Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

TeliaSoneran mobiililaajakaistoihin datakatto

8
Manu Pitkänen

TeliaSoneran mobiililaajakaistoihin datakatto
TeliaSonera on ottanut datakaton käyttöön mobiililaajakaistoissa tällä viikolla. Datakaton avulla operaattori toivoo hillitsevänsä mobiililaajakaistojen tiedonsiirtoa, joka uhkaa räjähtää käsiin älypuhelinten yleistymisen myötä. Asiasta uutisoi Digitoday.

Viestintäjohtaja Ahti Martikainen huomauttaa, että datakatto on ollut jo aiemminkin käytössä. Liittymien datasiirron rajaksi sopimuksissa on ilmoitettu kolme gigatavua, mutta rajojen noudattamista ei tähän asti ole noudatettu. Uutena piirteenä tulee myös se, että katon ylimenevästä osasta joutuu maksamaan. TeliaSonera myy liittymiä nyt kahdessa luokassa: fiksunetissä katto on kolme gigatavua ja täysnetissä 20 gigatavua.
Vanhat liittymän omistajat voivat olla huoletta, sillä TeliaSonera lupaa noudattavansa heidän kohdalla vanhoja sopimuksia ja toimitaperiaatteita. Heidän datakaton noudattamista ei siis seurata.

Muilla operaattoreilla ei ole datakattoa. DNA:n kuluttajaliiketoiminnasta vastaava johtaja Pekka Väisänen uskoo datakattojen yleistyvän tulevaisuudessa, vaikkei yhtiöllä olekaan vielä suunnitelmia kuluttajien tiedonsiirron rajoittamiseksi.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (8)

akse
akse

3

Noh kai täl vanhalla mennää vaikka nopeus onkin vain 512.. Pitää kattoo myöhemmi jos vaihtaa firmaa.

Vastaa
igotpissinmyeye (vahvistamaton)

4

Jep jep... ensin markkinoidaan mobiilidataa laajakaistan tilalle, etenkin Teliasonera koska haluavat päästä lankaliittymistä eroon hinnalla millä hyvänsä. Ja kun asiakkaat on saatu siirrettyä mobiilidatan käyttäjiksi, aletaan valittaa että kapasiteetti loppuu verkosta. No, mitä tehdään? Ei, ei kasvateta verkon kapasiteettia vaan asetetaan tiedonsiirrolle rajat ja mikä parasta ylimenevästä osuudesta vielä kiskotaan lisää hintaa. Eikä todellakaan mikään yllätys, että Teliasonera on ensimmäisenä luomassa tällaisia älyttömyyksiä...

Vastaa
Puppek
Puppek

5

Miksihän se on aina Sonera, joka aina ensimmäisenä lisää näitä rajoittavia ja rahastavia juttuja, kuten puhelun aloitusmaksu ja nyt datarajat?

Vastaa
Työntekijä (vahvistamaton)

6

kun katsotaan liikkuvien laajakaistojen datasiirto määriä niin noin 70% käyttää alle 3gitatavua ja 90% alle 20gigatavua.

opetallaan ne tiedot ennen kuin kitistään että sonera ajaa paskaa!
mielestäni hyvä uudistus joka palvelee paremmin loppukäyttäjää JOLLE mokkula on RIITTÄVÄ vaihtoehto.

eihän se teille nyt riitäkkään varmaan, eikä riittäisi itsellekkään.

opetelkaa pelaan.

Vastaa
Guarded
Guarded

7

Vanhalla N95:llä meni 46 gigaa kuussa parhaimmillaan ku oli koneessa kiinni uutta nettiä odotellessa. Voi olla että Sonera joutuu näiden rahastus-aatteiden takia vielä perseelleen.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

8

@6: Tuossa on siis 10% porukasta menetetty välittömästi ilman että on saatu jeniäkään lisää. Sitten on menetetty ne jotka eivät vain halua kytätä omaa liikenteensä määrää murehtien jatkuvasti meneekö se yli vai ei. Ja heti jos jollain menee rajasta yli, kumman luulet että se tekee mieluummin - maksaa kiltisti lisähintaa, vai kiroaa koko paskafirman alimpaan helvettiin ja vaihtaa palveluntarjoajaa?

En tiedä mikä yleinen meininki on mutta minulla ainakin on aina ollut linjana että en ikinä osta mitään firmalta joka hiertää pikkuhitusenkin.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja