Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

TI:n OMAP 4440 lupaa puhelimiin 3D:tä teräväpiirrolla

5
Teemu Laitila

TI:n OMAP 4440 lupaa puhelimiin 3D:tä teräväpiirrolla
Piirivalmistaja Texas Instruments lupaa massiivista tehonlisäystä älypuhelimiin tulevalla OMAP 4440 -prosessorillaan. Seuraavan sukupolven OMAP-prosessori perustuu kahteen 1,5 GHz taajuudella toimivaan ARM Cortex-A9-ytimeen. TI on vielä lisännyt alustaan kaksi Cortex-M3-ydintä, joilla teetetään osa reaaliaikaista prosessointia vaativista tehtävistä.

Texas Instrumentsin mukaan uusi alusta kasvattaa yleistä suorituskykyä jopa 50 prosentilla nykyisiin prosessoreihin verrattuna. OMAP 4440 -alusta jaksaa pyörittää 1080p-tason videota stereoskooppisen 3D-kuvan vaatimalla nopeudella.

OMAP 4440 -alustan grafiikkaytimenä toimii PowerVR SGX540, joka tietojen mukaan parantaa yhä tärkeämmässä asemassa olevaa 3D-suorituskykyä 25 prosentin verran. Se tukee myös stereoskooppisen 3D:n vaatimaa HDMI 1.4a -liitäntää.

Texas Instruments aikoo toimittaa ensimmäiset testikappaleet valmistajille jo ensi kevään aikana ja täysimittaisen tuotannon odotetaan käynnistyvän vuoden toisella puoliskolla. Aikaisempien kokemusten perusteella Texas Instrumentsin OMAP-prosessoreita on nähty ensimmäisenä Motorolan ja Palmin tuotteissa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Vlaadi
Vlaadi

1

Saisko tähän tehokilpailuun jotain järkeä pikkuhiljaa?

Ihan kiva että laitteisiin saadaa lisää tehoa, mutta akunkesto on jo nykyisellään ihan hirveä.

Omassa HTC Desiressä on vaikka mitä kivoja ominaisuuksia, widgettejä ym., mutta ne on pakko jättää käyttämättä jotta akku kestäis iltaan asti. Koskaan ei too tälläkään laitteella tullu fiilistä, että tehot loppuis kesken. Akku sen sijaan aiheuttaa päänvaivaa melkein joka päivä.

Jos välillä käytettäis ne rahat energiatehokkuuteen? Sitäpaitsi 3d:tä tukeva hdmi-ulostulo kuulostaa naurettavan turhalta ominaisuudelta.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

2

>Jos välillä käytettäis ne rahat energiatehokkuuteen? Sitäpaitsi
>3d:tä tukeva hdmi-ulostulo kuulostaa naurettavan turhalta
>ominaisuudelta.

Tableteissa ja media soittimissa on enemmän enrgiaresursseja ja toiminta-aika odotukset vähän toisenlaiset kuin matkapuhelimissa (ei siis tarvetta valmiustila toimivuudelle) ja jos 3D sisältöä tulee tarjolle, niin onhan se hyvä saada pihalla ja 3D paukkuja tarvitaan jos 3D käyttöliittymiä suunnitellaan.

OS/softa puolen ongelma on hanskata virrankuluts, kyllä aktiivikäyttöajat on ajat on aika hyvin kehittyneet ja varmaan kehittyvät jatkossakin.

Vastaa
Jasetus
Jasetus

3

Eikös Nokiakin käytä poikkeuksetta TI:n OMAP:peja? Ensimmäisinähän he eivät viime aikoina ole olleet muussa kuin julkaisuajankohtien siirrossa.

Vastaa
squi
squi

4

Korkeammat maksimikellot ja useampi ydin ei missään tapauksessa tarkoita suoraan kasvanutta tehonkulutusta. Kaksi matalammilla kelloilla toimivaa ydintä jopa säästää akkua, kun tehtävät hoidetaan tehokkaammin, eli ytimet viettää enemmän aikaa idle-tilassa.

Vaikka prossujen hyötysuhde kasvaa, niin kaikki mahdolliset antennit, sensorit, jatkuvasti päällä oleva netti ja kaikkein eniten se 4" näyttö vaikuttaa akunkestoon.

Toki sit kun se 1080p 3D-kuva pyörii ja molemmat prossuytimet käy maksimiteholla, nii akku hurahtaa tyhjäksi :)

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user_org (vahvistamaton)

5

3@
> Eikös Nokiakin käytä poikkeuksetta TI:n OMAP:peja?

Ei, TIn osuus on vaihdelut, välillä esim Symbian koneissa vähäinen, välillä enemmän.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja