Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Vain Froyot ovat turvassa tietoturva-aukolta

5
Kaarlo Räihä

Vain Froyot ovat turvassa tietoturva-aukolta
HouSecCon-tietoturvatapahtuma nousi eilen nopeasti otsikoihin, kun tietoturvatutkija M.J. Keith esitteli tilaisuudessa vanhemmista Android-laitteista löytyvää vakavaa tietoturva-aukkoa. Aukko liittyy tapaan, jolla Webkit-selainmoottori käsittelee webbisivuja, joten hyökkäykseen riittää mobiilisurffaajan johdattaminen sopivasti muokatulle sivustolle.

Keithin löydös on korjattu Androidin Froyo-versiolla (2.2) varustetuissa laitteissa, mutta kaikki aiemmat Androidin versiot ovat alttiita hyökkäykselle. Selaimen lisäksi hyökkäys toimii myös niitä sovelluksia vastaan, jotka käsittelevät sisältöä Webkitin avulla.
Hyökkäys mahdollistaa koodin suorittamisen puhelimessa, mutta koska Webkit-moottoria ajetaan oletuksena rajoitetuilla oikeuksilla, ei pelkästään tällä hyökkäyksellä pääse käsiksi puhelimen kaikkiin tietoihin, mutta esim. SD-muistikortin sisältö voi päätyä vääriin käsiin.

Keith on julkaissut YouTubessa lyhyen videon, jossa esitellään hyökkäyksen toimivuutta Android-emulaattorin kanssa. Lisäksi Keith on julkaissut esimerkkikoodin, jonka avulla hyökkäyksiä voi suorittaa.

Vanhemmille Android-puhelinten omistajille tietoturva-aukko on ikävä, koska puhelinvalmistajat eivät todennäköisesti julkaise niille korjattua versiota Androidista. Täten tietoturva-aukon korjaaminen onnistuu lähinnä epävirallisen firmware-päivityksen asentamisella, joka vie samalla takuun puhelimesta.

Alla hyökkäystä esittelevä video

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Juha_ebt
Juha_ebt

4

Mielestäni Galaxylle on julkaistu vain 2.1 ja tuskin uudempaa tulee.

Kuten tuossa artikkelissa yllä lukee: "Vanhemmille Android-puhelinten omistajille tietoturva-aukko on ikävä, koska puhelinvalmistajat eivät todennäköisesti julkaise niille korjattua versiota Androidista."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja