Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple luopuu SIM-kortin integroinnista operaattoiden painostuksen vuoksi

4
Teemu Laitila

Apple luopuu SIM-kortin integroinnista operaattoiden painostuksen vuoksi
Viime kuussa uutisoitiin Applen suunnitelmia integroida SIM-kortti kiinteäksi osaksi puhelinta. AppleInsider-sivuston mukaan Apple on joutunut hylkäämään suunnitelmat operaattoreiden vastustuksen vuoksi. Applen ajamassa mallissa operaattorin vaihto olisi sujunut lataamalla uudet tiedot SIM-kortille iTunesin kautta, mikä olisi kasvattanut Applen roolia liittymän hankinnassa ohittaen operaattorit kokonaan.

Suunnitelma ei kuitenkaan sopinut isoille eurooppalaisille operaattoreille. Ainakin Vodafone, France Telekom ja Telefónica ovat uhanneet lopettaa iPhone-puhelinten kytkykaupan ja hintojen tukemisen, jos suunnitelma toteutuu.
Telegraph-lehden tietojen mukaan Apple aikoisi kuitenkin käyttää sisäänrakennettua SIM-korttia iPadin tulevassa mallissa.

Kommentit (4)

_status_
_status_

3

Enemmänkin tuo olisi ollut järkevää, sillä liittymään pystyisi vaihtamaan kotona, niin ettei liikkeeseen tarvitse mennä ollenkaan tai odotella SIM-kortin tuloa postitse. Myös monen liittymän pitäminen olisi helppoa. Ns. multi-sim mahdollisuus olisi puhelimen sisässä. Käytettävän operaattorin voisi valita puhelimesta suoraan. Esim. matkoilla tuo olisi kätevä. Ulkomaisen liittymän voisi hankkia ennen matkalle lähtöä ja vaihtaa sitten paikan päällä suoraan paikalliseen liittymään. Paljon matkustavalle tuo olisi mahtava ominaisuus. Toivottavasti puhelinvalmistajat alkavat yhdessä painostamaan operaattoreita tähän suuntaan :D

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja