Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple jo neljänneksi suurin puhelinvalmistaja

15
Teemu Laitila

Apple jo neljänneksi suurin puhelinvalmistaja
Tutkimusyhtiö IDC:n viimeisimmän raportin mukaan Apple on noussut neljänneksi suurimpien puhelinvalmistajien listalla. Tilastoa johtaa edelleen Nokia, joka on myynyt noin 40 miljoonaa puhelinta enemmän kuin listalla toisena tuleva Samsung. Kolmatta paikkaa ennen Applea pitää vielä LG, jonka puhelinmyynti erityisesti älypuhelinten osalta on kuitenkin takkuillut. Top 5 -listan viimeiseki jää BlackBerryistään tunnettu RIM.

Applen saapuminen viiden isoimman joukkoon on syrjäyttänyt listalta kokonaan Sony Ericssonin. Älypuhelinten osalta markkinaosuuden pienenemisestä on kärsinyt myös Nokia, jonka johtoasema selittyy kuitenkin sen erittäin vahvalla asemalla isoilla kehittyvillä markkinoilla, kuten Afrikassa ja Intiassa. Hyvillä katteilla myytävien älypuhelinten merkitys on edelleen kasvamassa.
"Applen tulo viiden suurimman joukkoon korostaa älypuhelinten merkitystä isomman kokonaisuuden kannalta. Suosituimpia älypuhelinmalleja valmistavat yritykset ovat tällä hetkellä myös nopeiten kasvavia yrityksiä", kertoo IDC:n vanhempi anaalyytikko Kevin Restivo.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (15)

Rosecenze
Rosecenze

1

Eihän LGn tilalla saisi omasta mielestäni olla HTC :E. Tiedän että LG on myynyt enemmän kuin HTC nähtävsti, mutta laadun puolesta tarkoitan.

Vastaa
jackofff (vahvistamaton)

3

jos tilasto kännetään niinpäin, että kuka käärii eniten hilloa, niin apple voittaa..

Vastaa
mikkokk
mikkokk

4

Se että neljänneksi pääsee reilun 4% markkinaosuudella kertoo kuinka totaalisesti Nokia ja Samsung dominoi markkinoita. Kaikki muut ovat täysiä niche pelaajia, pahimmillaan yhden vuosittaisen mallin varassa.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

5

Apple on (älypuhelin)liikevaihdolla mitattuna noin 70% Nokiaa suurempi. Jos otetaan mukaan laskuihin myös halpapuhelimet on Nokia toki edellä, mutta enää vain vajaan viidenneksen. Apple ei todellakaan ole nicheä älypuhelimissa, ja sitä ei voisi vähempää kiinnostaa kuka myy halvat puhelimet Kiinaan, Afrikkaan ja Intiaan, se ei ole mukana siinä kilpailussa, eikä halua olla.

Vastaa
nothin (vahvistamaton)

6

Apple ei tule menestymään, kohta suunta on alaspäin kuten tuorein tulos jo osoittaakin Kesäkuusta lähtien. Applelle käy sama kuin Mac-hypessä: Jää marginaaliryhmäksi.

Vastaa
Abexi
Abexi

7

Vaikka et iPhonen rajoitetusta toiminnasta niin pidä, mutta onhan tuo nyt järjettömän suuri teko applelta tosiaan muutamassa vuodessa yhden mallin kanssa 4 suurimman joukkoon. Ja mitä tuohon @5 marginaaliryhmä kommenttiin tulee, niin tuskin se nyt ihan marginaaliryhmää ole kuitenkaan jos tuonne listalle pääsee sijalle 4 ja käärii enemmän hilloa kuin muut varmaan yhteensä.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

8

@6 Tuorein tulos näytti reilut 90% kasvua edellisvuoteen nähden, sekä puhelimilla että dollareilla mitattuna. Vaikka miten yrität sitä vääntää on väitteesi “suunta alaspäin” väärä. 4% kaikista puhelimista, 20% älypuhelimista on hurja saavutus kolmessa vuodessa, myyden koko ajan yhtä tai kahta puhelinta, jotka päivitetään vuosittain.

http://www.asymco.com/2010/10/29/iphone-share-of-all-phones-sold-is-now-above-4-and-continuing-to-rise/

Jää marginaaliryhmäksi tai ei, mitä väliä sillä on? Apple on erittäin kannattava, tekee hyviä tuotteita, kehittäjät ja etenkin käyttäjät ovat erittäin tyytyväisiä. Olisiko parempi olla kuten Nokia, myydä (vain) kaksinkertainen määrä älypuhelimia jaettuna muutamaan kymmeneen eri malliin, joihin käyttäjät eivät ole läheskään yhtä tyytyväisiä ja kehittäjät kärsivät fragmentotuneesta alustasta? Ja tämä kaikki pienemmällä liikevaihdolla ja kannattavuudella.

En näe miten kukaan voittaisi jos Apple yrittäisi olla enemmän Nokia.

Vastaa
dRD
dRD

9

IMO, melkein mielenkiintoisinta koko chartissa on tuo "Others" osuus, yli 30%, mutta mikään niistä firmoista ei saavuta yli 3.6% osuutta yksinään. Kertonee siitä, että siellä olisi ihan hirvittävästi tilaa pienemmille firmoille fuusioitua keskenään.

Vastaa
aapii
aapii

10

@7 "Vaikka et iPhonen rajoitetusta toiminnasta niin pidä, mutta onhan tuo nyt järjettömän suuri teko applelta tosiaan muutamassa vuodessa yhden mallin kanssa 4 suurimman joukkoon."

Miten ihmeessä unohtuu aina ne muut mallit applelta? 1 malli??
Applen omilla sivuilla on mallien tunnistamista varten taulukko, jossa on lueteltu 11 eri mallia (jos otetaan kiinan markkinoille tarkoitetut mallit mukaan) ja näköjään taulukosta puuttuu vielä se iPhone4 kokonaan. Ja jos unohdetaan mallierot eri muistin määrissä, siltikin eri malleja jää taulukkoon 5kpl + i4. En tiedä onko virallisesti eri malli, jos on eri määrä muistia? Minusta ei. Mutta muutamat applen kannattajat kehuvat omistavansa eri mallin, jos on eri kapasiteetti.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

11

Siis onko minulta nyt jäänyt jotain ohi? Ainakin minun tietääkseni Apple ei valmista itse omia puhelimiaan vai onko tässä tullut jossain vaiheessa muutos? Rupesin vain miettimään kun puhuttiin puhelin valmistajista.

Vastaa
ZekeZeker (vahvistamaton)

12

@11 Samalla logiikalla Nokialtakin voitaisiin laskea N8 ja muutama muu malli mukaan eli osuu olisi 0,00005% luokkaa...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

13

12@
>Samalla logiikalla Nokialtakin voitaisiin laskea N8 ja muutama muu
>malli mukaan eli osuu olisi 0,00005% luokkaa...

Nokia kyllä valmistaa huomattavan suuren osa itse, huomattavasti suuremman osa kuin perinteiset toimijat alalla.

Valmistajiksi tässä jutuss lasketaan ilmeisesti toimijat jotka enemmän tai vähemmän omalla nimellä markkinoivat puhelimiaan ja siihen tuotteen kehitykseen enemmän tai vähemmän vaikuttavat.

Tilastoissa ei keiku suuret sopimusvalmistajat, niitä varten muita tilastoja. Eikä tilastoissa keiku suurimmat operaattorit, vaikka oman tarransa laitteisiin ovat liimanneet.


Uutisointi voisi kuitenkin olla niin selkeää ettei kuvatunkaltaisi epäselvyyksiä pääse syntymään, onko valmistaja toimittajan keksintö, vai puhuttiinko tutkimuksessa todellakkin valmistajista? talulukossa ei valmistaja sanaa mainita.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

@13

Ihan totta, Nokialla on edelleen yllättään paljon valmistuskapasiteettia, olettaen että valmistus ymmärretään kokoamiseksi, puhelimen osathan tulevat mikä mistäkin. Ja kyllä sekin myy sopimusvalmistajien kokoamia ja suunnittelemia tuotteita omalla brandillaan. Olisi aika hassua jos niitä alettaisiin erottelemaan yritysten myyntiluvuista pois, ei se kokoaminen kai niin tärkeä osa sitä tuotantoketjua ole.

Englanniksi tässä tilastossa olevia firmoja kutsutaan nimellä “supplier” tai “vendor”. Mikä sitten olisi hyvä suomennos? “toimittaja”, “myyjä”, “kauppias”? Kaikilla niillä tuntuisi olevan konnotaatio, joka ei oikein toimi suomeksi. Olen samaa mieltä siitä, että valmistajakaan ei ole aivan oikea sana, mutta parempi kuin nuo kolme, valmistus kun on muutakin kuin kokoamista.

Vastaa
Nutipää
Nutipää

15

Tämä menee täysin ohi topicin mutta pistää hiukan ihmetyttämään miksei täällä uutisoida ollenkaan tuota iPhone iOS4 talviaikaan siirtymis bugia. Kaikki muut valtakunnan lehdet ym. ovat asiasta kirjoittaneet mutta tämä puhelimiin dedikoitunut mesta ei sano asiasta sanaakaan... Pistää miettimään mestan objektiivisuutta...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja