Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung vielä epävarma Galaxys S:n Android 2.3 -päivityksestä

19
Manu Pitkänen

Samsung vielä epävarma Galaxys S:n Android 2.3 -päivityksestä
Matkapuhelinvalmistaja Samsung on vielä epävarma Android 2.3 -päivityksen tarjoamisesta Galaxy S -älypuhelimelle. Asiasta kertoi verkkosivusto Pocket-lint, joka kysyi asiaa uutisen mukaan suoraan Samsungilta.

Samsung vastasi Pocket-lintin esittämään kysymykseen, että yhtiö aikoo ensin tarkoin tutkia millaisia vaikutuksia uudella Android-käyttöjärjestelmällä on puhelimeen. Päätöstä päivityksen tarjoamisesta tai tarjoamatta jättämisestä ei vielä ole tehty. Yhtiö kuitenkin toteaa, että jos se aikoo tuoda Android 2.3 -päivityksen Galaxy S:lle, niin päivityksestä halutaan kehittää mahdollisimman valmis tuote. Käytännössä siis Samsung ei aio hötkyillä käyttöjärjestelmäpäivityksen kanssa.
Samsung taisteli kuluvan vuoden syksyllä Galaxy S:lle tarkoitetun Android 2.2 -päivityksen kanssa. Yhtiö joutui vetämään päivityksen välillä pois käyttöjärjestelmässä ilmenneiden ongelmien takia.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (19)

jeepu-jee (vahvistamaton)

1

Samsungilta on tullut näennäisesti loistavia laitteita, mutta tuo ohjelmistopuoli takkuaa todella pahasti toki unohtamatta eräiden mallien selkeitä laitesuunnitteluvikoja. Niin näissä uusissa Android-malleissa kuin Samsungin omissa ohjelmistoissa.

Tuossa valossa olen itse ainakin alkanut oikeasti epäröimään Samsungin puhelinten ostamista, etenkin kun aiemmista Sampan malleista on huonoja kokemuksia (yhdestä hajosi tekniikka ja puhelin kuoli täysin, toisessa jatkuvia softaongelmia eikä päivitystä luvassa).

Vastaa
Hannu Hanhi (vahvistamaton)

2

Ite testasin viime viikonloppuna kaverin galaxya ja olin hämmästynyt sen käytettävyydestä. Lehtijuttujen perusteella luulin, että iPhone on ylivoimainen. Kun siitä vaan puhutaan ja hehkutetaan. Enää en luule. alko kovasti tehä mieli samsungia...

Vastaa
Pume
Pume

3

@2 En voi suositella. Itsekin olin puhelimeen siihen asti tyytyväinen, kun ensimmäisen kerran jouduin tosipaikkaan GPS:n kanssa. Olin Santiago de Chilessä ja yritin navigoida hotellilta firman paikalliselle konttorille, ja voin kertoa, että tuli kilometri jos toinenkin käveltyä harhaan, kun piste kartalla hyppi miten sattuu ja puhelin ei osannut edes GPS:n mukaan kertoa, että mihin suuntaan olin kävelemässä. Autokäytössäkin tuota kotimaassa kokeilin, ja ei vakuuttanut ainakaan Copilotin softalla.
Puhelimesta tuli tosiaankin käytettävä vasta lagifixien jälkeen, joita Samsung ei tarjonnut vaan yhteisö kehitti. Tuonkin fixin asentamiseen vaadittiin puhelimen roottaaminen, joka ei sekään ihan yksinkertaista ole ainakaan ensialkajalle. Ennemmin HTC tai Motorola, jos täytyy Android -puhelinta hankkia. Itse päädyin iPhone neloseen ja olen ollut tyytyväinen.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Eipä toi koko Android nyt mikään Jeesus-käyttis ole, vaikka niin annetaan ymmärtää. On joo laajat ohjelmistot jne., mutta käyttö miljoona kertaa monimutkaisempaa kun WP7:lla. Puhumattakaan tietoturvariskeistä jne..

Vastaa
Galaxy 9000i (2.2) (vahvistamaton)

5

Viisas päätös Samsungilta,että odottaa,että tämä Android 23.-versiosta on kaikki bugit korjattu ja sitten vasta tuo sen Samsung Galaxy-puhelimien omistajien saataville (ladattavaksi)!.
"Hätiköinnillä ei saa muuta,kuin sutta aikaiseksi"!!. :/

Vastaa
madaucer
madaucer

6

Itsellä ollut GT-i9000 reilu 3.5kk (roottasin & asensin OCLF:n viikon sisään kun luurin sain, päivittelin 2.2:seen viikko sitten) ja ollut hiton tyytyväinen.

@ #3 Pume
"Tuonkin fixin asentamiseen vaadittiin puhelimen roottaaminen, joka ei sekään ihan yksinkertaista ole ainakaan ensialkajalle. Ennemmin HTC tai Motorola, jos täytyy Android -puhelinta hankkia. Itse päädyin iPhone neloseen ja olen ollut tyytyväinen."

- Ensialkajalle ei paljoa helpommaksi voi roottausta saada, kuin mitä se tällä hetkellä on.. Z4Root -ohjelman kun käynnistää, näyttö on sininen ja siinä on yksi iso/kaksi pienempää (riippuu onko jo rootattu vai ei) nappia.
Jos lontoonkielestä pari termiä taittuu, voi nappia painamalla Rootata/un-rootata puhelimen. Tämän jälkeen marketista kun latailee esim. OCLF -ohjelman, saapi laitteeseen asennettua tuon lag-fixin.

Jos ei noilla työkaluilla saa rootattua & asennettua lag-fixiä, on se ihan omaa tietämättömyyttä/taidottomuutta.

Mitä tuohon iPhone 4:seen tulee, toivottavasti nautit 'kokemuksesta'. Itse pysyn omenan tuotteista kaukana, kun ei paljoa innosta suljetut softat & tieto siitä että se isoveikka todellakin valvoo mitä asiakkaille annetaan ostettavaksi/ladattavaksi.

@ #4 Dollarinen
Montaako WP7 luuria olet jo päässyt käpälöimään?
Entä montaako Android luuria olet päässyt käpälöimään?
Toiset tykkää puhelimista joissa pääsee itse vaikuttamaan hyvinkin pitkälle miltä puhelin näyttää/tuntuu.. Toisia nuo 'muokattavuudet' ei vaan kiinnosta.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

7

@6

Tällä hetkellä on HTC 7 Trophy käytössä. Android-luureja sitten onkin isompi nippu tullut käytettyä, samoin kun iPhonesta jokainen malli.

Vastaa
kiinnostunut (vahvistamaton)

8

@7 Dollarinen
minkälainen käyttis tuo windows phonen uudempi versio on? onko helppo käyttää ja onko monipuolisuutta? löytyykö hyviä sovelluksia, siis hyödyllisiä? suorituskyvyn pitäisi olla huippuluokkaa? jos kertoisit plussista ja miinuksista niin olisin iloinen, sillä olen juuri vaihtamassa luuria ja nuo windows-pohjaiset puhelimet kiinnostavat kovasti..

Vastaa
Ralle_ (vahvistamaton)

9

Kumma kun joitakin tuntuu likaisiakin kilpailukeinoja käyttävän Microsoftin tuotteet kiinnostavan. Suljettu ja rajoitettu WP7 ei innosta ainakaan nörttejä.

-Ei moniajoa
-Ei tetheringiä
-Ei Cut&pastea
-Ei VPN
-Ei HTML5 tukea
-Ei Flashiä
-Ei lisättävää muistikapasiteettiä
-Ei täyttä wlan tukea

Toivottavasti MS heittää mobiilipuolella pyyhkeen kehään. Miljoonia on kaadettu kehitystyöhon, mutta tulokset ovat vaatimattomia.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

No mä en olekkaan mikään helvetin nörtti. Luuri on vakaa kuin kallio ja nopea kuin rasvattu salama. Noista Rallen listaamista miinuksista en tarvitse yhtäkään käyttööni, mutta noista suurin osa silti on ilmeisesti tammikuun päivityksessä tulossa. Aika moni jostain kumman syystä on sitä mieltä, että juuri WP7 on varteenotettavin vaihtoehto sysäämään iPhone valtaistuimeltaan.. Tätä dissaavilla ei todennäköisesti ole pienintäkään kokemusta WP7-laitteista. Kaikki vaan tuijottaa speksilistaa ja sen perusteella tekee omia vääriä johtopäätöksiään. Ilmeisesti kaikki ovat jo unohtaneet, että ei se Android ja iOS yhtään sen kummempia alkuun olleet.

Kaupasta ja ohjelmista nyt pääsee paremmin sanomaan kunhan tuo kunnolla härmässäkin aukeaa..

Vastaa
jonzcu
jonzcu

12

Kyllä ois Applella menny paskat housuun ja aika monta vuotta sitten, jos elektroniikkaa ostais vain ja ainoastaan nörtit...

Vastaa
_mikkis__ (vahvistamaton)

13

@12 Niin siinähän apple on juuri onnistunut, että saanut tavalliset ihmiset entistä kiinnostuneimmaksi elektroniikasta. Iphonessa hyvä esimerkki, siinähän ei ole mitään perinteistä tiedosto/hakemisto puuta mikä löytyy kai tietääkseni lähes jokaisesta muusta merkistä, tosin WP7 on myös lähtenyt samalle linjalle. Tämä on hyvä esimerkki siitä, että yritetään saada se tietokonemaisuus pois laitteista ja tehdään yksinkertaisempia ja helposti lähestyttävämpiä laitteita jolloin tavallinen käyttäjäkin innostuu niitä käyttämään (ja juuri näin on käynyt)

Toinen hyvä esimerkki on mäkille julkaistava/julkaistu appstore. Ohjelmien asennus tapahtuu itsellään sen jälkeen kun on valinnut halutun ohjelman ja painanut asenna nappia. Ohjelma ei kysele mitään asennuksen aikana, valmis paketti valuu koneelle ja on helposti käytettävissä.

Tavallinen käyttäjä kun asentelee ohjelmia missä tulee tyyliin 5 kysymystä ja vielä enkuksi on aika paniikissa mitä pitäisi tehdä ja yleensä soitetaan sitten joku osaava paikalle asentamaan yksi ohjelma ettei se kone vaan räjähdä jos painetaan väärää nappia :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

15

@14

Eli sunko mielestä kaikkien pitäis olla jotain propellihattuja jotka haluaa säätää luuriansa? Se että ei halua säätää, ei välttämättä tarkoita etteikö osaisi. Kyllähän se niin on, että luuri pitää saada mahdollisimman helposti laitettua mieluiseen kuntoon, oli merkki mikä tahansa. Ehkä jotkut teinit jaksaa säätää, mutta tällä iällä ei voisi vähempää kiinnostaa.

Vastaa
Pume
Pume

16

@14 Niin, tai sitten he vaan tekevät hyviä laitteita. Ainakin itse olen ollut tyytyväinen siirryttyäni "PC"-puolelta Mac-käyttöön kotona. Töissä edelleen Windows-PC käytössä pakon sanelemana.
En myöskään itse laskisi itseäni tuohon "n00b" -kategoriaan, koska olen jo noin 23 vuotta harrastanut tietotekniikkaa, eli kuusnepasta tämäkin harrastus lähti. Älypuhelimet olen käynyt läpi Blackberryjä ja Palmeja lukuunottamatta, joten nekin ovat tulleet tutuiksi. Android -puhelimia useita (äkkiä laskettuna 5kpl), WM6.X puhelimia 3kpl, iPhoneja 3kpl jne.

Vastaa
jonzcu
jonzcu

17

No jos lähtökohta on se, että valmistaja pyrkii saamaan tuotteellaan mahdollisimman paljon voittoa, niin oletuksena on oltava, että laitetta pystyy lähes täysipainoisesti käyttämään suurin osa normaaleista ihmisistä. Se onko tuote teknisesti helvetin edistyksellinen, monipuolinen, muokattava ja oikealla osaamisella erittäin kykenevä erilaisiin toimintoihin ei ole kovin tärkeää yhtiöille joiden on tarkoitus pitää omistajapuoli tyytyväisenä. Tekninen kehitys itse kehityksen tähden ei ole varmaan ensimmäinen prioriteetti tällaisille valmistajille. Ei ainakaan tässä maailmassa. Ehkä Star Trekissä tai jossain...

Vastaa
user_org (vahvistamaton)

18

14@
>Eli Apple on hyvä koska se on n00b-ystävällinen.

Ilman muuta, mutta vain siltä osalta, se ei tee siitä muuten hyvää, eikä se ole käyttöön otossa kovin peruskäyttäjä/tavis ystävällinen.

>Kertoo kylläkin
>paljon sen käyttäjäryhmästä...

Ei se välttämättä paljoa kerro, muut syyt vaikuttaa enemmän siihen ketka valitsevat ja myös käyttävät.

Vastaa
zämzyng (vahvistamaton)

19

Jos samsung sen tekee, että jättää 2.3 tekemättä, omani lähtee välittömästi myyntiin enkä enää ikinä osta sampan luuria.

Pitää olla kyllä uskomattomat tekosyyt sampalla sillä uusi nexus S(android 2.3) lähes identtinen raudaltaan kuin GS.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja