Googlen Nexus Two -älypuhelimeen ensimmäisenä Android 2.3

7
Manu Pitkänen

Googlen Nexus Two -älypuhelimeen ensimmäisenä Android 2.3
Viime aikoina verkossa on kiertänyt paljon huhuja koskien Googlen seuraavaa puhelinta. Nyt Nexus Onen seuraajasta, Nexus Twosta, tiedetään sen verran, että puhelin on ensimmäinen Android 2.3 -käyttöjärjestelmää hyödyntävä laite.

Samsung tulee valmistamaan Nexus Two -älypuhelimen, joka julkaistaan virallisesti 8. marraskuuta New Yorkin Times Squarella. Puhelimessa on neljän tuuman Super AMOLED -näyttö, 1,2 gigahertsin taajuudella tikittävä prosessori, viiden megapikselin kamera sekä edessä toinen 1,3 megapikselin kamera Google Talk -videopuheluita varten. Sisäistä tallennustilaa on 16 gigatavua ja keskusmuistia on 512 megatavua.

Googlen ensimmäistä älypuhelinta, Nexus Onea, voidaan pitää pettymyksenä sillä sen saatavuus oli heikko ja sen myyntiluvut olivat pettymys useimmille alaa seuranneille. Googlen odotukset lienevätkin selkeästi korkeammalla tulevan Nexus Two -puhelimen suhteen.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (7)

Anonyymi käyttäjä
sts_fin (vahvistamaton)

4

Nimeähä ei ole vahvistettu vieläkään että olisi Nexus Two, vaan pääsääntöisesti sitä veikataan Nexus S:ksi, sillä valmistaja on Samsung.

Vastaa
dRD
dRD

5

Viiden aikaan aamuyöllä uutisten kirjoittaminen aiheuttaa aina pientä aivopierua kirjoitusasuun. Korjasin Manun puolesta kielioppia hieman.

Itse uutiseen viitaten, pakko sanoa, että Googlen taktiikka Nexus Onen jakelun suhteen oli aika täydellisen epäonnistunut. Kenties tällä kertaa launch menee paremmin ja hommaavat operaattorikumppanit valmiiksi kaikista tärkeimmistä maista ja huolehtivat jakeluputkesta muissakin maissa (tosiasia kuitenkin on, että valtaosassa maailman maista -- etenkin USAssa -- operaattorien valikoima muodostaa 99% kaikesta puhelinmyynnistä).

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
keke! (vahvistamaton)

7

Käsittääkseni Googlen virallisen kannan mukaan heille on aivan se ja sama paljonko google-brändättyjä puhelimia myydään. Kyse on enemmän referenssipuhelimesta ja kehittäjiä silmällä pitäen suunniteltu. Tämä siis hataralta muistikuvapohjalta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.