Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Android Market uudistuu lähipäivien aikana

11
Kaarlo Räihä

Android Market uudistuu lähipäivien aikana
Android-puhelinten suosituimpana ohjelmistokauppana tunnettu Android Market saa lähipäivinä merkittäviä uudistuksia, kun palvelun ulkoasu ja muut ominaisuudet saavat päivityksiä.

Muutokset koskevat kaikkia Androidin 1.6-versiota tai uudempia käyttäviä laitteita, ja kuluttajan kannalta tärkeimmät muutokset liittyvät kauppapaikan uuteen ulkoasuun ja sisällön lajitteluun. Ulkoasun osalta piristystä haetaan uuden teeman avulla, joka tuo Androidin logosta tutun vihreän värin paremmin esille.
Kategorioiden osalta uudistuksia ovat Widgets- ja Live Wallpapers -osiot, joista ensimmäinen tarjoaa työpöydille Widget-sovelluksia ja jälkimmäinen Android 2.1:n esittelemät elävät taustakuvat. Ohjelmien esittelyyn lisätään uusi Related-osio, jonka kautta voi etsiä muita samoja ominaisuuksia sisältäviä sovelluksia.

Uudessa Android Marketissa mukana on myös karusellina toimiva sovellusten selaustoiminto, joka helpotta suosituimpien sovellusten löytämistä ja hankkimista. Samalla sovellusten esittelysivua on tiivistetty, jotta kaikki tarpeellinen tieto löytyy yhdeltä ainoalta sivulta.

Sovelluskehittäjiä houkutellaan puolestaan mukaan uudella lyhyemmällä katuma-ajalla (ostetusta sovelluksesta voi vaatia jatkossa rahat takaisin vain ensimmäisen 15 minuutin aikana), mahdollisuudella kohdentaa sovelluksia tarkemmin (esim. sovellus näytetään vain tietyn resoluution omaaville laitteille) ja jaettavan tiedoston 50 megatavun ylärajalla.

Suuremmille peliprojekteille 50 megatavun raja on kuitenkin edelleen liian pieni, sillä esim. iOS-alustan näyttävät Rage HD - ja Infinity Blade -pelit ovat satojen megatavujen kokoisia, joten tämäntapaisia pelejä ei voi Android Marketin kautta vielä julkaista.

Uusi Android Market -sovellus asentuu Android-puhelimiin automaattisesti seuraavan parin viikon sisällä.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

bfr
bfr

1

Toi 15 minuuttia ei kyllä ole riittävä aika sovelluksen testaamiseen. Olisi edes 15 minuuttia KÄYNNISTYKSESTÄ.

Vastaa
ramu2000
ramu2000

3

Se on harmi. 15 minuuttia on kyllä pieni aika. Enkä kyllä uskalla enää ostaa ohjelmia kokeilumielessä. 2h se pitäis olla

Vastaa
JussiFX
JussiFX

4

Tervetullut uudistus. Etenkin widget-kategoria on hyvä. Toivottavasti tässä voi myös lajitella sovelluslistaa hyvin kuten Appbrainissa.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

5

15min. on kyllä ehdottomasti liian lyhyt aika. Miksi noin radikaali muutos? Sillä ei moniakaan sovelluksia ehdi edes kokeilla kunnolla.

Vastaa
Galaxy RULES! (vahvistamaton)

7

kkTotta,eikä tämä uusi Symbian3 paranna sen paremmin tuota Nokia Ovi-palvelun toimintaa (raskas käyttis)!!.

Vastaa
Bluejack
Bluejack

8

Lainaus:

ramu2000
Se on harmi. 15 minuuttia on kyllä pieni aika. Enkä kyllä uskalla enää ostaa ohjelmia kokeilumielessä. 2h se pitäis olla

Enpä tiedä montaakaan sovellusta joka on marketissa suosituimpien joukoissa josta ei olisi NS. free versiota saatavilla.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@7 kk

Sä annatkin todella "hyvän" kuvan Android käyttäjistä :P

Ja ei en halua leimata kaikkia yhden tapauksen takia, mutta sanonpahan vaan ettei kk kyllä paranna mielikuvaa.

Vastaa
kk (vahvistamaton)

10

@10
huoh, miksuh.. voisit edes kokeilla jollain oikealla ÄLYPUHELIMELLA androidin markettia niin huomaisit kuinka paljon sen käyttö eroaa ovi-kaupasta. Nokian ovi kauppa on hidas, tahmii, haku on surkea, kuten selaaminenkin, esim jos olet listan loppupäässä ja katsot jotain tuotetta ja palaat takaisin, vie se sinut takaisin listan alkupäähän. siinä meneekin ikuisuus päästä takaisin loppuun kun kineettinen selaus bugailee, tai kosketus ei muuten vain rekisteröidy..pelkkä oven avaaminenkin kestää ikuisuuden, toisin kuin marketin

Vastaa
taLeksa
taLeksa

11

Oon kyllä kk:n kans samaa mieltä ja iphonen kokeneena muistan että ovi on kopioitu suoraan app storesta. Androidin ostaminen tähän asti paras päätös puhelimissa. NIIN ja mites se ovi kaupan valikoima???

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja