Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia kehittää tilannetajua puhelimeen

Teemu Laitila

Nokia kehittää tilannetajua puhelimeen
Nokian kokeellisempia sovelluksia julkaiseva blogi Beta Labs on julkaissut ensimmäisen version tilanteeseen reagoivasta Nokia Situations -nimisestä Symbian-sovelluksesta. Situations pyrkii muuttamaan puhelimen asetuksia eri tilanteissa aiemmin säädettyjen profiilien perusteella haistelemalla esimerkiksi kellonaikaa, GPS-sijaintia tai yhdistettyjä langattomia verkkoja.

Intel ennusti viime keväänä, että tilannetajuiset sovellukset ovat seuraava tärkeä uudistus mobiilitekniikassa. Ajatus ei ole uusi, vaan rajoitetumpia sovelluksia on ollut saatavilla ainakin Androidille ja Symbianile jo aiemin. Matkapuhelinten muuttuessa yhä monitaitoisemmiksi, suuntaus on selvä.

Ensimmäisessä versiossaan Nokia Situations kykenee esimerkiksi vaihtaman puhelimen soittoääntä, reagoimaan vastaamattomiin puheluihin lähettämällä automaattisesti tekstiviestin tai menemällä virransäästötilaan sopivassa tilanteessa. Nokia Situations on ladattavissa Beta Labs -blogista.Kännyköiden hintavertailu

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja