. videopuhelut, joiden toimintaa esiteltiin eilen Kathmandussa. Aiemmin Mount Everestillä kiipeilleet ovat voineet käyttää kommunikointiin esim. satelliittipuhelimia tai Kiinan puolella matkapuhelinoperaattori China Mobilen verkkoa.


TeliaSoneran toimitusjohtaja Lars Nyberg kommentoi saavutusta seuraavasti: "Tämä on merkittävä askel langattomassa viestinnässä ja vahva osoitus siitä, että TeliaSoneran uraauurtava asema tällä toimialalla auttaa todella muuttamaan miljardien ihmisten elämää".

Mount Everestin lisäksi 3G-peittoa on tarkoitus laajentaa muuallakin Nepalissa, jossa matkapuhelinverkko kattaa tällä hetkellä noin kolmanneksen maan asukkaista.
Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

Ketola
Ketola

1

No niin. Vihdoinkin. Poistui se pahin este Everestin valloitukselta! Ei muuta kuin pipo päähän ja kiipeämään. Täytyykin muistaa varata hands free -setti mukaan..

Vastaa
helples
helples

2

Eihän tuossa Everestille rakennetussa verkossa ole mitään jännää. Sitten kun saavat sen verkon toimimaan kunnolla Rovaniemellä niin sitten on uutisen aihetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja