Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia-insinöörit rakensivat jäisen kosketusnäytön

19
Teemu Laitila

Nokia-insinöörit rakensivat jäisen kosketusnäytön
Nokian tutkimustiimi kehitti alkavan talven kunniaksi kokonaan jäästä koostuvan kosketusnäytön. Näyttö rakentuu kuumailmapuhaltimella kiillotetuista neliönmuotoisista jäänpalasista ja kosketusta seurataan infrapunasäteiden avulla. Kun käden tuo tarpeeksi lähelle jään pintaa, järjestelmä havaitsee heijastuneet infrapunasäteet ja heijastaa väriä kosketuksen kohtaan.

Näyttö ei ole erityisen tarkka eikä ainakaan tällä versiolla pystyne kuvia näyttämään, mutta teoriassa jäänäyttö voisi sopia esimerkiksi mainostarkoituksiin talvisissa olosuhteissa.
"Vaikka tämä oli vain leikkimielinen kokeilu, se osoittaa, että interaktiivisia kosketusnäyttöjä voidaan rakentaa nykyään lähes mihin tahansa", sanoo jäänäytön rakentaneen tiimin johtaja Jyri Huopaniemi Nokian Tampereen tutkimuskeskuksesta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

Ranvier
Ranvier

1

aika vekkuli. kyllä ne nokiallakin jotain osaa. vaikka tää ny ei loppujen lopuks mikään niin ihmeellinen juttu ookaan.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

2

Kumma, et riittää Nokialla aikaa tommoseen pelleilyyn. Ihmekään, et firmalla menee huonosti, eikä mitään tunnu saavan ulos.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

3

Taitavat nokiallakin inssitkin jo tajuta että on aika keskittyä muuhun taiteen lajiin kun matkapuhelimien valmistamiseen..

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

4

Eli rahaa on varaa laittaa tuommoiseen leikkimiseen, mutta ei sitten olekaan varaa panostaa Symbianin ja MeeGon kehittämiseen?!

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Jäästä tehty kosketusnäyttö olisi kova sana esimerkiksi Kemin lumilinnassa :) Se voisi olla jokin infotaulu, jota kävijät voisi kosketella ja saada jotain tietoa.

Onhan kemin lumilinnassa esim jääbaari, lumesta ja jäästä tehty kappeli ja hääsviitti jne :) Tai ainakin oli sillon kun itse Kemin lumilinnassa kävin muutama vuosi sitten :) Ainahan ne hjoutuu sen rakentamaan uusiksi, eli en tiedä mitä nykyään on.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

7

@ 2, 4

Tuollainen "pelleily" ja "leikkiminen" kuten sanotte on usein se miten uusia ideoita syntyy. Sitäpaitsi kuten edellä sanoin, niin tuollainen jäänäyttö voisi olla kova sana esim Kemin lumilinnan tapaisissa turistikohteissa. Eikä Nokian talous jne nyt yhden jäänäytön kehittelyyn kaadu, itseasiassa tommoseen projektiin osallistuminen voi olla henkisesti terveellistä kun pääsee väsäämään jotain hauskaa ja erikoista ainaisen arkisen puurtamisen sijasta.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

8

@7: ", itseasiassa tommoseen projektiin osallistuminen voi olla henkisesti terveellistä kun pääsee väsäämään jotain hauskaa ja erikoista ainaisen arkisen puurtamisen sijasta."

-Ei siellä taideta paljon puurtaa, kun Symbian on yhtä kökköä, kuin 5 vuotta sitten. Missä on ne innovaatiot Nokialta? Ei ole paljoa näkynyt puhelimissa viimeisten vuosien aikana.

Vastaa
akse
akse

12

Onpas vitsikästä porukkaa taas. "öhööhöhö ei ihme ettei tuu uusia hienoja tuotteita kun tommosiin käyttävät aikaa".

Tommosissa isoissa teknologia firmoissa kehitellään aina jotain erikoista ja jännää. Jostain ei tule mitään etua uusiin tuotteisiin ja tulevaisuuteen, mutta toisista tulee. Osalla on vain mainosarvoa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

13

Mitäpä jos olisivat kehitelleet jotain über-kivaa uutta ja hienoa Symbianiin ja SITTEN esitelleet sitä ensimmäisellä kerralla tuollaisella jäisellä kosketusnäytöllä? Olisi ehkä ollut "pikkasen" parempi julkisuustemppu. Tätä uutistahan ei ole toistaiseksi taidettu julkaista esim. Engadgetissa...

Ja en omalla kommentillani tarkoittanut, että tuollaista ei saisi tehdä, mutta voisi näkyä Nokian mahti myös Symbianissa. Itse en ole vielä tyytyväinen Symbianin uudistuksiin. Ainakin omasta mielestäni Symbianin kehitys etenee raastavan hitaasti, kun haluaisin aidosti, että Nokia potkisi Androidia ja iOS:ää p*rseelle jollain upealla ja hienolla! Ja kehityksen hitaus on korjattavissa rahalla, tietty se vaatii osaavaa porukkaakin, mutta rahallahan sitä saa...

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

14

Joku sensuuri täällä kun pitää 3 keran postittaa että 1v. vanha juttu.

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

15

Virhe squi tietty taustalla ja nyt kun on pois voi sanoa että melkei vuodenvanha raina. Paha sanoa miten ton squin komentointi jatkuu...

Vastaa
Möö (vahvistamaton)

17

@16

Nokialla on tietty komminkointi ongelma jonka ratkaisu ei ole helppo eikä noin vaan tehtävissä.

Ihan kokoon ja erilaisiin markinoihin, operaattoreihin, puhelinmaleihin suhteutettuna toimii jollai lailla mutta omistajan ääni ei näy eikä tohon ole yksinkertaista ratkaisua. Ylitiedottajaa jonka puheiden alle jöö kaikki maanosa/operaattori pomot?

Vastaa
mulkwist (vahvistamaton)

18

Odotan innolla, että koska tuo jäänäyttö tulee NOKIAN puhelimiin!

Vastaa
Arzgahhh
Arzgahhh

19

toihan ois aika "egologinen" ratkaisu. Esim talvella just joihinkin ulkoilma konsertteihin. Sais aika hienon lava efektin aikaan tollaisella! Ihan kiva että yrittävät pitää tutkijansa vireessä tuollakin tavalla. :)

Ei sen aina tarvitse olla puhelimeen jotain uutta. Eiköhän nekin oo aika väsyneitä, noihin symbianin ongelmiin. Sillo tälläinen hanke tuo jotain vaihtelua, ehkä jopa virkistää mieltä. Sekä niitä kehitys ideoita symbianin suuntaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja