Apple haastoi Motorolan oikeuteen patenttirikkomuksista

5
Kaarlo Räihä

Apple haastoi Motorolan oikeuteen patenttirikkomuksista
Matkapuhelinalan patenttitaistelut alkavat hiljalleen muistuttaa saippuasarjojen juonikuvioita, sillä oikeushaasteita satelee lähes jatkuvalla tahdilla, ja kokonaiskuvan saaminen kärhämöinneistä on hyvin hankalaa. Tällä viikolla julki tuli uusi nimekäs ottelu, kun Applen kerrottiin haastaneen Motorolan oikeuteen kuuden patentin takia.

Applen haastetta on odotettu jo parin viikon ajan, sillä Motorola haastoi Applen oikeuteen tämän kuun alkupuolella. Applen mukaan monet Motorolan tuotteet (mm. Droid, Droid 2, Droid X, Cliq ja Cliq XT) hyödyntävät luvatta Applen patentoimia tekniikoita, jotka liittyvät monikosketusnäyttöihin ja käyttöjärjestelmiin. Yksi näistä patenteista on sama monikosketukseen ja sormieleisiin liittyvä paperinippu, jota Apple käyttää sekä Nokiaa että HTC:tä vastaan käytettävissä oikeustaisteluissa.



Muiden vastaavien patenttitaisteluiden tapaan Apple koettaa saada Motorolan tuotteille myyntikiellon Yhdysvalloissa sekä korvauksia patenttien luvattomasta käytöstä.

Tässäkin tapauksessa asian käsittely oikeudessa vienee aikaa ainakin pari vuotta, joten puhelinmarkkinoiden voimasuhteet voivat muuttua merkittävästi ennen tuomion kuulemista.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (5)

ypsilon
ypsilon

2

Joo Apple on patentoinut sormiohjauksen? Siis wtf. Eikö muut saa siis käyttää kännykkää sormella? On näitä kosketusvehkeitä ollut kuitenkin jo toistakymmentä vuotta.

Vastaa
mcmopo
mcmopo

3

Toisaalta ymmärrän noiden patenttien idean, mutta homma rupeaa pikkuhiljaa karkaamaan käsistä. Kohtahan joku patentoi hengityksen ja vaatii muita olemaan hengittamättä tai vaatii korvauksia.

Vastaa
johtaja59
johtaja59

4

Millä valmistajalla oli ensimmäinen kosketusnäyttöpuhelin? Entä jos se valmistaja olisi idean keksittyään patentoinut kosketusnäytön mobiililaitteessa?
Nämä patenttiriidat on karannut pahasti käsistä, kun syytteitä vaan satelee suuntaan ja toiseen, mutta ainakin asianajajat tienaa.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

5

@4
USA:ssa ei edes tarvitse olla ensimmäinen valmistaja tai tekniikan hyödyntäjä. Voit periaatteessa patentoida jonkin idean; idean ei tartte olla edes teknisessä mielessä kovinkaan konkreettinen.
Tässä ihan kiva naposteltava: http://www.appleinsider.com/articles/07/04/21/apples_interface_held_to_the_fire_in_dubious_suit.html .
Kannattaa hakea muita mielenkiintoisia juttuja netistä termillä "patent troll".

Mutta onneksi nämä älyttömimmät jutut on USA:ssa - tai sitten muualla tapahtuvat naurettavien patenttien -kiistat eivät vain kantaudu tänne asti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.