Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

TeliaSonera avaa LTE-verkon Turkuun ennen vuodenvaihdetta

4
Kaarlo Räihä

TeliaSonera avaa LTE-verkon Turkuun ennen vuodenvaihdetta
Suomen hyppäys nopeampiin matkaviestintäverkkoihin käynnistyy pian, sillä TeliaSonera on avaamassa oman LTE-verkkonsa kuluttajille Turussa vielä tämän vuoden aikana.

Turun lisäksi paremmista tiedonsiirtonopeuksista pääsevät nauttimaan lähiaikoina myös Helsingissä liikkuvat kuluttajat, kun LTE-verkko avataan siellä ensi vuoden alkupuolella.
Vaikka LTE-yhteensopivia matkapuhelimia ei markkinoilla ole juuri näkynyt, ovat LTE-mokkulat näkyneet jo useiden valmistajien tuotelistoilla, joten ensi vuonna operaattoreiden mokkulakilpa jatkunee LTE-mallien voimin.

Nähtäväksi jää miten Suomessa toimivat operaattorit aikovat mainostaa LTE-verkkojaan. Esim. Yhdysvalloissa operaattorit mainostavat LTE- ja WiMAX-verkkojaan 4G-termin voimin, vaikka ITU-standardointijärjestö on antamassa virallisen 4G-leiman vain LTE-Advanced- ja WirelessMAN-Advanced-standardeille.

LTE tuo kuitenkin nykyisiin 3G-verkkoihin verrattuna selviä parannuksia, sillä tiedonsiirtonopeudet kasvavat teoriassa 100/50 Mbps -tasoon. Käytännössä nopeudet ovat olleet Ruotsissa ensimmäisten verkkojen osalta 40/5 Mbps -tasolla.

Kasvaneiden tiedonsiirtonopeuksien lisäksi LTE tuo 3G-verkkoihin verrattuna pienemmät viiveet, joiden myötä pitäisi onnistua esim. verkkoräiskintöjen pelaaminen.

Kommentit (4)

eebet
eebet

1

Onko teknisesti mahdotonta yhdistää LTE-mokkula puhelimeen jossa USB OTG(+ kaiken maailman ohjelmistot ynnä muut)? Ei välttämättä käytännöllinen idea pitää sellasta mötikkää puhelimen kyljessä, mutta anyway :)

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

2

1@
>Onko teknisesti mahdotonta yhdistää LTE-mokkula puhelimeen jossa
>USB OTG(...

Kyllä ja ei, softaa vaatii luuriin ja mielellään mokkulan pitäisi itse hoitaa hommat mahdollisimman pitkälle. Mokkulan pitäisi myös olla riittävän vähävirtainen.

Tasku akullinen WiFi mokkula näppärämpi vaihtoehto.

Vastaa
CarpeDiem^ (vahvistamaton)

3

yllättäen tuon tuo Sonera markkinoille noilla nopeuksilla.... Muistaakseni Sonera julkaisi höpötystään datakatosta... :D
Saapa nähdä millaisia rajoituksia tulee soneran asiakkaat vielä kokemaan ... :D

Vastaa
miksuh2
miksuh2

4

@1

Kyllä sen pitäs ihan mahdollista olla, vaatisi tosin puhelimeen ajurin LTE-mokkulalle ja muutenkin tuen ulkoiselle modeemille. Jokatapauksessa periaatteesa aivan mahdollinen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja