Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Kiinalaisvalmistajan budjetti-Android Saunalahdelle

23
Teemu Laitila

Kiinalaisvalmistajan budjetti-Android Saunalahdelle
Saunalahti laajentaa Android-puhelinten valikoimaansa kiinalaisen ZTE:n Blade-mallilla. ZTE Blade on ominaisuuksiltaan täysiverinen älypuhelin, mutta se on hinnoiteltu reilusti nykyisiä Android-puhelimia matalammalle.

Puhelin käyttää ilmeisesti Android 2.1 -versiota (Eclair). Huolimatta puhelimen halvasta hinnasta, Bladessa käytetään OLED-näyttöä. 3,5 tuuman kokoinen 480x800 tarkkuudella toimiva näyttö tukee monikosketusta ja nipistyszoomausta. Blade sisältää 5 megapikselin kameran. Puhelin tukee HSDPA:ta, mikä mahdollistaa enintään 7,2 Mbps tiedonsiirtonopeuden tukiasemasta puhelimeen. Lisäksi löytyy WLAN (b/g), GPS ja Bluetooth.
Vaikka puhelimelta ei kannata odottaa nykyisistä huippumalleista löytyviä suoritustehoja, tarjolla on kuitenkin Android Marketin laaja valikoima. Elisa ei kerro tiedotteessaan onko käytössä Androidin perusversio vai onko ZTE paketoinut mukaan oman käyttöliittymänsä.

Saunalahti tarjoaa Bladea pakettitarjouksena mobiililaajakaistan ja puhelinliittymän kanssa hintaan 6,90e/kk (24kk sopimus). Puhelimen voi ostaa omakseen myös ilman kytkyliittymää, jolloin hinnaksi muodostuu 189 euroa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (23)

Dollarinen (vahvistamaton)

2

Kertamaksulla 189 euroa, ja saat puhelimen joka vie esim. N8:ia 100-1. Toi ykkönen Nokialle kamerasta.

Vastaa
aapii
aapii

4

Heh, tuokin tulee kohta soneralle 4€/kk tai kertamaksulla 96e. Ihmettelen kuka sanoo saunalahtea halvemmaksi.

Vastaa
JeZu
JeZu

6

Miksköhän saunalahti myy sitten tätä puhelinta ja väittää että siinä on 5 megapikselin kamera...

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

7

@3 @5 ja @6 "Elisan ja Soneran markkinoimat älypuhelimet eroavat toisistaan kameran suuruudessa. Elisan Blade-mallissa on viiden megapikselin kamera, kun taas Soneralla on 3,5 megapikselin kamera."

Vastaa
Sillattiis. (vahvistamaton)

8

Ostaako tämä vai joku Samsung Galaxy 3 tai esim huomattavasi kalliimpi Spica, Wildfire tms.? Taitaa Android valmistajien katteissa puhaltaa aika hyytävä pakkastuuli. Toki myös muiden hinnoissa laskupaineita näkyvissä, mutta eivät sentää myy täysin samaa tavaraa kuin kiinalaiset halpisvalmistajat.

Vastaa
ArskaVi
ArskaVi

9

#4 aapii
"Heh, tuokin tulee kohta soneralle 4€/kk tai kertamaksulla 96e. Ihmettelen kuka sanoo saunalahtea halvemmaksi."

Heh, Saunalahden pakettiin kuuluu rajaton mobiililaajakaista. Ihmettelen kuka ei tuota huomaa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

@10

Heh. Ostaa Soneralta puolet halvemmalla luurin kertamaksulla ja sitten Saunalahdelta liittymä jos sikseen tulee. Ihmettelen miksi kukaan ei tule noin ajatelleeksi.

Vastaa
Romisku
Romisku

11

Rammia 150 MB...pakko sanoa, että täällä on monesti huudeltu, että 256 on liian vähän, joten mihinkä tuo lopulta riittää?

Vastaa
meikamandoliino
meikamandoliino

14

Kyllä ihmiset on viisaita...

Eli ensin ostaa puhelimen soneralta 100€, sen jälkeen maksaa saunalahdelta liittymästä tuplahinnan?

...luoja.

Ja rammia on mukavat 512mb. Tuo 150 on puhelimen sisäistä muistia tiedostojen tallentamista varten.

Vastaa
telianarina (vahvistamaton)

15

Nopsan norm. hinta 13,90 eur/kk (ei tiedonsiirtokattoja tms. piilokuluja kuten soneralta on totuttu saamaan), nyt 6,90 eur/kk + sim-lukoton puhelin. Mielestäni aika reilua... siksi huomenna on nopsa netti ja puhelin kunhan saavat ekan erän elisashopittiin ;)

Vastaa
hape
hape

17

Soneran hinnoissa kannattaa muistaa, että halvin mahdollisuus liittymäksi on 1,99e/kk, kun taas saunalahdella se on 0,66e/kk, joten äkkiä kääntyy saunalahden voitoksi (halvimmillaan siis 5,56e/kk vs soneran 5,99e/kk)

Kun vielä ottaa huomioon, että sl:ltä saa maksamalla 1,5e kuussa enemmän rajoittamattoman netin nopeudella, johon soneran verkossa ei edes pystytä, ja muutenkin halvemmat hinnat, ei ehkä kannata kovin kauan operaattoria miettiä.

Vastaa
Tietämätön yksilö (vahvistamaton)

18

Sanokaas tartteeko tossa Soneralta ostetussa mallissa nyt sitoutua johonkin kytky liittymään vai hoituuko se pelkällä kännykän ostolla jossain toimipisteessä? Omistan toki Saunalahden liittymän, mutta en millään jaksaisi ryhtyä kytkyksi laittamaan ja onhan tuo kertamaksu tuplasti Elisan liikkeestä..

Hintaa ja speksejä kun katsoo luultavasti lentää vanha, puolikuntoinen, nokia 5800 tuon edestä pellolle.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

19

18@
>Omistan toki Saunalahden liittymän, mutta en millään jaksaisi
>ryhtyä kytkyksi laittamaan

Voi sille avata uudenliittymän, jos se tapauksessasi ei sille ole muita esteitä/mutkia.

Vastaa
Tietämätön yksilö (vahvistamaton)

20

19@
Niinpä niinpä, mutta juuri se kuukausimaksu eniten siinä tökkii. Mielestäni olisi helpompi ostaa suoraan yhdellä maksulla :P

Vastaa
SanteriO
SanteriO

21

@20
Soneralla kertamaksu menee käsittääkseni 24kk soppariin. Soneran liittymän kanssa siis.

Ja yleisesti,
1. Saunalahden puhelimessa on 5Mpix kamera, soneralla 3,5Mpix
2. Saunalahden tarjous liittymän osalta on käytössä, jos puhelin tulee samaan pakettiin. Puhelimen osuus 4,90€/kk, jolloin norppa+ sekä nopsa jäävät maksamaan 2€/kk. Normaalisti ko. netti ja liittymä siis 14,56€/kk.
Kannattaa siis ottaa saunalahden liittymäpakettiin tämä. Saa fullrate netin puoleen hintaan, puhelin & liittymä kaupan päälle...

Vastaa
zetorZTE (vahvistamaton)

23

Anyway, oli sitten pixeleitä se 3,5M tai 5M, kamera tuossa on silti mitä on.

Mutta perusjutut eli puhelut, tekstarit, pikaviestit, netinselailu jne. toimii hyvin. Hintaansa nähden jopa erinomaisesti. Eli jos saan rajoittamattoman (tämä sana on soneran asiakkaille varmaan käsittämätön...) mobiilidatan, siihen Android-puhelimen ja vielä puhelut max. 0,99 euroa per päivä hintaan 6,90 euroa kuussa niin olen mielestäni tehnyt kyllä aivan loistavat kaupat. :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja