Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Facebook ei kehitä matkapuhelinta

5
Kaarlo Räihä

Facebook ei kehitä matkapuhelinta
Sosiaalisen verkostoitumisen jättiläisenä tunnettu Facebook järjesti tänään lehdistötilaisuuden, jossa odotettiin Facebook-puhelimen julkaisua. Mark Zuckerberg kertoi kuitenkin heti tapahtuman alkumetreillä, ettei Facebook ole kehittelemässä omaa matkapuhelinta.

Zuckerbergin mukaan Facebookin mobiiliversion suosio kasvaa jatkuvasti ja noin 200 miljoonaa ihmistä käyttää sivuston mobiiliversioita eri alustoilla. Koska mobiililaitteiden suosion uskotaan kasvavan lähivuosina, aikoo myös Facebook panostaa aiempaa enemmän mobiilipuolelle.
Ensimmäisenä Facebook esitteli uusia Android- ja iOS-sovelluksia, jotka tuovat mukanaan mm. käyttäjän sijainnin kertovan Places-ominaisuuden sekä tiedon jakamisessa auttavan Groups-palvelun. Molemmat ominaisuudet ovat jo tuttuja Facebookin selainversiosta, ja Zuckerbergin mukaan on tärkeää, että kaikilla alustoilla tarjotaan samoja ominaisuuksia.

Kehittäjiä varten Facebook esitteli kolme uudistusta, jotka ovat yhden painalluksen kirjautuminen, paikannusrajapinta ja tarjouksista kertominen.

Yhden painalluksen kirjautuminen mahdollistaa esim. Groupon- ja Yelp-sovelluksissa kirjautumisen Login with Facebook -napin avulla. Tällöin mobiililaitteen käyttäjän ei tarvitse erikseen kirjoitella käyttäjätunnuksia ja salasanoja joka ikinen kerta palveluita käyttäessä, vaan tunnistus tehdään Facebookin puhelimeen säilömien tietojen avulla ja käyttäjälle riittää vain napin painaminen.

Paikannusrajapinnan myötä sovellukset saavat haltuunsa käyttäjän Facebookille kertoman sijainnin. Tämän avulla sovellukset voivat suositella esim. lähellä olevia elokuvateattereita ja kahviloita.

Myös mainostajat pääsevät hyödyntämään näitä paikkatietoja, ja he voivatkin jatkossa houkutella kivijalkamyymälöiden lähellä olevia kuluttajia ostoksille erilaisten tarjousten ja kampanjoiden avulla. Esimerkkinä mainittiin GAP, joka aikoo jakaa Facebook-käyttäjille tuhansia ilmaisia farkkuja.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

basic78
basic78

1

Laittaisivat mobiiliversioon androidille kunnon chat-toiminnon ni ois mahtava homma.Nykyisellään mikään facebook-widget ei taida tukea androidilla chattia.

Vastaa
dasss (vahvistamaton)

2

Tilaisuudessa ei mainittu sanallakaan Symbiania. Jännä juttu

Vastaa
Facebook!!. (vahvistamaton)

5

Ihan HYVÄ,ettei Facebook kehitä omaa matkapuhelinta koska siitäkin tulisi varmasti samanlainen "tietoturvariski",mitä Facebook ON ollut jo pitkään!!.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja