Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

AMD liittyy MeeGon tukijoihin

3
Teemu Laitila

AMD liittyy MeeGon tukijoihin
AMD aikoo tulevaisuudessa osallistua pääasiassa Intelin ja Nokian kehittämän MeeGo-mobiilikäyttöjärjestelmän kehitystyöhön, kertoo AMD virallisessa blogissaan. Intelin pahimpana kilpailijana tunnettu AMD näkee avoimeen lähdekoodiin perustuvan MeeGon tulevaisuudessa potentiaalia ja on valmis tarjoaman "teknistä erityisosaamistaan" projektin käyttöön. Vaikka MeeGo on saanut alkunsa Nokian Maemon ja Intelin Moblinin yhdistyessä, MeeGon kehitystä johtaa virallisesti Linux Foundation.

"Uskomme, että avoimeen lähdekoodiin perustuva MeeGo tulee olemaan suosittu järjestelmä mobiililaitteiden ja sulautettujen järjestelmien valmistajien keskuudesssa", kertoo AMD:n ohjelmistokehitysosaston johtaja Ben Bar-Haim.
AMD on aiemmin ilmoittanut, että se aikoo laajentaa prosessorivalikoimaansa kattamaan myös tableteissa käytettävät erittäin vähävirtaiset mallit. MeeGon yleistyminen tableteissa olisi x86-prosessoreita valmistavalle AMD:lle eduksi, sillä tällä hetkellä mobiilimarkkinoita hallitsevat ARM-alustalle suunnitellut käyttöjärjestelmät, kuten Applen iOS ja Googlen Android.

AMD:n ilmoitus tapahtui Dublinissa pidettävän MeeGo-konfferenssin ensimmäisenä päivänä. Konferenssi kestää 17. päivään saakka ja sen aikana voidaan odottaa lisää mielenkiintoisia MeeGo-uutisia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (3)

3rp3
3rp3

2

Sen verran viilaisin pilkkua, että toimii myös muilla Intelin prossuila, jotka tukee SSSE3-käskykantaa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

3

Tulis vielä niitä MeeGo-laitteita... Alkaa jo kärsivällisyys loppua omalla kohdalla tämän odottelun kanssa. Ei tule edes kunnollisia vuotoja Nokian suunnalta! :P

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja