Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ovi-kaupassa 2,7 miljoonaa päivittäistä latausta

14
Teemu Laitila

Ovi-kaupassa 2,7 miljoonaa päivittäistä latausta
Nokia julkaisi lokakuun lopussa viimeisimmät Ovi-sovelluskauppaa koskevat tilastot. Tilastot eivät paljasta tarjolla olevien sovellusten määrää, mutta Nokia kertoo päivittäisten latausten saavuttavan 2,7 miljoonan lukemat. Vaikka luku jääkin jälkeen Applen yli kymmenestä miljoonasta päivittäisestä latauksesta, on Nokian vahvuutena erittäin laaja kasvupotentiaali. Ovi-kauppa on tarjolla yli 190 maassa ja 30 eri kielellä ja sitä voi käyttää 135 eri laitteella.

Toinen Ovi-palvelun vahvuus kehittäjien näkökulmasta on sen laaja tuki erilaisille laskutusmahdollisuuksille maksullisten sovellusten myynnissä. Operaattorilaskutusta pidetään asiakkaan kannalta helpoimpana ja Nokialla onkin laskutussopimus lähes sadan operaattorin kanssa ympäri maailmaa. Puhelinlaskun kautta maksaminen onkin selvästi suosituin tapa maksaa sovelluksista, silloin kun se on mahdollista.
Yhtenä Googlen Android Marketin heikkouksista on pidetty nimenomaan rajoitettuja maksutapoja. Esimerkiksi hittipeli Angry Birdsin julkaisija Rovio päätyi rahoittamaan pelin Android-version mainostuloilla maksullisten latausten sijaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (14)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Ihan kelpo sovelluskauppa tuo Ovi Store on. Jää kyllä jälkeen kilpailijoiden vastaavista (Android Market, App Store) mutta kyllä sillä sovellusten hankinnan hoitaa.

Operaattorilaskutus varmastikkin on se helpoin ja nopein tapa maksaa tuollaiset n. 1€ luokkaa olevat maksut. Itsehän tosin en softaa puhelimeen osta. Maksaa nyt h*lvetti satoja euroja puhelimesta, ja sitten pitää vielä ostaa ne ominaisuudet siihen.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Kyllä omalla Noksun E51:llä sen weppiversion selaaminen on ollut ihan sujuvaa. Ei pahempia ongelmia. Nekin ongelmat, mitä itse olen kohdannut, ovat johtuneet sympparin selaimesta, ei kaupasta. Pelkästään ilmaisohjelmia (parit pelien demot, foreca-sää ym sekalaista) ladannut, joten en tiedä, miten sujuvasti maksut toimivat. Mutta softan lataamiseen ihan kelpo.

Ikävä jos sinulla on ollut ongelmia :(

Terv. E51 omistaja :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

@2

Kannattaa kokeilla jollain S^3- luurilla. On pikkusen parempi tuo kauppa kun jollain kälyisellä N97:lla.

Vastaa
jouto (vahvistamaton)

5

@2

Itselläni ei ainakaan ole X6:llani ollut minkäänlaista ongelmaa Ovi-kaupan käytössä. Sovelluksia ja pelejäkin löytyy enemmän kuin tarvitsee ja kymmeniä latauksia olen tehnyt, jokusen pelin ostanutkin.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

6

2@
>Pakko kysyä, että mitä kelpoa Ovi Storessa on?

Siis mitä kelpo sisältöä ? on siellä monenlaista, vaikka vain murto-osa siitä tarjonansta mitä Nokian puhelimiin on tarjolla.

Se mille voisi sinulla olla tarvetta on vaikea arvailla ja voi olla ettet tarvitse mitään. Tosin jos olet N97:n ostanut, niin luulisi jotain löytyvän.

Jos itse Ovi Storea palveluna ajattelet, niin se on yksimonista, mutta yleisellä tasolla varsin kilpailukykyinen paikka hankkia sovelluksia ja jotain muuta sisältöä puhelimeen.

Sovellusten osalta, vaikka jokin tietty sovellus olisi saatavilla useastapaikkaa, niin jos se on Ovi storessa myös saatavilla, on jälkimmäinen usein (ei aina) aika houkutteleva ja vaivaton paikka sen hankkia.

Vastaa
Ergopad
Ergopad

8

Missä näistä pystyy maksamaan puhelinlaskulla?
a) App Store
b) Android Market
c) Ovi Store

Aivan oikein, C on oikea vastaus.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

9

@8.
So ? pankkikortit/ pankkitilit kai on ollut olemassa pienen tovin ja siltikin maksaisin ostokseni pankin kautta ennemmin kuin puhelinlaskusta.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

10

9@
>So ? pankkikortit/ pankkitilit kai on ollut olemassa pienen tovin

Mailmassa on paljon enemmän matkapuhelinkäyttäjiä kuin pankkitilejä.

Pankkikortti on usein aika huono väline maksaa verkkokaupoissa, ja toimiiko missään kolmessa suurimmassa sovelluskaupassa. Luottokortti toimii kaikilla, mutta kaikilla ei sellaista (tai jos niin ei välttämättä kelpaavaa) ole , vaikka pankkitili olisi.

>ja siltikin maksaisin ostokseni pankin kautta ennemmin kuin
>puhelinlaskusta.

Sitten pitää etsiä kauppa jossa se onnistuu. Applen iPhone tosin rajoittaa hankinnat vain sen omasta kaupasta, jolloin pitää tyytyä sen tarjoamiin maksuvaihtoehtoihin.

Ovi Storsessa puhelinlaskulla maksaminen on vain yksivaihtoehto ja missään tapauksessa se ei kaikille sovi, esim liittymä voi olla firman jolla ei yleensä yksityisostoja saa tehdä (jos selalista tekemässä) tai yksityisliittymässäkin voi olla estot.

Arvoseteli on myös yksi maksuvaihtoehto joka joillain kohderyhmillä voisi ola hyvä vaihtoehto.

Vastaa
Massikka
Massikka

13

Aloitetaan:

1. Kauppaa on hidas selata johtuen sen huonosta toteutuksesta (miksi joku wrt widget pitänyt tehdä?)

2. Sovelluksiin ei ole automaattista päivitys toimintoa

3. Työpöytäpuolelta ei ole mahdollista asentaa sovelluksia (tai muuta sisältöä)

4. Jos lähetän Ovi Store-web sivulta linkin puhelimeeni saan siitä tekstiviestin, fine. Miksi sitten kun klikkaan viestin auki pitää ensin avata selain ja sitten vasta se Ovi Store itsessään. Asennuksen jälkeen taustalle jää päälle sekä viestit, selain että Ovi Store ja Nokian raudan tuntien on RAM loppu sekä CPU jo huutaa hoosiannaa.

5. Miksi Ovi Storessa pitää olla sekaisin itsentään asentuvia (press download and next press "play") sekä paketteja mitkä latautuvat puhelimeen, mutta eivät asennu minnekään, jos et tajua painaa "avaa tiedosto" painiketta.

5,5 Tämä "avaa tiedosto" setti ärsyttää, koska mielelläni jatkaisin ohjelmien selailua enkä jäisi miettimään: "olikohan se nyt automaattisesti asentuva sovellus vai ei?"

6. Hakutoiminto on hidas ja heti ensimmäinen speed bump tulee kun klikkaan "hae". Sovellus ei voi siirtyä siihen hakuun vaan siirtyy omalle sivulle missä on se haku, mitä pitää vielä klikata kerran. Ja vielä lisäksi N97:n tapauksessa vielä kerran lisää, koska puhelin luulee minun käyttävän qwerty:ä silloinkin kun puhelin on liuku kiinni asennossa.

7. Sovelluksien äänet tunkevät raapaisevasti musiikkikirjastooni sekä sovellusten kuvat valokuviini

8. Asennus ohjelma tunnistaa harvoissa tapauksissa onko lataamani tiedosto peli vai ohjelma, eikä tästä johtuen osaa sijoittaa niitä oikeaan kansioon. Näissä Nokioissahan on out of the box tilanteessa "sovellukset" sekä "pelit" kansiot.

9. Screen shot kuvat sekä puhelimella että sivustolla ovat kärpäsen p:n kokoisia. (oh boy, näkisittepä miten tämä on toteutettu App Storessa)

10. Ja kirsikkana nyt uusimmassa Ovi Store versiossa 3rd sekä 5th edition puhelimille ohjelmathan ovat listassa mikä kasvaa kasvamistaan aina kun painat "lataa lisää". Voi pojat sitä riemua, kun on selannut sellaisen viisi "lataa lisää" sivullista ja erehtyy klikkaamaan itsensä johonkin ohjelmaan. Takaisin tullessasi saat sitten rullata sormesi tuleen siinä näytöllä, koska ohjelma pompauttaa sinut palatessasi listaan aina takaisin ylös.

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

14

@13

Osa noista on osittain totta N97 tapauksessa osa ratkaistavissa siinäkin. Mutta uutinen kumpuaa ihan jostain muusta.

Et puhu uusimmasta Ovi Storesta joka on usissa S^3 laitteissa joka on muutamassa viikossa nostanut nuo lataukset yli kaksinkertaisiksi ja trendi jatkuu kun noita laitteita tulee kokoajan lisää markkinoille.

Syyhän ei kumempaa analysointia kaipaa kun että nuo ongelmat on suurelta osin ratkaistu ja Store oikeasti toimii. Lisäksi alkaa ne kaikki oikeasti hyödylliset ohjelmat löytyä ja ne toimivat ok noissa laitteissa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja