Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia C6-01 -kosketuspuhelin lähti maailmalle

12
Matti Vähäkainu

Nokia C6-01 -kosketuspuhelin lähti maailmalle
Nokian C6-puhelinveljesten jälkimmäisenä julkistettu C6-01-malli on päästetty maailmalle. Puhelimen tänään alkaneista toimituksista kertoi Nokian virallinen Conversations-blogi. Symbian^3:lla varustettu kosketusnäyttöpuhelin on siis pian kaupoissa ja operaattoreiden valikoimissa.

C6-01 on sisaruksestaan poiketen patukkamallinen luuri. Ominaisuuslistaa kartuttavat 8 megapikselin kamera teräväpiirtovideokuvauksella ja kaksois-LED-salamalla, microSD-muistikorttipaikka, 3G-yhteydet HSDPA/HSUPA-tuella, WLAN, GPS ja 3,2 tuuman AMOLED-näyttö, jossa nähdään ensimmäistä kertaa Nokian ClearBlack-näyttöteknologiaa.

Puhelimella on tällä hetkellä hintaa Nokian Online Kaupassa 349 euroa.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (12)

Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

3

1@ Mitäköhän tuo Nokian ClearBlack teknologia käytännössä tarkoittaa?

Enemmän kontrastia, ei sen kummoisempaa, ei vaikuta oleellisesti käyttöön, no ehkä joissain oloissa luettavuus parempi, Myyvämpi se on, kun kuva näyttää paremmalta kun vertailee.

Voi olla, mutta ei kerrottu voisiko vähän säästää virtää, jos voi ajaa vähän himmeämpänä kuin verokit jos tyytyy maksimiä pienempään.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

ClearBlack vaastaa Samsungin Super AMOLED viritelmää.

Tällä puhelimella on mahollisuuksia menestyä, kunhan softa ei oo keskeneränen..

Milläköhän aikataululla se uus selain ja alkunäyttöjen selaus systeemi on tulossa?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

4@
> ClearBlack vaastaa Samsungin Super AMOLED viritelmää.

Totta, että kumpaakin markkinoidaan kontrastilla ja mustan syvyydellä. Teknisesti kai kyse hyvin eriasiasta.

Vastaa
Qwasd
Qwasd

6

@4 Kuulemma todennäköisesti joulukuussa ensimmäisen frimwarepäivityksen kanssa. Tänä siis N8 kohdalla, joten toivotaan, että Nokia olisi oppinut virhiestään ja antaisi samat päivitykset koko S^3 sarjalle.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

9

7@
>Heh, ei todellakaan vastaa. Google on ystävänne.

Kun kysytään miten käytännössä tarkoittaa, niin kumpaakin markkinoidaan hyvin saman suuntasilla perusteluilla. Vai oletko erimieltä?

Tekninen toteutus on erilainen.

Samsung myös käyttänyt Super Amoled näytöissään pentile tekniikkaa, jossa hyviä puolia video, valukuvakatselussa, mutta pikseli tarkka viiva piirto (esim teksti) kärsii pahasti.

Vastaa
eebet
eebet

10

Tämmönen vois kiinnostaakkin, toisaalta jos tulis joku qwerty-versio tässä hintaluokassa niin kiinnostais erityisesti:P C6 Slider tms, ja siis tällä uudella symbianilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
oihtwhkautisdutyo (vahvistamaton)

11

AMOLED näytöissä ei tarvitse taustavalaista näyttöä koska kuvapisteet itsessään tuottavat valon vähän kuten putkinäytöissä (CRT). Tämä tarkoittaa siis sitä, että mustia kohtia ei valaista ollenkaan vaan ne ovat "pois päältä" mikä siis aiheuttaa todellisen mustan ja tummissa sama juttu, mutta vain hieman valaistuna.

Tästä on hyöty siltä osin, että jos käyttää mahdollisimman tummaa teemaa/tyyliä kännykässään on akun käyttöikä huomattavasti pidempi. Tästä johtuen on tullut esim. http://bgoog.com

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.