Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia osti 3D-kartoittajan

9
Teemu Laitila

Nokia osti 3D-kartoittajan
Nokian omistama karttayhtiö Navteq on ilmoittanut ostaneensa 3D-karttoja valmistavan PixelActiven. PixelActive kehittää työkaluja kaupunkiympäristöjen, rakennusten ja tieverkostojen nopeaan 3D-mallintamiseen. Navteq on jo aiemmin käyttänyt PixelActiven kehittäämää Cityscape-ohjelmistoa omien tuotteidensa kehittämisessä. Cityscape nopeuttaa optimoitujen ja tosiaikaisesti toimivien 3D-ympäristöjen kehitystä.

Navteqin julkaiseman tiedotteen mukaan yhtiö haluaa PixelActiven ostolla nopeuttaa siirtymistään 2D-kartoista 3D-karttojen aikakaudelle.
"Tulevaisuuden navigointi- ja paikkatietoon perustuvat palvelut tulevat hyödyntämään yhä enemmän 3D-karttoja. PixelActiven tekniikalla Navteq kykenee nopeasti kehittämään 3D-ympäristöjä ja pysymään tulevaisuudessakin kärkinimenä omalla alallaan", kertoo yrityskaupan syistä Navteqn varatoimitusjohtaja Cliff Fox.

Yhtiön molemmilla perustajilla Michael Kelleyllä ja Steve Rotenbergillä on vankka kokemus pelialalta. PixelActiven tekniikkaa on käytetty esimerkiksi GTA IV -pelin kaupunkien mallintamisessa. Kelley ja Roteberg jäävät Nokian palvelukseen osana tuotekehitystiimiä. Nokia on jo aiemmin demonnut 3D-versiota Ovi Maps -karttapalvelusta. Navteq on aloittanut tarkat 3D-mallit mahdollistavan laser-skannauksen joissain kaupungeissa.

PixelActiven ostolla Nokia saa haltuunsa myös tärkeää aineetonta omaisuutta eli patentteja. Yhtiön asiakkaisiin lukeutuu nimittäin isoja pelaajia kuten Microsoft, Sony, Nintendo, Autodesk ja Lockheed Martin.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (9)

miksuh2
miksuh2

2

@1

Kyllä käytännössä on. Puhelimien mukana tarjottava ilmainen maailmanlaajuisesti kattava navigointi on iso myyntivaltti Nokialle, joten kyllä se tulee ilmaisena pysymään.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

3

Lainaus:

miksuh2

Kyllä käytännössä on. Puhelimien mukana tarjottava ilmainen maailmanlaajuisesti kattava navigointi on iso myyntivaltti Nokialle, joten kyllä se tulee ilmaisena pysymään.

Noinko meinaat..?
Se on kyllä hyvinkin totta pidemmän päälle, kun lasketaan laitteelle laatu + plus navigointi lisä ;)

Vastaa
akse
akse

4

Pakko se melkeen on olla ilmainen kun kilpailijat tulee kovaa vauhtia kintereillä navigointi jutuissa. Nopeesti jengi vaihtaa ilmaiseen jos joku muuttuisi maksulliseksi.

Vastaa
iKnow_ (vahvistamaton)

7

Veikkaisin, että Googlen keräämät mainosrahat, datan keräilyt yms. kiinnostavat myös Nokiaa. Silloin pitää vain saada isot volyymit ja tähän ei tietysti sovi maksullisuus.

Vastaa
Jaa.... (vahvistamaton)

8

Puhelimien mukana tarjottava ilmainen maailmanlaajuisesti kattava navigointi on iso myyntivaltti Nokialle, joten kyllä se tulee ilmaisena pysymään???.
En oikein usko,koska Symbian on Nokialle erittäin tärkeä ja nyt kun tukijoita/käyttäjiä,kehittäjiä on kimpasta lähteneet pois niin Nokia yrittää muulla tavoin saada rahaa!.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@8

Ja höpö höpö. Älypuhelimen mukana tarjottava ilmainen navigointi on ihan taatusti jatkossakin suuri myyntivaltti Nokian puhelinten myyntiin ja siitä puhelinmyynnistähän ne rahat Nokialle pääasiassa tulee.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja