Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Analyytikkojen mukaan Quadroid on mobiilimaailman vastine Wintelille

2
Kaarlo Räihä

Analyytikkojen mukaan Quadroid on mobiilimaailman vastine Wintelille
Tietokoneiden puolella Intel-suorittimella ja Windows-käyttöjärjestelmällä varustetut mallit hallitsevat myyntimäärien osalta markkinoita. Myös matkapuhelinalalla odotetaan lähiaikoina samanlaista murrosta, ja analyytikkojen mukaan voittoisa yhdistelmä olisi Android-ohjelmistoalustan ja Qualcomm-piirien käyttäminen.

Tätä yhdistelmää kutsutaan jo Quadroidiksi, ja sen vahvuuteen uskoo mm. konsulttifirma PRTM. Konsulttifirman mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun mobiililaitteiden maailmassa nähdään yhtenäisen standardialustan nousu. PRTM sanoo kahdentoista eri valmistajan puskeneen markkinoille jo yli 90 Android-laitetta, joista kolme neljäsosaa käyttää Qualcommin piirejä.

Qualcommin markkinajohtajuus Android-puhelimissa selittyy pitkälti Snapdragon-tuoteperheen hyvällä menekillä. Snapdragonit puhdittavat esim. Acerin, HTC:n, Sony Ericssonin ja LG:n valmistamia puhelimia. Qualcommin tilanne näyttää myös tulevaisuuden osalta valoisalta, sillä useat valmistajat ovat ilmoittaneet jo käyttävänsä yhtiön uusia Snapdragoneja tulevissa tuotteissaan.

Quadroidin hyvät tulevaisuudennäkymät ovat vaikuttaneet positiivisesti Qualcommin tulevaisuuteen, sillä sekä Goldman Sachs - että Credit Suisse -pankit suosittelevat Qualcommin osakkeiden ostamista.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (2)

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja