Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 7 -puhelinten menekki heikkoa julkaisun jälkeen?

5
Teemu Laitila

Windows Phone 7 -puhelinten menekki heikkoa julkaisun jälkeen?
The Street -lehden tietojen mukaan Windows Phone 7 -puhelimia myytiin vain 40 000 kappaletta ensimmäisen päivänä aikana. The Street perustaa tietonsa nimeämättömän markkinatutkimusfirman tietoihin. Monien tekniikkasivustojen mielestä tulos on ollut Microsoftin kannalta heikko, ottaen huomioon, että yhtiö on panostanut yli 100 miljoonaa pelkkään puhelimen mainoskampanjaan.

Lukuja on verrattu Android- ja iPhone-puhelinten päivittäisiin myyntilukuihin. Apple myy sanojensa mukaan 270 000 puhelinta päivittäin ja Android-puhelimiakin menee 200 000 kappaletta. Vertailu ei kuitenkaan ole erityisen reilu Windows Phone 7 -puhelinten kannalta, sillä kuten Ars Technica huomauttaa, iPhone on ollut markkinoilla jo kolme vuotta ja Androidiakin on ollut tarjolla kaksi vuotta.
Ars Technica vertaakin lukuja molempien kilpailijoiden julkaisupäivän myynteihin. Apple myi julkaisuviikonlopun aikana 250 000 kappaletta iPhone-puhelimia. Ero on huomattava, mutta iPhonen tullessa markkinoille se oli lähes ensimmäinen laatuaan, verrattuna tämän päivän tiukasti kilpailtuun tilanteeseen.

Android-puhelimista yksi ensimmäisiä paljon myyneitä malleja oli Motorolan Droid, jota avausviikonlopun aikana myytiin noin 100 000 kappaletta. Kahden päivän myyntilukuja vertaamalla Windows Phone 7 ei jää erityisen paljon jälkeen Droidista.

The Streetin haastattelemien analyytikkojen mukaan Microsoftin myyntilukuja on häirinnyt esimerkiksi julkaisun ajoittaminen maanantaille, sillä viikonloput ovat perinteisesti vilkkaampia myynnin kannalta. Syitä on löydetty myös liian suuresta valikoimasta, sillä tutkimusten mukaan kuluttajan on kätevämpää tehdä valinta vain mallien A ja B välillä.

Vasta tulevan joulusesongin odotetaan näyttävän mille tasolle Windows Phone 7 -alustan myynti todella asettuu.

Kommentit (5)

Jep_
Jep_

1

"Android-puhelimista yksi ensimmäisiä paljon myyneitä malleja oli Motorolan Droid, jota avausviikonlopun aikana myytiin noin 100 000 kappaletta. Kahden päivän myyntilukuja vertaamalla Windows Phone 7 ei jää erityisen paljon jälkeen Droidista."

En nyt ihan heti sisäistä tuon kappaleen sanomaa. Androidilla ja WP7:lla on kuitenkin yhteistä juuri se, että molempia on saatavilla useammilta puhelinvalmistajilta. Nyt sitten kuitenkin päätetään verrata yhden Android-puhelimen myyntiä KAIKKIEN wp7-puhelimien myyntiin?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

3

@uutinen
>Apple myy sanojensa mukaan 270 000 puhelinta päivittäin ja Android-
>puhelimiakin menee 200 000 kappaletta.

Sanat ja luvut taineet mennä sekaisin, ilmeisesti jostain aloitusviikonlopusta Applen luvussa kyse.

Yhtiö kertoi myynneensä edellisellä neljänneksellä huomattavasti vähemmän eli jossain 150k luokkaa, eikä tahti ihan noin paljoa ole kasvanut. ja myydäänhän kaikkien valmistajien Androis puhelimia huomattavasti enemmän kuin Iphonea.

Joten 270k / päivä on huomattavasti lähempänä Androi puhelimien kokonais päivittäis myyntiä, mutta onko sekään vielä ihan tuota.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja