Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Googlelta esimakua uudesta puhelimesta, mukana NFC-siru

13
Teemu Laitila

Googlelta esimakua uudesta puhelimesta, mukana NFC-siru
Googlen toimitusjohtja Eric Schmidt antoi esimakua yhtiön tulevasta Nexus S -julkaisusta puhuessaan Web 2.0 -konferenssissa. Endagdetin julkaisemien kuvien perusteella Schimdtin esittelemä Nexus S sisältää Android 2.3 Gingerbread -käyttöjärjestelmän, joka julkaistaan yhtiön mukaan muutaman seuraavan viikon aikana. Nexus S sisältää myös NFC-sirun, jonka Schmidt uskoo lähitulevaisuudessa korvaavan luottokortit.

Googlen liittyessä NFC-tekniikan tukijoiden listalle sen tulevaisuus näyttää hyvältä. Nokia on luvannut ensi vuodesta alkan kaikkiin puhelimiinsa NFC-sirun ja huhujen mukaan myös Applen seuraava iPhone-malli tukee tekniikkaa.
Usein lähteiden mukaan Schmidt viittasi puhelimeen vain "vielä julkaisemattoman valmistajan" uutena "vielä julkaisemattomana" puhelinmallina. Puhelimesta oli vielä peitetty valmistajan logo, mutta Google ja Samsung pitävät todennäköisesti yhteisen julkistustilaisuuden, jossa Nexus S esitellään virallisesti uuden Android-version kanssa.

Schmidt valotti myös Googlen netbook-koneisiin suunnatun Chrome OS:n aikataulua. Chrome OS tullaan julkaisemaan joskus muutaman kuukauden sisään, eli se ei ehdi miniläppäreihin vielä joulumarkkinoille, kuten aiemmin huhuttiin. Schmidt otti myös kantaa Chrome OS:n käyttökohteisiin. Schmidtin mukaan uusi käyttöjärjestelmä ei ole tarkoitettu tablet-koneisiin, eikä sen käyttöliittymä sovellu käytettäväksi kosketusnäytöllä. Googlen heti ensi vuoden alussa tulossa olevan Android Honeycomb on sen sijaan optimoitu suurille kosketusnäytöille.

Kommentit (13)

Henry1979
Henry1979

2

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Argetlam:

Jotenkin riskialttiilta kuulostaa tuo luottokorttisiru kännykässä..

Paremminhan se on turvassa puhelimessa kuin lompakossa. Puhelimen kun kadotat ni marketista ladattavalla softalla voit paikantaa puhelimen ja pyyhkiä muistin tyhjäks yms. mukavaa. Koitappa sit siihen lompakkoon saada yhteyttä jotenkin.

Vastaa
ps (vahvistamaton)

5

Nokialla ollut NFC-siruja jo pari vuotta, mutta eiköhän tämäkin julisteta uudeksi hienoksi googlen keksinnöksi.

Vastaa
DadSonAh (vahvistamaton)

6

@5
Ota selvää asioista, brick. Eric Schmitd sanoi eilen Web 2.0 -konferenssissa "It's been around for a while."

Vastaa
Bluejack
Bluejack

8

Lainaus:

Ergopad @


Lainaus:

Varsinkin kun saa lukea millaisia matoja tuohon Androidiin on Marketissa "tarjolla"...

Kerro lisää näistä madoista ..

Vastaa
matso9
matso9

9

@1
Sama vähän epäilyttää, vaikken oikeastaan tuon toiminnasta mitään tiedäkkään, mutta kerta kännykällä voi maksaa langattomasti, niin tulee ainakin teoriassa seuraavanlainen mahdollisuus mieleen:

Vaikka Bluetooth yhteydellä tartutetaan virus jonkun aukon kautta puhelimeen (eli varas on lähettyvillä), sitten langattomasti mennään tämän haittaohjelman avulla tekemään "maksu" varkaan maksupäätteelle salaa.. --> tili tyhjä.

Vastaa
matso9
matso9

10

Aijoo mutta täytyy tosin vielä tunnusluku tietää, jotta maksu olisi mahdollista. No tämänkin voinee saada selville, mikäli haittaohjelma saadaan puhelimeen aikasemmin, ja tallennetaan seuraavan maksun yhteydessä kun käyttäjä sen naputtelee.

Ehkä vähän hankalampaa kun lompakon varastaminen, mutta jossei kortilla ole tiukkaa maksurajaa, niin sillä saakin koko tilin samantien tyhjäksi ;p

Vastaa
Henry1979
Henry1979

11

@7 Mullekki voisit vähän kertoo lisää noista madoista.

@9 Iha hauskaa mutuila vaikka et ilmeisesti tiedä koko NFC-sirun toiminnasta mitään... Maksuhan ei tapahadu minkään netin, bluetoothin eikä infrapunien välityksellä vaan siihen tarvitaan erillinen lukulaite jonka lähelle puhelin on työnnettävä maksun suorittaessa. Rautalangalla väännettynä samaan tapaan kuin dösässä tsetin vilautus lukijaan.

Vastaa
matso9
matso9

12

@11
Kyllä tämän tiedän, eli vähän helpompaa kun lompakon pölliminen takataskusta. Esimerkiksi ruuhkabussissa ei liene ongelma päästä näin lähelle.

Vastaa
Henry1979
Henry1979

13

@12 Nii nii et ruuhka dösässä voro ensin ettii puhelimet joihin saa langattoman yhteyden ja sitä kautta ujuttaa softan luurin omistajan huomaamatta, jolla saadaan tunnusluku talteen kun uhri juuri tietenkin näpyttelee koko dösä matkan visan tunnuslukua huvikseen luuriin. Seuraavaksi sit hiivitän uhrin viereen lukulaite mukana, jossa on vale lasku tietty sillä summalla joka uhrin tilillä saattuu just katteena olemaan ja rahat siirtyvätkin voron tilille. Tätä maksusuoritusta ei tietenkään voida mitenkään jäljittää voron tiliin ja näin ollen uhri jää nuolemaan näppejään ja vorolla tili tursuaa onnettomien uhrien rahaa.... Hahahahahaa syön sukkani kun joku onnistuu tossa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja