Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

GSM Associationilta hanke sulautettujen SIM-korttien kehittämiseksi

3
Manu Pitkänen

GSM Associationilta hanke sulautettujen SIM-korttien kehittämiseksi
GSM Association (GSMA) ilmoitti keskiviikkona perustavansa maailman suurimpien operaattoreiden kesken työryhmän, jonka tarkoituksena on selvittää sulautettujen SIM-korttien mahdollisuuksia ja kehittää avoin standardi teknologialle.

Sulautettu SIM-kortti mahdollistaisi laitteiden etäaktivoinnin ja helpottaisi verkkoyhteyksien tuontia laitteisiin, joissa ei perinteisesti internet-yhteyttä ole ollut. Esimerkkeinä sulautettujen SIM-korttien sovelluspaikkoina GSMA mainitsee kamerat, MP3-soittimet, ekirjojen lukulaitteet ja navigaattorit. Samalla laitteille tarkoitettujen M2M-palvelujen toivotaan yleistyvän nopeasti.
Työryhmä aloittaa työnsä markkinoiden analysoimisella, minkä on tarkoitus saada päätökseen ensi vuoden tammikuuhun mennessä. Ensimmäisten sulautettua SIM-korttia hyödyntävien laitteiden on tarkoitus ilmestyä vuonna 2012.


Kommentit (3)

Tcav
Tcav

1

"Uusi järkkäri facebook-sovelluksella, pistä heti kuvasi näkyville suoraan kamerasta!"

Tai no joo, onhan tuo ihan kiva, voi vaikka järkkäristä pistää kuvat nopeasti pilveen talteen tai päivittää firmwaren ilman tietokonetta.

Vastaa
muppis
muppis

2

Odotan innolla ensimmäistä laitetta ja siihen ensimmäistä softaa, joka murtaa sen kortin suojauksen väittäen liittymän olevan jotain muuta kuin oikeasti on ja aihetttavan xxx xxx€ laskun satunnaiselle ohikulkijalle. Tervetuloa takaisin NMT -aika. ;)

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

3

Kyllähän tuo ongelmalliselta vaikuttaa.

"ja kehittää avoin standardi teknologialle. "

No, ajattelivat sentään tehdä standardista avoimen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja