Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Steve Wozniak uskoo Androidin voittavan pitkällä tähtäimellä (PÄIVITYS)

11
Teemu Laitila

Steve Wozniak uskoo Androidin voittavan pitkällä tähtäimellä (PÄIVITYS)
Steve Wozniakin mielestä Android on tulevaisuudessa suosituin mobiilikäyttöjärjestelmä. Steve Wozniak on toinen Applen perustajista ja edelleen yhtiön suurin osakas. Räväköistä mielipiteistään tunnettu Wozniak kertoi näkemyksistään hollantilaisen De Telegraaf -lehden haastattelussa (Google translate).

Wozniak uskoo, että kaikista Applen iOS:n hyvistä puolista huolimatta Googlen Androidilla on parhaat mahdollisuudet maailmanvalloitukseen. Wozniakin mielestä iOS on erittäin hyvä käyttöjärjestelmä eikä siinä löydy juuri moitittavaa, mutta tulevaisuudessa Andoroid tulee saavuttamaan saman tason ja laadun. Androidin etuna Wozniak näkee laitteiden paljouden ja kuluttajille tarjoutuvan valinnanvaran sekä teknisen kehityksen nopeuden.

"Apple näytti maailmalle suuntaa ensimmäisell iPhonella, mutta nykyään Android-puhelimissa on enemmän ominaisuuksia. Android tulee valloittamaan maailman samaan tapaan kuin Windows teki aikanaan", analysoi ensimmäistä Apple tietokonetta kehittämässä ollut Wozniak.


Wozniak paljastaa myös, että Apple kehitti ensimmäisen puhelimensa yhteistyössä tunnetun japanilaisen elektroniikkavalmistajaan kanssa jo vuonna 2004. Vaikka puhelin oli teknisiltä ominaisuuksiltaan hyvä, se jäi kuitenkin julkaisematta. Wozniakin mukaan Apple haluaa aina erottua joukosta ja tuotteiden pitää tarjota jotain mullistavaa, eikä silloinen puhelinmalli täyttänyt näitä vaatimuksia.

PÄIVITYS: Steve Wozniak on Engadget-sivuston mukaan kieltänyt ennustaneensa Androidin maailmanvalloitusta. Wozniakin mukaan hollantilainen lehti on lainannut sanomisia täysin väärin. Wozniak pitää Applen iOS-käyttöjärjestelmää ja sille tarjolla olevia ohjelmia huomattavasti Androidia parempina.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

miksuh2
miksuh2

2

> Wozniakin mielestä iOS on erittäin hyvä käyttöjärjestelmä eikä siinä löydy
< juuri moitittavaa

hah, siinä meni tyypin uskottavuus :D

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

Henkilökohtasesti en kyllä usko noihin Wozniakin väitteisiin. Android voi hyvinkin ola toiseksi suosituin alusta, mutta Symbian ja MeeGo tulee olemaan sen verta kova pari ettei niitä noin vaan ohiteta. Androidin kova kasvuvauhti on lähinnä seurausta siitä, että se on uusi aklusta ja moni valmistaja ib vasta siirtynyt siihen. Mutta sama tahti ei tule jatkumaan enää ensivuonna ihan jo sen takia, että merkittävät valmistajat, jotka on aikeissa siirtyä Androidiin on jo näin tehnyt tämän vuoden aikana. Jatkossa kehitys tulee olemaan paljon maltillisempaa ja kyllä se mobiilialan kova kilpailu alkaa koetella Androidiakin. On täysin epärealistista kuvitella, että se tuosta vaan jyrää muut, koska muutkin alustat kehittyy. Nokia taas jo yksinään on niin vahva, että ihme sa tapahtua, jos Android Symbianin ohittaa etenkin kun Symbian ja Meego tulevat tukemaan toisiaan. Sitä en epäile, että Android voi hyvinkin olla toiseksi suurin alusta, mutta ykköseksi nousemiseen uskon vasta kun näen. Sitäpaitsi Androidin tulevaisuus ei ole kovin selkeä, johtuen mm. Oraclen melkoisen vakuuttavista patenttisyytteistä ja Androidin pirstoutumisesta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Symbian,no better!. (vahvistamaton)

4

Symbianiin usko on jo mennyt 3-4 vutta takaperin,eikä tämä Symbian3 ole mitenkään innovaattisesti ihmeellinen!!. :(
Apple ja Google RULES!.Ja myöskin Samsung Bada!.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

Kun MeeGo saadaan vihdoin markkinoille, niin sen tähtäimessä on nimenomaan Android ja iOS. WP7:n merkitystä on vaikea sanoa tässä vaiheesa, mutta jokatapauksessa kilpailu tulee vaan kiristymään jatkossa ja Androidin yllöseksi veikkailu on kyllä pahasti ennenaikasta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

6

@3

Itse taas uskon, että Android jatkaa kasvamistaan. iPhonelle on nyt erityisesti Amerikassa todella varteenotettava kilpailija. Näenkin, että Android syö erityisesti RIM:n, mutta myös Symbianin ja Applen kasvua. Androidin kasvun takaa erityisesti se, että sen takana on niin monta valmistajaa. En kuitenkaan näe, että joku yksittäinen valmistaja kasvaisi mitenkään erityisesti Androidin avulla. Itse asiassa Samsungin, LG:n, SE:n tulot voivat kohta olla todella vahvassa laskussa, vaikka määrällinen myynti kasvaisikin. Google vain vie liian ison siivun välistä. Lisäksi Google pyrkii estämään yritykset tehdä rahaa ulkopuolisilla softilla. Varsinkin jos tulevat omat softakaupat floppaavat. En ymmärrä miksi kukaan ostaisi esim Samsungin puhelinta ihan vain heidän oman ohjelmistokaupan takia jos joltain muulta valmistajalta saa saman puhelimen halvemmalla ja softat Android marketista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Samsung WORKING!. (vahvistamaton)

7

En ymmärrä miksi kukaan ostaisi esim Samsungin puhelinta ihan vain heidän oman ohjelmistokaupan takia jos joltain muulta valmistajalta saa saman puhelimen halvemmalla ja softat Android marketista

Ehkä se johtuu siitä,että Samsungin tuotteet ovat toimintavarmempia,kuin esim.Nokia (Symbian) mallit!!!. ;)

Vastaa
Jep_
Jep_

8

@7.
Mistäs lähtien Nokian Symbian puhelimiin on saanut softat Android marketista? Vai oletko oikeasti vain noin paska trolli?

Vastaa
Bluejack
Bluejack

10

Lainaus:

miksuh2
Kun MeeGo saadaan vihdoin markkinoille, niin sen tähtäimessä on nimenomaan Android ja iOS

Harakiri sillä on tähtäimessä ennemmin..
Tosiaan kun se saadaan vihdoin markkinoille.. siinä vaiheessa sillä alustalla ei lyödä kun kärpäsiä ikkunasta korkeintaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja