>Löydä halvin ja sopivin liittymä Puhelinvertailun liittymävertailusta<

Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 7:n huono alku varmistui - jäi Nokia N8:n jalkoihin

17
Kaarlo Räihä

Windows Phone 7:n huono alku varmistui - jäi Nokia N8:n jalkoihin
Windows Phone 7 -matkapuhelinalustan tulevaisuus ei vaikuta ainakaan myyntilukujen osalta kovin valoisalta, sillä Britanniassa toimivan Mobiles Pleasen mukaan Windows Phone 7 -puhelimet eivät käy kaupaksi.

Mobiles Please johtaa kuluttajat sopivia kytkypaketteja myyvien operaattoreiden luokse. Yrityksen omien ja yhteistyökumppaneilta tulleiden tilastojen valossa Windows Phone 7 -puhelimien markkinaosuus älypuhelinten rintamalla on Britanniassa noin kolmen prosentin luokkaa.

Vertailun vuoksi esim. Nokian N8 peittosi yksinään kaikkien Windows Phone 7 -puhelinten yhteenlasketun myyntimäärän kolminkertaisesti. Windows Phone 7:n kanssa kilpaileva Android on selvästi suositumpi saarivaltakunnassa, ja jokaista Windows Phone 7 -puhelinta kohden myytiin Mobiles Pleasen tilastojen mukaan 15 Android-puhelinta.Mobiles Please tiedusteli Windows Phone 7:n suosiota myös kivijalkamyymälöistä, eikä tilanne ollut niissäkään Microsoftin kannalta yhtään parempi. Kaikki myymälät eivät edes pidä Windows Phone 7 -puhelimia esillä, vaan niitä on kysyttävä myyjiltä erikseen.

Britannian lisäksi Windows Phone 7 -puhelinten myynti on käynnistynyt tahmeasti myös Yhdysvalloissa. Microsoft koetti piristää myyntiä viime perjantaina antamalla AT&T:n kytkypaketteihin mukaan ilmaiseksi toisen samanlaisen Windows Phone 7 -puhelimen.


Puhelinvertailun diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (17)

akse
akse

1

No, eipä yllättänyt. Mutta kaipa tuonkin alustan suosio voi pikkuhiljaa nousta, tuskin kukaan odotti älytöntä myyntiä heti alkuun.

Kaikki julkaistut puhelimet oli ainakin mun mielestä aika tylsiä, ainoo hieman mielenkiintosempi oli toi uus käyttis joka ei sekään vakuuttanut ominaisuuksillaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
s730 (vahvistamaton)

2

Sama se täällä on kaikilla myyjillä on paremmat puhelimet piilossa vain jotain vähemmän suosittuja näytillä nokian romujen lisäksi ja myyjät koulutettu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Jussi52 (vahvistamaton)

3

Enpä kyllä ihmettele. MS-fanit ovat omansa jo ostaneet ja näitä ei niin hirveästi ole. WP7 on alustana vielä keskeneräinen, eli se oli pakko saattaa myytiin, kun siihen on viisi miljardia taalaa uhrattu. Toinen "vitonen" oli tarkoitus laittaa markkinointiin historiallisen suuren mainoskampanjan avulla, mutta eipä taida Microsoftia enää rahan kaataminen kaivoon niin kiinnostaa.

Eihän tuosta tule koskaan mitään tuloja takaisin. Kehittely vie vielä tolkuttomasti rahaa, jotta siihen saadaan kaikki perusominaisuudet kuntoon. Samalla ylläpitoon joudutaan satsaamaan ja lisenssituloja tulee muutama taala/luuri takaisin.

Epic fail.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Myyntiluvuista viis, silti ihan ehdottomasti paras käyttis mitä markkinoilla on. Onpas suuri ihme jos ei kivijaloissa mene kaupan, jos luurit on jemmassa jossain tiskin alla! Nokian leluja tietysti hyllyt notkuu ja mainontaan panostettu 500 miljardia euroa, niin on se kumma kun menee. Palautustahti lienee Nokialla samaa luokkaa myynnin kanssa, mutta siitä hys.. Tulihan tuota N8:sia kokeiltua muutama viikko, ja ihan tasan niin paska mitä arvosteluissa sanotaan. Melkeen tuntuu ne jenkkisaittien dissaamisetkin ylistykseltä siihen nähden, kuinka huono se oikeasti on. WP7 ei todellakaan ole mikään epic fail. Eiköhän sieltä tämmösten uutisten vauhdittamana tule melko pikaiseen eka päivitys, niin katotaan sitten. Jos näin hyvää vielä parantaa, niin voi kun on nannaa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Kirvax (vahvistamaton)

5

Tää viimeinen trolli on kyllä sellasta skeidaa että. Taidat olla oikein viimosen päälle Microsoftin rahoista riippuvainen palkansaaja. Mahtava yritys. Ja lähes yhtä uskottava, kuin itse WP7 :D

Vastaa
Ergopad
Ergopad

6

No ainakin tämä WP7 yrittää olla erilainen, eikä kopy-pastea kaikkea iPhonesta kuten Android, mutta pitkä on matka WP7:lla kun ihan perusominaisuuksia puuttuu. No onhan niillä Applen tapaan sitten helppo hehkuttaa seuraavan version julkaisun yhteydessä "uutena ominaisuutena".

Vastaa
henryhyva
henryhyva

7

Nokia & Windows, 7 Both a Major league LOSERS!

The Winners are, IPHONE & ANDROID!

Finskit lopettakaa ruikuttelu, Nokia on historiaa, edes Android OS Nokiassa tuskin auttaa, Game Over For Nokia!

kumisaappaiden tekoon, erityisesti Nokian johto!

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Menes nyt Kirvax imemään äitiäsi ja anna jotain asioista tietävien keskustella rauhassa. Onko paljonkin kokemusta WP7:sta tahi muista käyttiksistä ylipäätään? Samaa voisin suositella henryhyvalle, joka paljastaa "älykkyytensä" heti puhumalla iPhonesta käyttöjärjestelmänä. :D

Noh, vartokaahan kun saadaan noi pahimmat puutteet korjattua, että miten lähtee menemään. Ilmeisesti kaikki jo unohtaneet, kuinka rampoja Android ja "iOS" olivat tullessaan markkinoille?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
oatukka (vahvistamaton)

10

@8
Väitätkö todellakin vain erilaista UI:ta mahtavaksi asiaksi, vai yritätkö kenties todistaa itsellesi, että ostoksesi oli hyvä, jos olet edes ostanut kyseisellä käyttöjärjestelmällä varustetun puhelimen.

Itse valitsen mielummin ominaisuudet, kuin kökön ja mukamas hienon ja erilaiset UI:n. En ole käyttänyt kyseistä käyttöjärjestelmää, mutta monet videot katsonut, eikä todellakaan näytä hyvältä tai helppokäyttöiseltä, mutta ehkä en ymmärräkkään tätä nykytrendiä.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
_mikkis__ (vahvistamaton)

12

Eilen kävin elisashopista tiedustelemassa WP7 luureja. Myyjä innoissaan selitti, että tulossa on (mahdoinko olla eka joku kysyy vai oliko myyjä myös innoissaan WP7:stä :), mutta sanoi, että ei tiedä kerkeääkö jouluksi.

Eihän se ihme ole, että voi olla vähän hankala alku, kun ennakkoluulot on varmasti käyttäjillä todella suuret windowssia kohtaan ja varsinkin kun miinuslista ominaisuuksissa on pidempi kuin positiiviset niin ei varmasti helpota alkua :) Saas nähä mitä se ens vuoden päivitys tuo tullessaan, varmasti on katsottu palautteet ja että mitä käyttäjät haluaa jne. ja sen mukaan kehitellään.

Eiköhän toi WP7:n plussat tule silloin esiin, kun sitä käy oikeesti testaamassa ja huomaa miten hyvin ja nopeasti se toimii. Omalle kohdalle vaikuttaa ainakin todella hyvältä lukuisien videoiden perusteella mitä on katsonut. Samanlaista wow fiilistä tulee kun iphonesta aikoinaan, ei oo iphonen jälkeen tullu.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Ralle_ (vahvistamaton)

13

Päivän paras uutinen kun Mikkiksen tuotokset ei ota tulta alleen. Ihmiset ovat jo oppineet niitä välttämään ja etsivät parempia vaihtoehtoja.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Dollarinen (vahvistamaton)

14

@10

En mä mitään väitä, vaan totesin vaan kylmän tosiasian. Eikä mun muille eikä itselleni tarvitse perustella ostostani, koska toi on se _mun_ juttu. Käytettävyys niin moninverroin parempi kun muissa, eli ei se pelkkä UI ostopäätöstä aiheuttanut. Itse valitsen todella sulavasti toimivan ja helppokäyttöisen luurin mielummin kun kökköisen bugaavan speksihirmun, jonka ominaisuuksista en puolillakaan tee mitään.

@13

Mikkis puhuu ihan täyttä asiaa.

Vastaa
perhana
perhana

15

Unohtunut näköjään eräs lause kokonaan huomioimatta uutisen suomentajalta...

"The retailers I spoke to said that demand for iPhone, Blackberry and HTC handsets was strong in the smartphone sector."

onneksi on sentään huomattu N8:n myynti mainita täällä afterdawnin uutisversiossa ;-)

Erikoinen yksityiskohta myös löytyy tuolta
http://www.mobilesplease.co.uk/ sivustolta, jossa listataan heidän mukaansa "parhaat diilit" uudeksi puhelimeksi ja siellä on listalla Samsung Omnia 7 i8700 ennen N8:a, ja jos taas katsotaan suosituimmat puhelimet on lista aivan toinen
http://www.mobilesplease.co.uk/categories/most-popular-phones/
Eli tuskin nyt vielä kovin selkeitä johtopäätöksiä kannattaa tuon sivuston myyntimäärien perusteella vetää juuri julkaistuista puhelinmalleista.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

17

Epäkohtien huomaaminen on asia sikseen mutta ihmettelen miten intter webissä tuntuvat jotkut valopäät oikein toivomalla toivovan että Nokia romahtaa. Ikäänkuin eivät tajuaisi että jos se tapahtuu, täällä lähtee saman tien puoli maata kerjuulle.

Jos jotain pitää toivoa niin sitä että noksu saa shittinsä mahdollisimman pian kuntoon ja etenkin sen odotetun Intelin raudalla verustetun meegopuhelimen ulos.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.