Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 7 -yhteensopivat muistikortit tulossa myyntiin

9
Teemu Laitila

Windows Phone 7 -yhteensopivat muistikortit tulossa myyntiin
Viime viikolla myyntiin tulleiden Microsoftin Windows Phone 7 -alustalla toimivien puhelinten tallennustilan laajentamisesta on käyty keskustelua viime aikoina. Vaikka Microsoft ei ole virallisesti hyväksynyt puhelinten muistikorttien vaihtamista tilavampiin, se on teknisesti mahdollista muutamissa malleissa. Nyt SanDisk on tuonut myyntiin 8 gigatavun kokoisen Class 2 -luokan Micro-SD-kortin, joka on merkitty virallisesti yhteensopivaksi Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmän kanssa.

Samsung Focus on yksi malleista, joissa kortin vaihtaminen on mahdollista ja Samsung suositteleekin tukisivuillaan SanDiskin virallisesti hyväksytyn muistikortin käyttöä puhelimessa. Vaikka tarjolla onkin vasta 8GB kokoinen malli, isompia lienee tulossa sillä Focus tukee Micro-SD-muistikortteja 32 gigatavuun saakka. Samsung varoittaa, että vääränlaisen muistikortin käyttäminen saattaa hidastaa puhelimen toimintaa ja aiheuttaa jopa kaatuilua sekä pahimmassa tapauksessa muistikortilla olevien tietojen menetyksen.
Muistikortin vaihdoksen on tarkoitus olla pysyvä muutos. Kortin vaihtaminen edellyttää puhelimen tiedostojärjestelmän resetointia, jolloin kortti sulautetaan osaksi sisäistä tallennustilaa. Samsungin tukisivuston mukaan muistikorttia ei voi enää käyttää muissa laitteissa, eikä sitä ole mahdollista edes formatoida uudestaan esimerkiksi kamerassa käytettäväksi.

Edit: Tarkennettu tekstiä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

Mikaelson
Mikaelson

1

Class 2:sta?! Sehän on hidas kuin mikä! Jos Microsoftia oikeasti kiinnostaisi nopeus ja laatu Micro SD -korteissa, niin olisivat sitten tehneet sellaisen säännön, että pitää olla vaikka Class 4:sta. Kun sehän on niin, että periaatteessa ihmiset itse eivät saa noita kortteja vaihtaa, vaan niitä korttipaikkoja on vain sen takia, että operaattorit ja jälleenmyyjät saavat lisättyä myymiensä puhelinten muistimäärää.

Pakko olla Microsoftilla jotain muita taka-ajatuksia niiden Micrso Sd-kortteihin liittyvien lausuntojen takana.

Vastaa
perhana
perhana

2

En ymmärrä mikä tämän uutisen pointti on?
Miksi kukaan haluaisi vaihtaa puhelimeen valmiiksi asennetun 8 gigatavun muistikortin tilalle toisen 8 gigatavun muistikortin?

"Nyt SanDiskilta on tuonut myyntiin 8 gigatavun kokoisen Class 2 -luokan Micro-SD-kortin, joka on merkitty virallisesti yhteensopivaksi Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmän kanssa"

Edit: ilmeisesti tuo uutisen Samsung Focus sisältää jo valmiiksi 16 gigatavua...

Vastaa
Tnoi
Tnoi

3

On se kyllä huono systeemi.. Noh ei ole uutta Windowsin saralta että tehdään yksinkertaiset asiat uudelleen vaikemmiksi.

Vastaa
Anestic
Anestic

4

äh... Typerä systeemi... Itse ainakin käytän melkein aina muistikortinlukijaa tiedostojen siirtoon ja voi olla useampiakin kortteja käytössä. Ihme kämmäilyä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Uutisesta:

> Muistikortin vaihdoksen on tarkoitus olla pysyvä muutos. Kortin
> vaihtaminen edellyttää puhelimen tiedostojärjestelmän resetointia,
> jolloin ortti sulautetaan osaksi sisäistä tallennustilaa.

Eli siis tarkottaako tuo nyt sitä, että jos muistikorttia vaihtaa, niin sillon pitää alustaa puhelimen sisäinenkin tallennusmuisti? Sellaisen kuvan tuosta saa, koska puhutaan muistikortin ja sisäisen muistin sulautumisesta yhdeksi tallennusmediaksi. Jos näin todella on, niin se on aivan älytöntä. Tietenkin se sallii suuremman yhtenäisen "levyaseman", mutta sitten seurauksena on se, että muistikorttia ei voi vaihtaa menettämättä kaikkia tiedostoja puhelimen sisäisestä tallennusmuististakin.

> Samsungin tukisivuston mukaan muistikorttia ei voi enää käyttää muissa
> laitteissa, eikä sitä ole mahdollista edes formatoida uudestaan
> esimerkiksi kamerassa käytettäväksi.

Täysin älytöntä tämäkin. Mihinkähän merkilliseen tämä ylipäätänsä oikeen perustuu? Jos kyseessä on ihan standardi muistikortti, niin olisi mielenkiintosta tietää mitä nuo luurit sille kortille oikeen tekee, jos alustus ei ole enää mahdollista.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

Niin voisin kuvitella, että tuossa tarkoitetaan ehkä sitä, että WP7 puhelimessa olleen muistikortin alustaminen jossain toisessa laitteessa, kuten digikamerassa, käyttämistä varten ei ole mahdollista ennenkuin muistikortille luodaan uusi partitiotaulu ja uusi partitio. Eli kun muistikortti yhdistetään WP7-puhelimen sisäiseen tallennusmuistiin, niin sen seurauksena muistikortti ei ehkä enää sisällä normaalimuotoisia tietoja muistikortilla olevasta partitiosta, ja se tas tarkottaa ettei korttia voi alustaa ennenkuin partitiotaulu ja partitio luodan uudestaan.

En ihan tarkkaan tunne kuinka nuo muistikortit on organisoitu, mutta ainakin USB-muistitikuille on mahdollista tehdä partitioita kovalevyjen tapaan ja sillon tottakai tikulla pitää olla partitiotaulu, joka sisöltää tiedon partitioiden koosta ja sijainnista toisiinsa nähden. Eiköhän noilla muistikorteilla ole ihan sama juttu,

Eli tuommoselle Windows Phone 7 luurisa käyneelle muistikortille pitäs luultavasti ensin tehdä partitiotaulu ja partitio, jotta sitä korttia voisi käyttää esim tietokoneessa. Sitä en siten osaa sanoa vaatiiko puhelimet ja kamerat muistikortille jotain lisätietoja, joita ei normaaleilla partitiointityökaluilla sa tietokoneella kirjotettua kortille...

Vastaa
yussef
yussef

8

Hahaa...myydään sama muistikortti "Windows Phone 7 yhteensopiva" -leimalla ja sanotaan, että muita kortteja ei saa käyttää. Se kortti on tietysti huomattavasti yhteensopivampi uuden leiman kanssa. Tulostusmustehan tunnetusti parantaa flash-muistien suorituskykyä urakalla! (vrt. samalta liukuhihnalta tulleet Class 4 ja 10 kortit)

En tiedä ketä tässä viilataan ja kuinka, mutta linssin viilaamisesta aiheutuvat kaasut haisevat jo nuhaiseen nenääni.

Vastaa
FarColdDistance
FarColdDistance

9

Engadgetin mukaan harvoja laitteita, joilla saa WP7:n suojaamat muistikortit alustettua tai edes näkymään ovat symbian-pohjaisia, koska se on melkein ainoa alusta, joka osaa käsitellä suojattuja SD-kortteja oikein. Symbian osasi taas yllättää :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja