Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkimus: Androidin kernelissä kriittisiä ongelmia

6
Teemu Laitila

Tutkimus: Androidin kernelissä kriittisiä ongelmia
Android-mobiilikäyttöjärjestelmän kerneli on keskivertoa parempi, mutta silti kriittiseksi luokiteltavia virheitä löytyy useita. Tiedot perustuvat avoimen lähdekoodin ohjelmistojen tutkimukseen erikoistuneen Coverity-yhtiön tuloksiin. Yhtiö kävi läpi HTC:n Droid Incredible -puhelimen kernelin, josta löytyi yhteensä 88 kriittiseksi luokiteltavaa ohjelmointivirhettä.

Vaikka ongelmia on paljon, Android on silti keskivertoa paremmin koodattu verrattuna muihin yhtiön tutkimiin Open Source -ohjelmiin. Silti vieläkin vähemmän virheitä löytyy Linux-kernelistä, jonka osia on myös Androidissa.
"Android-laitteistoon liittyvissä kohdissa on enemmän virheitä kuin käytetyissä Linux-kernelin koodeissa. Se ei ole varsinaisesti yllätys, sillä Android-koodit ovat huomattavasti uudempia", selittää tuloksia Coverityn edustaja Andy Chou V3.co.uk-sivustolle antamassaan kommentissa.

Coverity on toimittanut tutkimuksensa tulokset Googlelle ja HTC:lle. Yhtiö toivoo valmistajien korjaavan nyt löydetyt ongelmat, ennen tulosten täydellistä julkistamista parin kuukauden päästä.

Älypuhelinten tietoturvalla on yhä suurempi merkitys myös yritysten tietoturvan kannalta, sillä monet yritykset sallivat työntekijöidensä käyttää henkilökohtaisia laitteitaan yrityksen sisäisessä verkossa.

Vaikka älypuhelinten kautta leviävät virukset ja troijalaiset muodostavatkin yhä kasvavan turvallisuusongelman, suurin riski tietoturvalle on yhä itse laitteiden joutuminen vääriin käsiin.

"Tiedon katoaminen joko varkauden tai laitteiden häviämisen kautta on edelleen paljon suurempi riski, kuin viruksen pääseminen verkkoon, vaikka niitäkin on kyllä olemassa. Myös hait syövät ihmisiä, eikä se yllä ainakaan minun top10-uhkakuvien listalle", vertaa Gartnerin analyytikko John Pescatore FinancialTimes-lehden mukaan.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (6)

Aika PAHA!!. (vahvistamaton)

1

Yhtiö kävi läpi HTC:n Droid Incredible -puhelimen kernelin, josta löytyi yhteensä 88 kriittiseksi luokiteltavaa ohjelmointivirhettä.

Jaa...Kuinka paljon mahtaa olla kriittiseksi luokiteltavaa ohjelmointivirhettä Symbian-käyttöjärjestelmissä -tai Windows Mobile-käyttiksessä!!.
HEH!!. :/

Vastaa
Michelola
Michelola

2

no symbian nyt on pelkkää kriittistä virhettä koko paska, mutta luulis että windows mobile on vähän paremmassa kondiksessa, kellään ei kuitenkaan oo yhtä paljoa kokemusta käyttöjärjestelmistä kuin microsoftilla

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

4

1@
>Jaa...Kuinka paljon mahtaa olla kriittiseksi luokiteltavaa
>ohjelmointivirhettä Symbian-käyttöjärjestelmissä -tai Windows
>Mobile-käyttiksessä!!.
>HEH!!. :/

Uutisen mukaan Android-mobiilikäyttöjärjestelmän kernel on keskiverota parempi.

@ uutinen
>Android-mobiilikäyttöjärjestelmän kerneli on keskivertoa parempi,
>mutta silti kriittiseksi luokiteltavia virheitä löytyy useita.

Tosin uutinen puhuu vain mobiilikernelistä, ja myöhemmin tilanne sekoivoituu ja alkaa tuntua että kyse on vain keskvirtoa paremamsta verrattuna yleisesti muihin tutkittuhin Open Source -ohjelmiin. Avoimen koodin ohjelmissa tunnetusti laatu vaihtelee hyvästä täydelliseen kuraan. Juttu ei kerro lainkaan mitä on tutkittu (Verrattu).

No sen verran juttuvalasi, että Android koodissa on onemmän on enemmän virheitä kuin käytetyissä Linux-kernelin koodeissa, Siis Androi kernelissä, vai Android koodissa yleensä ? No Android koodissa on varmaankin enemmän virheitä kuin Kernelissä...


No onko hyvä jos Android kernelissä on 88 kriittistä virhettä, ja Android koodissa paljon enemmän.

Lulu yksinään ei oikein kerro paljoa ja vertailua oli niin epämääristä ja ei kai luvuilla voi oikein emrkityksellisesti vertailla.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

5

@8.
Kernelin vioiksi lueteltu by:google vai?
Kyllä googlen läsnäolo häiritsi itseänikin siinä määrin jotta piti sen verran muuttaa järjestelmää jotta openvpn voidaan ajaa bootista suoraan alustaan.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

6

Lainaus:

@8.
Kernelin vioiksi lueteltu by:google vai?
Kyllä googlen läsnäolo häiritsi itseänikin siinä määrin jotta piti sen verran muuttaa järjestelmää jotta openvpn voidaan ajaa bootista suoraan alustaan.

[size=4]@4. [/size] Tarkoitin sore..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja