Vain Froyot ovat turvassa tietoturva-aukolta

5
Kaarlo Räihä

Vain Froyot ovat turvassa tietoturva-aukolta
HouSecCon-tietoturvatapahtuma nousi eilen nopeasti otsikoihin, kun tietoturvatutkija M.J. Keith esitteli tilaisuudessa vanhemmista Android-laitteista löytyvää vakavaa tietoturva-aukkoa. Aukko liittyy tapaan, jolla Webkit-selainmoottori käsittelee webbisivuja, joten hyökkäykseen riittää mobiilisurffaajan johdattaminen sopivasti muokatulle sivustolle.

Keithin löydös on korjattu Androidin Froyo-versiolla (2.2) varustetuissa laitteissa, mutta kaikki aiemmat Androidin versiot ovat alttiita hyökkäykselle. Selaimen lisäksi hyökkäys toimii myös niitä sovelluksia vastaan, jotka käsittelevät sisältöä Webkitin avulla.

Hyökkäys mahdollistaa koodin suorittamisen puhelimessa, mutta koska Webkit-moottoria ajetaan oletuksena rajoitetuilla oikeuksilla, ei pelkästään tällä hyökkäyksellä pääse käsiksi puhelimen kaikkiin tietoihin, mutta esim. SD-muistikortin sisältö voi päätyä vääriin käsiin.



Keith on julkaissut YouTubessa lyhyen videon, jossa esitellään hyökkäyksen toimivuutta Android-emulaattorin kanssa. Lisäksi Keith on julkaissut esimerkkikoodin, jonka avulla hyökkäyksiä voi suorittaa.

Vanhemmille Android-puhelinten omistajille tietoturva-aukko on ikävä, koska puhelinvalmistajat eivät todennäköisesti julkaise niille korjattua versiota Androidista. Täten tietoturva-aukon korjaaminen onnistuu lähinnä epävirallisen firmware-päivityksen asentamisella, joka vie samalla takuun puhelimesta.

Alla hyökkäystä esittelevä video



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (5)

Juha_ebt
Juha_ebt

4

Mielestäni Galaxylle on julkaistu vain 2.1 ja tuskin uudempaa tulee.

Kuten tuossa artikkelissa yllä lukee: "Vanhemmille Android-puhelinten omistajille tietoturva-aukko on ikävä, koska puhelinvalmistajat eivät todennäköisesti julkaise niille korjattua versiota Androidista."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.