Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

iOS 4.2 jakeluun tänään

5
Kaarlo Räihä

iOS 4.2 jakeluun tänään
Applen palvelimille on luvassa jälleen rasitusvoittoinen päivä, sillä yritys kertoi laittavansa uuden iOS 4.2 -päivityksen tänään jakeluun.

Ilmaisen päivityksen voi asentaa iPhone-puhelimiin (3G-, 3GS- ja 4-mallit), iPod touch -mediasoittimiin (toisen ja uudemman sukupolven mallit) sekä iPad-tabletteihin Applen oman iTunes-ohjelman ja tietokoneen avulla.
Eniten päivityksestä on iloa iPadien omistajille, jotka saavat vihdoin laitteisiinsa mm. moniajon, ohjelmakansiot ja mahdollisuuden katsoa iTunesista vuokrattuja TV-sarjojen jaksoja laitteella.

Kaikille laitteille yhteisiä uusia ominaisuuksia ovat mm. sosiaalisempia peliominaisuuksia tarjoava Game Center, langattomaan mediatiedostojen jakeluun tarkoitettu AirPlay sekä langattoman tulostusmahdollisuuden tuova AirPrint.

Oman iLaitteen katoamistapauksia varten Apple teki päivityksen yhteydessä Find My iPhone -sovelluksesta ilmaisen käyttää, joten MobileMe-tilausta ei enää tarvita puhelimen etätyhjentämiseen.

Uusien ominaisuuksien lisäksi uuden iOS 4.2:n pitäisi parantaa laitteen suorituskykyä erityisesti iPhone 3G -puhelinten kanssa.

Uuden iOS-version myötä jakeluun tuli myös päivitetty redsn0w-ohjelma, joka mahdollistaa iLaitteen jailbreak-operaation suorittamisen Windows- tai Mac OS X -käyttöjärjestelmällä varustetun tietokoneen kanssa.

Kommentit (5)

Mailia
Mailia

1

"Oman iLaitteen katoamistapauksia varten Apple teki päivityksen yhteydessä Find My iPhone -sovelluksesta ilmaisen käyttää, joten MobileMe-tilausta ei enää tarvita puhelimen etätyhjentämiseen."

Paitsi, jos laitteesi on iPhone, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPod Touch 1G, iPod Touch 2G tai iPod Touch 3G.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

5

1@ Katso Applen iOS sivujen lopusta pikkupräntti:

" 3. You can create a free Find My iPhone account on any iPhone 4, iPad or iPod touch (4th generation) running iOS 4.2. Once you create an account on a qualifying device, use your Apple ID and password to enable Find My iPhone on your other devices running iOS 4.2. Find My iPhone is not available in all countries."

Eli voit luoda ilmaisen Find My iPhone -tunnuksen, kunhan tunnuksen luonti/aktivointi tehdään esim. iPhone 4:llä. Rajoituksista ei ole vielä Applen sivuilla mainintaa, mutta yhdellä uuden sukupolven laitteella voi luoda/aktivoida maksimissaan 3 ilmaista Find My iPhone -tunnusta (oma tunnus mukaanlukien).

@2 Se herätyskellobugi korjaantui itsestään viikon päästä sen alkamisesta niin kuin Apple virallisessa tiedotteessa kertoikin. Korjaus ei vaatinut ohjelmistopäivitystä. Väliviikon ajan Apple suositteli ettei käyttäjä käytä herätyskellon kanssa toisto-ominaisuutta (esim. toista herätys joka perjantaina, lauantai jne). Näin kello herätti oikeaan aikaan.

Osa käyttäjistä ei välttämättä huomannut bugia jos käytti herätystä perinteisemmällä tavalla (jos kytki herätyksen päälle ennen nukkumaan menoa).

@3 Muistin käytössä ja suorituskyvyssä tuli huomattava parannut, mutta eipä sitä varmaan moni 3GS ja 4:sen käyttäjä välttämättä huomannut. Itse pidin kätevänä omaisuutena yleisen toistovoimakkuuden säädön jolloin voimakkuuden pystyy tarkistamaan ennen toistoa tai toiston välillä. Äänenvoimakkuusnäppäimet kun toimivat vain soittovoimakkuuden säätiminä silloin kun musiikkia/videota ei toisteta. Löytyy moniajoikkunasta. Safari sai uutena ominaisuutena nettiselaimen sivujen sisältöhaun joka näppärästi integroitiin hakupalkkiin.

http://www.tipb.com/2010/11/07/ios-42-iphone-ipod-touch-walkthrough/

Ihan hyvä päivitys, vaikkei kovin paljoa uutta tuonutkaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja