Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Bugi iOS-käyttöjärjestelmässä herättää tunnin myöhässä

18
Manu Pitkänen

Bugi iOS-käyttöjärjestelmässä herättää tunnin myöhässä
Applen iPhone-älypuhelimessa käytetyssä iOS-käyttöjärjestelmässä on ilmennyt perustavanlaatuinen ohjelmistovirhe. Viikonvaihteen jälkeen Euroopassa siirryttiin kesäajasta talviaikaan, mutta iOS-käyttöjärjestelmän herätyskello ei pysynyt muutoksessa mukana, ja herätti eurooppalaiset tunnin myöhässä.

Vika koskee iPhone 4- ja 3GS-malleja. Vielä talviajasta kesäaikaan siirtyminen onnistui mallikkaasti, mutta käänteiseen suuntaan ajan muuttuminen tuottaa iOS-käyttöjärjestelmän herätyskellolle ongelmia.

Ongelma ei tule Applelle yllätyksenä sillä vika havaittiin jo syyskuussa, jolloin australialaiset ja uusiseelantilaiset herätettiin tunnin etuajassa. Lokakuussa Apple tiedotti tietävänsä ongelman ja löytäneensä ratkaisun ongelmaan, joka korjataan seuraavan päivityksen myötä. Päivitys lienee iOS 4.2, joka on jo lähetetty kehittäjille.


Pohjois-Amerikassa talviaikaan siirrytään tämän viikon lopulla, joten ongelmia voi syntyä uudella mantereellakin.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (18)

Anonyymi käyttäjä
MikkoZ74 (vahvistamaton)

2

Myöhässä ? Jos se föyni ei osaa siirtyä talviaikaan , jossa siirrytään tunti taakseppäin kelloja, pitäis pikemminkin herättä tunnin verran liian aikaisin ? Vai onko tässä joku muu bugi, jossa kello kyllä siirtyy tunnin taaksepäin, mutta niin siirtyvät myös asetetut herätykset ?

Vastaa
JuhaW
JuhaW

3

@2: Käsittääkseni siis kello siirtyy oikeeseen aikaan, mutta herätykset herättävät tunnin myöhässä. Ja taitaa koskea vain toistuvaa herätystä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
VirtanenB (vahvistamaton)

4

@3: Mutta eihän tuossa tapahtumassa ole mitään järkeä. Jos kellon on jättänyt kääntämättä, kaikki tapahtuu silloin tunnin liian aikaisin. Jotain samanlaista kummallisuutta tuossa täytyy olla kuin mitä MikkoZ74 pohtii. Joka tapauksessa todella kummallinen koodi täytyy herätyskellossa olla.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

5

4: En tiedä onko siinä järkeä vai ei, mutta näin on matkapuhelinfoorumeilla ilmoiteltu. Kello on oikein, mutta herätyskello herättää tunnin myöhässä todellista herätysaikaa. Siksi kai sitä sanotaankin Bugiksi. Ei siinä tarvitse olla järkeä.

Vastaa
KIPPO76
KIPPO76

6

Tän osaa vain ja ainoastaan Apple. No hyvä et ne osaa edes tehdä jotain mitä muut eivät.Siä Applen pojat painaa pitkää päivää ja yrittää toistaa samaa muilla merkeillä.Ei taida siitä asiasta Steve pitää lehdistöilmoitusta.

Vastaa
kikuu
kikuu

7

Saattoi maksaa joillekkin ihmisille aika paljonkin tuo bugi.
Eipä ole ikinä alkeellisinkaan puhelin jättänyt herättämättä, mutta nyt tuollainen 900 dollarin puhelin... Alkeellista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

8

kikuu @ 2.11.2010 14:39

Saattoi maksaa joillekkin ihmisille aika paljonkin tuo bugi.

Niinpä, myöhästyin tärkeästä palaverista 30min tämän takia. Kaksi johtoryhmän jäsentä vielä paikalla niin ei naurattanut.

Vaivauduit sittenkin paikalle. En oikein viitsinyt selittää, että iPhonen bugin takia myöhästyin. Ei olisi kuulostanut uskottavalta..

Sama ongelma oli tänään, poistin eilen toistuvan herätyksen ja lisäsin uudelleen. Pitääkö toistuva herätys nyt laittaa tunnia aiemmin? esim. todellinen herätysaika 06.50 niin toistuvaan 05.50?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

7@
>Saattoi maksaa joillekkin ihmisille aika paljonkin tuo bugi.

Hyvin mahdollista, mutta silloin osan vastuusta saa kantaa tuo ihminenkin, ei matkapuhelin varaan jätetä tärkeitä heräämisiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Bobakki (vahvistamaton)

10

user_org (vahvistamaton) @ 2.11.2010 17:38.

ei matkapuhelin varaan jätetä tärkeitä heräämisiä.

Niinpä niin. Olen vasta viimeiset 15 vuotta hoitanut herätyksen kännykällä. Tänäänkin 3GS rinnalla oli Nokian 1100 varmistamassa herätyksen.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

11

@user_org
Kannattaako sen varaa jättää sitten niinkään monimutkaisia operaatioita kuin kommunikaatio tai kalenteri? Jep jep, kärjistän, mutta pointtina on, että tämä on aika nihkeä kolaus ohjelmiston luotettavuudelle; kolaus, jolla oli konkreettista haittaa - joillekin ihan pikkuruista vaivaa, mutta joillekin ehkä jotain todella suurta. Saattavat vähän aika skeptisesti suhtautua, kun seuraavan kerran siirretään kelloja.

@Bobakki
Engadgetin uutisen mukaan, toistuvan herätyksen poistaminen ja uudelleen asettaminen ei korjaa vikaa. Bugi ei haittaa herätyksiä, jotka eivät ole toistuvia tai toistuvat joka päivä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

12

11@
> Kannattaako sen varaa jättää sitten niinkään monimutkaisia
> operaatioita kuin kommunikaatio tai kalenteri?

No jos kyse kriittisestä asiasta niin matkapuhelimenkäyttäjä ymmärtää että puhelutkaan ei aina toimi.

Matkapuhelin herätyskellona ei myöskään edusta sitä luotettavinta herätyskello vaihtoehtoa, jotkut ovat parempia, jotkut varsin epävarmoja.

Ennen matkapuhelimia "luotettavien" kellojen aikaa on tärkeitä herämiisiä kahdennettu, sen lisäksi että otettu normaalia reippaamin marginaalia.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

14

@12
Totta, tosin tuossa se ongelma onkin: "jotkut ovat parempia, jotkut varsin epävarmoja". Ja iPhone on tässä kuitenkin ilmeisesti se luotettava, joka nyt hassun bugin (joka myös oli valmistajalla tiedossa) myötä petti. Ei tämä nyt mikään suurin juttu ole, kun kuitenkin toimii moitteetta muun ajan vuodesta, mutta merkittävä juttu kuitenkin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

15

14@
>Ja iPhone on tässä kuitenkin ilmeisesti se luotettava,

Taitaa vaati edelleen virratkin päälle että herättää ?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

17

16@
> Oikeesti...? :O

Kyllä, näin tosiaan on, tai sitten on vain muuten kädettänyt.

> Tosin niin herätyskellokin (paitsi vedettävä) ;) jk jk

Juu, mutta ei esim kelloradiossa tarvitse pitää radiota päällä jotta herättäisi.

Normi PCtkin osavaat herätä ilman että pitää kokokone pitää käynnissä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja