Android-puhelimien osuus räjähtänyt Suomessa

11
Manu Pitkänen

Android-puhelimien osuus räjähtänyt Suomessa
Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mukaan Android-puhelinten markkinaosuus Suomen älypuhelinmarkkinoilla kasvoi syksyn aikana. Suosituimapana käyttöjärjestelmänä pysyi Nokian käyttämä Symbian.

Suomessa myydyistä älypuhelimista 13 prosentista löytyi Android-käyttöjärjestelmä. Androidin osuus on kasvanut vuodessa 1300 prosenttia, sillä vielä viime syksynä Android-puhelinten osuus oli vain yhden prosentin luokkaa. Symbian-käyttöjärjestelmä pitää edelleen leijonan osaa älypuhelinmarkkinoista, mutta vuodessa sen osuus on tippunut 90 prosentista 70 prosenttiin.

Samalla Android-puhelinten osuus ohitti Applen iPhone-puhelimissa käyttämän iOS:n. Applen käyttöjärjestelmän osuus kasvoi myös, mutta maltillisemmin seitsemästä prosentista kymmeneen.

Taloussanomien haastatteleman IDC:n analyytikon Francisco Jeronimon mukaan Android-puhelinten markkinaosuus ohittaa Symbianin Länsi-Euroopassa ensi vuoden aikana. Suomessa Symbian tulee säilyttämään asemansa Jeronimon mukaan kauemmin. Uutisoimme viime viikolla Android-puhelinten myynnin ohittaneen Itä-Aasiassa Symbianin.

Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Oppo Reno10 – hinta laskenut -40%

Oppo Reno10
199 € DNA
460 € CDON
610 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 329 €

Nokia X30 – hinta laskenut -15%

Nokia X30
341 € Teknikproffset
399 € Elisa
416 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 399 €

Realme C30 – hinta laskenut -14%

Realme C30
85 € BIGBOX.FI

Alin hinta viikko sitten: 98 €

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ – hinta laskenut -13%

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
297 € BIGBOX.FI
410 € CDON
427 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 342 €

Kommentit (11)

Mikaelson
Mikaelson

1

Olen aivan varma, että mikäli iPhonea olisi aina saanut myös ilman Sonera-pakkoa helposti, olisi iPhonenkin markkinaosuus Suomessa jo ihan toista luokkaa! Itse ainakin olisin hankkiut iPhonen jo aikapäiviä sitten. Veikkaan, että Androidilla pyyhkii noin hyvin juuri siitä syystä, että kiinnostavia tuotteita on saanut montaa eri reittiä, kaikilta operaattoreilta kytkyllä ja kivijalkakupoistakin tavalliseen tapaan.

Mielenkiintoista nähdä, lähteekö osuus nyt selkeämpään nousuun kun iPhonea saa ilman kytkyä ja lukottomana Elisan kautta. Ainakin Soneralla alkoi puntit tutisemaan massiivisesta iPhone mainoskampanjasta päätellen! :D

Vastaa
ArskaVi
ArskaVi

2

Nokian mukaan on elintärkeää erottautua massasta omalla käyttiksellä - sen takia ei kannata hypätä Android-kelkkaan.

Vastaa
Aki_A
Aki_A

3

No onko yllättävää, jos Nokiaa ja Applea lukuunottamatta melkein kaikki merkit ovat siirtyneet Androidiin ja WP7:kaa ei ole vielä ollut myynnissä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

4

1@
>Veikkaan, että Androidilla pyyhkii noin hyvin juuri siitä syystä,
>että kiinnostavia tuotteita on saanut montaa eri reittiä, kaikilta
>operaattoreilta kytkyllä ja kivijalkakupoistakin tavalliseen
>tapaan.

Totta ja ennenkaikkea usealta valmistajalta erilaisia ja erihintaisia malleja, ja ei vo ohittaa eriäiden operaattorien kovia tarjouksia. Menekkiä on tosin jarruttanat tavaran puute, ei oosta on kärsineet myös iPhonet, siitä on myös tavallaan ollut Symbian^3 koneiden odotus ja Microsoftin WinMobile sukupolven alasajo.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Android 2.2 (vahvistamaton)

5

Nokian mukaan on elintärkeää erottautua massasta omalla käyttiksellä - sen takia ei kannata hypätä Android-kelkkaan.

PAH!!.Shit puhetta. =)

Vastaa
Juffeo
Juffeo

7

oma analyysi miksi Nokia ei koske androidiin. Softapäivitykset googlen hallussa. Noksu joutuisi tohvelin alle koska google pystyy itse määräämään milloin ja mitä päivitetään. Symbianiin Nokia voi vaikuttaa haluamallaan tavalla. Softakaupan tulot kilahtaa vain googlen laariin.
Itse omistan samsung galaxy s:n ja on mahtava puhelin, mutta vanhasuola janottaa. Seuraava puhelin 1-1,5vuoden päästä voisi sittenkin olla tuttu Nokia, itselläni on major ongelma androidin kanssa en saa työtekstareita!! TUOLLAINEN ongelma ei voi puhelimessa olla. ja Samsung ei pysty asialle mitään koska Google.. tuossa elävä esimerkki miksi olla irti googlen tuotteesta <3

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Kai sitä pitää massan mukana mennä ja hankkia alkuvuodesta Desire :P

Toisaalta vois koittaa erottua massasta ja hankkia jonkun kivan kiinaihmepommipuhelimen kolmella kameralla ja kahdella resistiivisellä näytöllä ja sisästä löytyisii tietenkin vanha kunnon "iOS" :D

Vastaa
uuni
uuni

9

Ite ostin juuri ensimmäisen puhelimen joka ei ole Nokia ja se on juurikin Android käyttiksellä. Vajaan viikon käytön perusteella en ole enää hommaamassa Nokiaa (tietenkin pitkällä aikavälillä voi tapahtua lähes mitä tahansa)vaan jatkan Androidilla.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Sillattiis (vahvistamaton)

10

@7

Softakaupan rahat ovat pikkurahaa verrattuna kaikenlailaiseen käyttäjiltä kerättävään tietoon mitä voidaan myydä eteenpäin markkinointi yms tarkoituksiin. Ja tietysti normaali mainonta.

Google vetää kaiken tämän ja toistaiseksi myös softakaupan hillot Android-rautavalmistajien nenän edestä. Rautapuolella katteet ovat ohuet ja kasvava kilpailu ohentaa niitä edelleen. Volyymit pitää olla todella valtavat, että leivän päälle jää edes jotain.

Kaiken jännän lisäksi Google pystyy määräämään, mitkä puhelimet pääsevät Android markettiin. Jos valmistaja lisää omia palveluita ja ei käytä Googlen vastaavia niin kyseisellä puhelimella ei ole asiaa Android markettiin. Tästä kiristyksestä on jo ennakkotapauksia.

Veikkaan, että pienen nousun jälkeen kahden kolmen vuoden päästä LG, SE ja Motorola eivät ole enää olemassa nykymuodossaan.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.