Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android ohitti Symbianin Itä-Aasiassa

10
Manu Pitkänen

Android ohitti Symbianin Itä-Aasiassa
Älypuhelinten käyttöjärjestelmätaistelussa on tapahtunut käänne kun Androidin markkinaosuus on ylittänyt Symbianin markkinaosuuden Itä-Aasiassa. Asiasta raportoi tutkimusyhtiö GfK.

GfK:n tutkimuksen tiedot perustuvat Hong Kongissa, Macaossa, Etelä-Koreassa, Taiwanissa, Indonesiassa, Kambodžassa, Malesiassa, Filippiineillä, Singaporessa, Thaimaassa ja Vietnamissa tehtyihin kyselytutkimuksiin. GfK:n mukaan 25 prosenttia myydyistä älypuhelimista löytyy Android-käyttöjärjestelmä. Tutkimus on sopusoinnussa Gartnerin tietojen kanssa, jonka mukaan maailmanlaajuisestikin Android-puhelinten markkinaosuus on 25 prosenttia.

Aasiassa älypuhelimia on myyty nyt 4,7 miljoonaa kappaletta, mikä on tarkoittaa 270 prosentin kasvua viime vuoteen nähden. Aasian älypuhelinmarkkinat ovat äärimmäisen tärkeät, sillä niiden arvo noin 1,48 miljardia dollaria. Se vastaa puolta koko maailman älypuhelinmarkkinoista.Androidin osuus on kasvanut erityisesti pohjoisimmissa valtioissa. Symbian on eteläisimmissä Aasian maissa edelleen yleisin käyttöjärjestelmä. Androidin odotetaan saavuttavan yleisimmän käyttöjärjestelmän tittelin vuonna 2013.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (10)

mikkokk
mikkokk

2

Kuis Kiina? Pikkunen aukko tossa tutkimuksessa :)

Vai oletetaanko Hong Kongin muutaman miljoonan asukkaan edustavan Kiinan reilua miljardia? :)

Toivottavasti teille maksetaan näistä Nokia-nega "uutisista", tuntuu tulevan oikein urakalla tänäänkin...

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

4

@2

Niin. Kyllä se niin on, että tässä maassa ei saa mitään etäisestikään Nokian kannalta negatiivista julkaista! *Sarkasmia*

Itse en ainakaan tunne enää lainkaan sympatiaa koko Nokiaa kohtaan. Sen verran paskaa palvelua tuli saatua sieltä suunnalta kun 5800 alkoi aikoinaan sekoilemaan urakalla. No, sen verran on raivo jo laantunut, että hyvinä päivinä pystyy Nokiaan suhtautumaan neutraalisti tai jopa varovaisen positiivisesti.

Vastaa
mikkokk
mikkokk

6

@2 en nyt ihan hahmottanut logiikkaasi, jos uutisen faktapohjassa todetaan olevan 1,3 miljardin ihmisen mentävä aukko niin se on jotenkin kritiikin kieltämistä? Tai että sinulla on ollut huono kokemus jostain tuotteesta niin silloin on ihan ok spämmätä heikolla faktapohjalla olevaa roskaa ko brändistä päivästä toiseen?

En tosiaan tiedä mikä tänne artikkeleja kirjoittajia huonolaatuisuuteen ajaa, onko se heikko yleissivistys ("mikä ihmeen itä-aasia??"), huono tuntemus alasta ("mistä noita nokian laitteita oikain yleensä saa ensin??"), se että Nokia-kriittisten artikkelien otsikot vetävät amppari-lukijoita ja siten oletettuja mainosten katsojia, mainossoppaarit jonkun Nokian kilpailijan kanssa vai ihan jonkin yksittäisen tuotteen käyttökokemuksen mukana tuoma kauna kuten kommentissa @2, noiden yhdistelmä vai jokin muu. Kunhan on erikoinen trendi.

Vastaa
perhana
perhana

7

@7
En nyt oikein käsitä mitä yrität kertoa, tai mikä asia uutisessa on mielestäsi virheellisesti kerrottu?
Uutisessa selkeästi luetellaan valtiot joissa tehtyihin kyselytutkimuksiin myyntiosuudet perustuvat, uutisessa ei missään väitetä että tiedot pitäisivät paikkansa Kiinan osalta.
Jos taas et tiedä mitä maanosaa tarkoittaa Itä-Aasia, se selviää esim. wikipediasta http://fi.wikipedia.org/wiki/It%C3%A4-Aasia
Mitä tulee kännyköiden myyntimääriin Hongkongin ulkopuoleisessa Kiinassa, siitä tuskin on olemassa selkeitä lukuja tutkittavaksi, mutta hyvin mahdollisesti siellä myydään myyntimääräisesti enimmäkseen kiinalaisten omia kännyköitä eikä niinkään Symbiania tai Androidia, todennäköisesti Nokla on siellä myydympi merkki kuin Nokia

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

8

8@
>En nyt oikein käsitä mitä yrität kertoa, tai mikä asia uutisessa on
>mielestäsi virheellisesti kerrottu?

Jutussa puhutaan sulavasti yleistäen Aasiasta, itä-Aasiasta, pohjois osista, ja juttun sisältö pohjautuu osaan itä-aasia maissa tehtyy kysellyn.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

9

@8

Kyllä Nokia on markkinajohtaja Kiinassa. Kanattaa muistaa että siellä on kaksi isoa Nokian tehdasta ja yli 15.000 työntekijää yhtiön palkkalistoilla.

Markkinat on moninkertaiset South East Asia & Pacific alueeseen jonne ei nyt paljon Nokian luureja ole myyty. E-Koreaan on viety vain muutamia malleja ja syytkin on selvät.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Möö (vahvistamaton)

10

Edeinen oli siis perhanalle...


Ihmeellisesti rivejä häviää välistä...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja