Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MeeGo bongattiin puhelimessa ja tabletissa

7
Teemu Laitila

MeeGo bongattiin puhelimessa ja tabletissa
Twitterissä julkaistujen tietojen ja kuvien mukaan Intelin Moskovassa pitämässä lehdistötilaisuudessa nähtiin MeeGoa pyörittävä tablet-laite sekä älypuhelin. Tiedot julkaissut toimittaja Anton Spiridonov pääsi lähinnä valokuvaaman molemmat pikaisesti, mutta esitelty puhelin sisälsi Intelin tarkemmin tuntemattoman Atom-prosessorin.

Tietojen mukaan kyseessä on lähinnä prototyyppilaite eikä ainakaan tätä mallia tulla näkemään kauppojen hyllyillä, mikä on luultavasti lähinnä hyvä asia ottaen huomioon nykyisten Atom-mallien tehonkulutus ARM-pohjaisiin ratkaisuihin verrattuna. Näytön tarkkuuden arveltiin olevan WVGA-luokkaa ja ulkoisilta mitoiltaan puhelin muistutttaa Nokian N900-mallia. Prototyyppipuhelin sisälsi myös LED-salamalla varustetun 5 megapikselin kameran laitteen takana ja toisen kameran etupuolella.
Tilaisuudessa nähdystä tablet-laitteesta tiedetään vielä vähemmän. Ulkoasultaan se muistuttaa Applen iPadia ja MeeGoa pyörittää tässäkin tapauksessa Atom-prosessori.

Ensimmäisiä MeeGo-tuotteita on lupailtu markkinoille ensi vuoden alkupuolella. Ensi vuoden alkuun on suunniteltu myös Intelin uuden Oak Trail -alustan julkaisu. Oak Trail -sarjaan kuuluvat Atom-prosessorit on suunnattu tablet-koneisiin ja älypuhelimiin. Uuden alustan myötä Intel aikoo päästä kunnolla mukaan kilpailuun mobiiliprosessoreiden markkinosuuksista. Yhtiön sanojen mukaan Oak Trail kuluttaa 50% vähemmän tehoa kuin edeltäjänsä ja kykenee muun muassa Full HD -tasoisen videon pyörittämiseen.

Kommentit (7)

user_org (vahvistamaton)

1

@uutinen
> ulkoisilta mitoiltaan puhelin muistutttaa Nokian N900-mallia.

Kuvien perusteella muistuttaa Aavan laitteitta niin paljon että tulee mieleen että johtaisivatko jäljet kuitenkin sinne.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

2

Näyttää suht surkealta. Lapsellisemmalta jopa kuin iOS.

Vastaa
...-. (vahvistamaton)

3

ainoo vaan että toi on se meego stock UI ja eri yritykset niin kun nokiakin tekee siitä lähes minkä näkösen haluaakin

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

4

@4

Hyvä kommentti. Jatka samaan malliin.

Sanoisin, että jo kameran alhainen resoluutio paljastaa, että kyseisellä laitteella ei ole mitään tekemistä Nokian kanssa. Vaikka se toimittajan mielestä hieman N900:sta muistuttaisikin.

Vastaa
kk (vahvistamaton)

6

tosi ''vallankumouksellinen'' käyttöliittymä, näyttää ihan joltai lasten lelupuhelimelta..nokia vois siirtyä takasin kumisaappaita valmistamaa ja jättää puhelinten valmistuksen niille jotka osaa

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja