Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft saattaa lukita avatut WP7-puhelimet kokonaan

12
Teemu Laitila

Microsoft saattaa lukita avatut WP7-puhelimet kokonaan
Microsoftin Windows Phone 7 -alustalle kehitetyn ChevronWP7-sovelluksen käyttö saattaa johtaa tulevaisuudessa pahimmillaan puhelimen lukitsemiseen ja Microsoftin Live-palveluiden käyttökieltoon. ChevronWP7-sovelluksen avulla on mahdollista asentaa WP7-puhelimeen muitakin kuin Microsoftin Windows Phone Markeplace -kaupasta ostettuja sovelluksia. Se saattaa myös mahdollistaa laittomien ohjelmistokopioiden asentamisen puhelimeen.

Microsoftin edustaja on kertonut Winrumors-blogille, että suojausten kiertävän ohjelman tuloa osattiin odottaa ja Microsoft kehottaa kaikkia pitäytymään laitteelle tarkoitetuissa käyttötavoissa.

Puhelimen suojausten kiertäminen saattaa johtaa takuun raukeamiseen, puhelimen toimintojen häiriintymiseen, estää pääsyn Windows Phone 7 -palveluihin tai tehdä puhelimen kokonaan käyttökelvottomaksiMicrosoft ei ole vielä kommentoinut virallisesti, aikooko yhtiö estää avattujen puhelinten pääsyn palveluihinsa tai jopa lukita avattuja puhelimia esimerkiksi laitteen yksilöllisen tunnisteen perusteella.

Microsoft on aiemmin kertonut tavoittelevansa Applen iPhone-laitteilla saavuttamaa menestystä uudella alustallaan. Nyt vaikuttaisi siltä, että Microsoft joutuu kohtamaan myös Applea vaivanneet puhelinten suojaukseen liittyvät ongelmat. Toisaalta Yhdysvalloissa viime heinäkuussa tehdyn päätöksen mukaan puhelimen suojauksen kiertäminen ei riko tekijänäoikeuslakia. Se ei kuitenkaan estä Microsoftia rajoittamasta pääsyä omiin palveluihinsa.

Kommentit (12)

mcmopo
mcmopo

1

Niimpää niin. Estetään puhelimen palvelut ja ihmetellään miksi puhelimissa rupeaa olemaan vain piraattiohjelmia.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

2

Hyvä vaan että pidetään kolmannen osapuolen paskat pois! WP7 rules!

Vastaa
ypsilon
ypsilon

3

Mitähän kuluttasuojaviranomainen ajattelee asiasta. Aika jännää, ettei ostamaansa laitetta saa käyttää haluamallaan tavalla.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

@4

Omppufirma ei ole IKINÄ saanut mitään muuta aikaiseksi kun paskaa, joten se siitä.

@3

Joo Microsoftillahan varmasti polvet tutisee, kun Suomalainen kuluttajasuojaviranomainen menee kitisemään..

Jo nykymuodossaan paras käyttis mitä puhelimissa nähnyt ja nähnyt/kokenut olen kaikki mitä suomessa on.

Vastaa
Jep_
Jep_

5

@4.
Suomessa MS toimii kuitenkin suomen lakien mukaan. Tuskin menee ihan heti läpi sellainen että tehdään 500 euron puhelimesta käyttökelvoton vai siksi että siinä ajetaan koodia joka ei ole MS:n hyväksymää. Se että MS tekee kaikkensa jotta sellaisella puhelimella ei pääse heidän palveluihinsa onkin sitten ihan toinen juttu.

Vastaa
Alppis3D
Alppis3D

6

On se jännää ettei ostamaansa laitetta saa käyttää juuri niinkuin itse haluaa vaan valmistaja sanelee ehdot minkä rajoissa puhelinta saa käyttää.

Vastaa
perhana
perhana

8

@6
Ei microsoft estä ketään käyttämästä sitä ostamaansa puhelinta aivan kuten itse haluaa, microsoft ei vaan takaa puhelimen toimivan enää sen jälkeen jos sitä on käytetty valmistajan ohjeiden vastaisesti.

otetaan esimerkki, jos ostat uudet auton, ajat sillä huviksesi 100km/h betoniseinään testataksesi toimiiko turvatyynyt, onko valmistaja mielestäsi vastuussa siitä että auto tämänkin jälkeen toimii?

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

9

8@
> Ei microsoft estä ketään käyttämästä sitä ostamaansa puhelinta
> aivan kuten itse haluaa

uutisen mukaan kyllä saattaa.

@uutinen

>ChevronWP7-sovelluksen käyttö saattaa johtaa tulevaisuudessa
>pahimmillaan puhelimen lukitsemiseen ja Microsoftin
>Live-palveluiden käyttökieltoon.

Myöhemmin uutinen pyörtää koko uutisen.

Ensin lainatan että puhelimen suojaustenkirtäminen saataa aiheuttaa toimintaongelmi, mikä ei edes olisi uutinen.

sen perään kumotaan uutinen lopullisesti

>Microsoft ei ole vielä kommentoinut virallisesti, aikooko yhtiö
>estää avattujen puhelinten pääsyn palveluihinsa tai jopa lukita
>avattuja puhelimia esimerkiksi laitteen yksilöllisen tunnisteen
>perusteella.

Vastaa
perhana
perhana

10

@9
Mikä siinä oli nyt niin vaikea ymmärtää... eli microsoft ei tule ketään väkivaltaisesti estämään tekemästä puhelimellaan mitä haluaa, eli vaikka asennat siihen puhelimeesi minkälaisen roskaohjelman tahansa ei microsoftilta kukaan tulee sinua turpiin mättämään ja puhelinta takavarikoimaan, poliisillakaan ei asian johdosta uhkailla...
microsoft ainoastaan ilmoittaa että ei suosittele asentamasta puhelimeen muita kuin hyväksyttyjä ohjelmia tai muussa tapauksessa puhelimen takuu voi raueta ja puhelimen toiminta häiriintyä.
Tämähän on aivan normaalia käytäntöä laitevalmistajalta, eli jos laitetta käytetään ohjeiden vastaisesti tai laitetta muunnellaan voi takuu raueta ja valmistaja voi estää käyttämästä omia palveluitaan kyseisellä laitteella.

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

11

10@
>Mikä siinä oli nyt niin vaikea ymmärtää...

Kysy toimittajalta, sillä uutisessa sanotaan jo otsikossa.

"Microsoft saattaa lukita avatut WP7-puhelimet kokonaan"

Kuka sitten uskoo mitäkin.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

12

"“We anticipated that people would attempt to unlock the phones and explore the underlying operating system. We encourage people to use their Windows Phone as supplied by the manufacturer to ensure the best possible user experience. Attempting to unlock a device could void the warranty, disable phone functionality, interrupt access to Windows Phone 7 services or render the phone permanently unusable.”

Lähde: http://bit.ly/i0Ji3x

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja